Revali wordt 85!. De mijnwerker die kunstenaar werd, wordt 85. 85 levensjaren vlogen voorbij voor de kunstschilder, pastellist, kunstsmid, cartoonist,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
•Groei in smartphone gebruik •Smartphone altijd bij de hand •Steeds sneller mobiel internet •Eenvoudige en snelle communicatie.
Advertisements

Met de actie ‘De Pluim’ wensen de Koning Boudewijnstichting en de tien regionale zenders mensen die zich inzetten voor andere mensen en de samenleving,
WELKOM OP DE HOMMAGE-TENTOONSTELLING OVER CARTOONIST BRASSER
ZO BEGON ONS LEVEN IN DEZE WERELD … VOL VERWACHTING NAAR DE TOEKOMST !
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Fotografica Museum ZuidHolland Wat er zoal te zien is in het museum.
Maak een tentoonstelling
MEI/JUNI 2013 Dag dag!Hiep Hiep Hoera ThijsDouwe1 jaar! Scott Rover 3 jaar! Naar de basisschool! Benjamin 3 jaar! Lauranne 4 jaar! Alexander 3 jaar! Louise.
Ik ga hier in deze publicatie uitleg geven over kunst
Dit is echt fascinerend!
VZW Joe English, Kunstschilder
Fotografica Museum Zoetermeer Wat er zoal te zien is in het museum.
April 2006 Annie M.G. Schmidt school Welkom in de Annie M.G. Schmidt school….. Kunst/cultuur thema: Vincent van Gogh april 2006.
Deze presentatie gaat over:A.D.H.D
IT Biografie.
Hé jullie daar. Ik wil jullie graag opleiden tot mijn opvolger
WAK-inspiratiedag Vlaamse Opera, Gent 1 Week van de Amateurkunsten.
Bezoek een sportief evenement:
Recht Toe, Recht Aan Architectuur in Rotterdam. Met de Tekenen Bovenbouw klassen zijn we op excursie geweest naar de stad Rotterdam. Leerlingen hebben.
Een romantisch sprookje
Social media voor (ouderen)organisaties Scholingsochtend SBOG ‘Kennismaken met social media’ Maandag 5 maart 2012.
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Social Media (Wat is dat & Wat kan de kerk daar mee?)
Door "De Pluim" meer aandacht voor en steun aan gehandicaptenzorg. 1 Met de actie ‘De Pluim’ wensen de Koning Boudewijnstichting en de tien regionale zenders.
HOMCOM LEDEN VERGADERING 18/05/2009. Nieuws  Google doet het goed en minder goed Er is winst maar minder dan 10 % Er is winst maar minder dan 10 % Omzet.
Geachte lieve Koningin Beatrix
Facebook Zie de kansen!.
Ik wil de goedkoopste hypotheek! Op onze uitgebreide en informatieve hypotheek en hypotheekrente site kunt u onder andere berekenen hoeveel hypotheek u.
Patrick Stoop 1MCTa Projectwerking. ICT Webdesign Audio en video Creativiteit.
A LL ABOUT E MMA F AN Kom hier alles te weten over Emma Fan En haar website
Door Axelle, Jolien en Michiel
Presentatie over katten
Het UiTnetwerk en de regionale media UiTnetwerkdag 1 februari 2008.
Ons boerderijbezoek 5 maart 2012
instructie presentatie
Wolvecamp tentoonstelling
Noodhulp Syrië 1. Syrië Syrië is een land in het Midden- Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 20 miljoen inwoners.
E SCHER IN HET PALEIS Tentoonstelling van een geniale kunstenaar.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Pastoraat nieuwe stijl. Wat was ook al weer de aanleiding? Wat is er na de vorige keer gebeurd? Hoe ziet het er nu uit? Help! Tips hebben we nodig. Hoe.
Mijn verjaardag..
Het jungle feest.
Thema kunst groep 1 en 2 basisschool Bernadette Veghel.
Het nieuwe solliciteren:
Les 2 – Jouw media.
Wintersport 2004 Hippach, Oostenrijk /
Expositie “Een tuin vol kleursonnetten” De bron van het werk van Elly Jacoba Meijer uit Tubbergen is groeien. Groeiprocessen van planten en bloemen zijn.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 7 maart 2015 India werd begin 20 ste eeuw door een zware hongersnood getroffen. Dr. Kellogg vroeg zijn personeel.
3 DE LEERJAAR VERSIE 1 Woordpakket 15 Kijk goed en schrijf het woord. www. Sclera.be.
Het safaripark. Door: Tom. Het begin Eerst werd ik thuis door Mirre en haar ouders opgehaald. Toen gingen we naar het safaripark Beekse bergen.
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Ervaringen van kinderen in woorden vangen
Leerdoel: je kunt herkennen wat bij geschiedenis hoort.
4. Media 1. Kranten Type 1Type 2Type 3Type 4Type 5 Type 6Kindere n HLN 21% Nieuwsblad 11% Belang van Limburg 9% De Standaard 7% Gazet van Antwerpen 7%
Windows niet meer naar huis laten bellen Hoe kunnen we beletten dat windows10 alles gaat verklikken aan grote broer thuis.
Thema 4.
Filosoferen met kunst 14 januari 2016
Ongelofelijke beelden Waar winkelt de gemiddelde ferrari bezitter??? Juist !
4 Catharina de verzamelaar Catharina de Grootste.
Met dank aan Hennie Hofstee voor de mooie foto’s Verhaal: Hallo allemaal, Leuk dat ik jullie 23 april weer heb ontmoet in het mooie openluchttheater van.
Mesdag Haagse school Museum panorama
ME, YOU: KUNSTCREW! KUNSTPROJECT MET MUSEUM KRANENBURGH IN BERGEN
Wat wil ik, en wat heb ik daarvoor nodig…?
De blaffende bevers.
De schatkamer 2 Een reis door de tijd.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico nog
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
  Fröbellaan 48, 3706 TH Zeist, 06 – , Brengt kunst tot leven
Transcript van de presentatie:

Revali wordt 85!

De mijnwerker die kunstenaar werd, wordt levensjaren vlogen voorbij voor de kunstschilder, pastellist, kunstsmid, cartoonist, portrettist en (over)(groot)ouder, oorlogsvrijwilliger, dierenliefhebber, …

Zijn werk en thema's?

Olieverfschilderijen

Kunstsmeedwerk

Portretten

Houtgravures

Cartoons en karikaturen Cartoons en karikaturen

En bijna een eigen kledingmerk! :-) En bijna een eigen kledingmerk! :-)

Landschappen

Flora

Fauna

Cultureel

Functioneel

Stielen

… en stijlen...

Vrouwelijke schoonheid

Intimiteit

Seksualiteit

Spiritualiteit

In 2009 lanceerde kleinzoon Tom een digitaal museum voor Revali In Revali's thuisstad Beringen werd toen een tentoonstelling georganiseerