Solidariteit tussen generaties ´Wonen´ Susanne de Groot 4 juli 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kwartiermaker in de decentralisatie van de zorg
Advertisements

Verwelkoming en terugblik op 2007 door dhr. Jaak Floridor, voorzitter rvb VMSW.
“Smash sportief op weg naar 2020”
Dmv de startersregeling wil de gemeente Rotterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Rotterdam.
Huren is heerlijk Wat een moderne woningbouwvereniging allemaal kan
Jaarverslag 2009 Dorpsraad America Hay Engels.
Stichting Samen Bouwen Wonen – Drunen (i.o.)
Zeven SIR-55 patiowoningen Plan Luchen
Bewonersavond Steenstraat april Steenstraat 14 Programma: •Inleiding door wethouder Jan Burger •Toelichting door architect en Volksbelang.
Een werkmaatschappij van Volker Wessels. De Kreken van Nibbeland Gemeente Bernisse.
Bouwen in eigen beheer Brug naar betaalbare woningen in leefbare wijken en dorpen.
1 Starterslening gemeente Veenendaal. 2  Verkoop van grote projecten steeds lastiger  Perfecte woning en goede balans in aantallen  Van start tot 70%
Gebiedsplan Hillesluis
Wet-Dedecker Inkomenscompensatievergoeding hinder bij werken.
Multifunctioneel centrum
Ruimte voor wonen 1 Stephaan Barbery dienst ruimtelijke planning 26 november 2009.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amsterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amsterdam.
Stand van zaken herstructurering en grootschalig onderhoud Oostendam
Plan november sociale koopwoningen, 2 tweekappers (4 woningen) en 1 vrijstaande woning. Totaal 9 woningen. Aan het Zwin de sociale koopwoningen.
Houtskoolschets Starterswoningen. Aanleiding Wachtlijsten woningbouw Grondpositie en kosten Aantrekkelijke gemeente blijven Veel woningen te koop, maar.
Omwonenden- Vereniging Project Haaksbergerstraat- Blekerstraat 0 Inhoud: 1.Bouwplan 2.Tijdsbeloop 3.Bestemmingsplan 4.Zienswijzen 5.Omwonenden vereniging.
plan van aanpak 5 mei 2008 tijdsplanning inventariseren vragenlijst bijeenkomst vrijdag 9 mei…
Algemene ledenvergadering Dorp, Stad & Land 2008
College bouw ziekenhuisvoorzieningen Financiële aspecten van domotica 14 mei 2008 Pauline Mourits, Bouwcollege.
Omgaan met verandering in dorpen Stellingen Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies U NIVERSITEIT VAN A MSTERDAM.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
In het jaar 2007 kon je dit kopen voor €100: In het jaar 2012 kon je dit kopen voor €100: Koopkracht = Het geld wordt minder waard.
Gebiedsplan Feijenoord
Gebiedsplan Afrikaanderwijk
Gebiedsplan Vreewijk
Gebiedsplan Katendrecht / Wilhelminapier
Goed advies kost geld Financiële ondersteuning Wmo-adviesraden Monster 27 januari 2009.
De Bibliotheek onder vuur E-Books Tablets Internet Social Media Bezuinigingen Heeft de bibliotheek nog toekomst?
DIESSEN WONEN en BOUWEN Wethouder ROV Wim Lemmens.
GROS Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Voorstelling GROS en de gesteunde projecten in Lochristi Kerstmarkt 16 december 2007.
10.00 u.Opening u.Deskundigheidsbevordering Lokale Belangenbehartiging u.Ontwikkelingen wonen voor ouderen in Brabant u.Meer woningen.
Plaats voor een heading WELKOM Startbijeenkomst GPR 22 januari 2009.
Slotconferentie Dagarrangementen en Combinatiefuncties Met volle kracht vooruit! Slotconferentie Dagarrangementen en Combinatiefuncties Met volle kracht.
Dmv een starterslening willen vele gemeenten de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt. Niet alle gemeenten.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
Zeven SIR-55 patiowoningen Plan Luchen
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
Presentatie PhO Wonen december Opleveringen nieuwbouw op korte en middellange termijn Resultaten van de Inventarisatieronde planaanbod 2010.
Startersleningen zijn door veel gemeenten in het leven geroepen om de bereikbaarheid van koopwoningen te vergroten voor met name de starters op de woningmarkt.
Gebruik grafische rekenmachine bij M&O via de TVM-solver
Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan weekendverblijven, campings en woonwagenterreinen PRUP weekendverblijven, campings en residentiële woonwagenterreinen.
Met elkaar voor elkaar Brede Integrale Toegang Van harte welkom! Voorstellen en doel van de dag Brede Integrale Toegang Gemeente brede uitgangspunten Brede.
1 © GfK 2014 | Supermarktkengetallen | augustus 2014.
Riooltaks in Gent Hoe zit dat nu?.
ZomerRaad 21 juli 2014 – VERSTERK JE POSITIE
1 Kwaliteitsvol en betaalbaar wonen voor iedereen Vlakbij binnenstad en in het groen Duurzaam en toekomstgericht.
Toekomstig wonen in Diessen
Symposium Wonen & Werken Noord-Brabant 3 december 2014 prof. mr. Friso de Zeeuw, praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft directeur Nieuwe Markten.
een nieuwe LEADER periode
Presentatie CPO Hultens End Voorlichtingsavond bouwen in Gilze-Rijen
Microkredieten voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia.
Informatiebijeenkomst Ambachtsschool 30 november 2009.
Centrumplan Geffen (door projectleider Anne Zaadnoordijk) Centrumplan Geffen bestaat uit: Centrumplan zuid Centrumplan noord Voormalig gemeentehuis Geffen.
Opening en voorstelronde. Terugblik: - Oktober 2014: duidelijk dat Schoorl Klopt in de gewenste vorm niet uitgevoerd kan worden - Oktober 2014 – februari.
Prestatie afspraken met Union1 Prestatie afspraken Gemeente Oud-Beijerland en Union Commissie Ruimte + Commissie Samenleving 3 december 2008.
Discussienota Bouwgrondprijs voorbereidende raadsvergadering 22 juni 2010.
Vroeger …… 1980 Rente 12 % Eerste woning € (€ 450/mnd)
Aanpassing grondprijzen sociale koop en huurwoningen Johan Brands, 15 maart 2016.
CPO-beleid Hoorn raadsbesluit 2007 –vaststelling CPO beleid –2 locaties – 5 groepen –stimuleringsbijdragen uitgangspunten: –bestemd voor lage- en middeninkomens.
THEMA-AVOND WONEN 1. ONDERWERPEN 1.Provinciale prognose 2.Bouwen in Olland 3.Bouwen in Boskant 4.Koningsvaren 5.Parkeren (o.a. centrum) 6.Grondprijzen.
Programma Rijksinfra Vught De Vughtse Regeling
Terugblik 2016.
Naastenbest.
Vlabinvest: Wonen en Zorg
Transcript van de presentatie:

Solidariteit tussen generaties ´Wonen´ Susanne de Groot 4 juli 2014

Inhoudsopgave •Wie is Susanne de Groot? •Behoefte aan betaalbare koopwoningen voor jongeren in Asten •Plan Hemelberg gemeente Asten •Hoe zijn de woningen gerealiseerd? •Stellingen 4 juli

Wie is Susanne de Groot? •Voorzitter kopersvereniging de Astense starters ( ) •CDA commissielid AZ&C in de gemeente Asten •Bestuurslid CDA vrouwen Brabant •Campagnecoördinator CDA Brabant, campagne-academie team 14/15 •Assistent adviseur financieel advies Rabobank Helmond 4 juli

Behoefte aan betaalbare koopwoningen voor jongeren in Asten •December 2003 informatie-avond in Asten •Projectbegeleiding door Bouwen in Eigen Beheer (BIEB) •Juni 2004 Commissie Ruimte van de gemeente Asten ingesproken. •SIR 55 dient ook een verzoek bij de gemeente Asten in voor seniorenwoningen. 4 juli

Plan Hemelberg gemeente Asten 4 juli

Hoe zijn de woningen gerealiseerd? •In december 2007 kopen de leden van de kopersvereniging de Astense starters de grond van de gemeente. •In januari 2008 start de bouw van de 25 starterswoningen. •In drie fases werden de woningen in de wijk gerealiseerd. •De starterswoningen blijven behouden voor starters op de woningmarkt, doordat de woningen aan een woningbouwvereniging verkocht moeten worden tegen marktwaarde zonder erfpacht. •Afsluiting met een buurtbarbecue! 4 juli

Stellingen 4 juli Er worden teveel bouwprojecten aan projectontwikkelaars toebedeeld, burgerinitiatieven krijgen te weinig ruimte. 2.De gemeentes moeten op grondprijzen differentiëren om goedkopere woningen te kunnen realiseren voor starters op de woningmarkt.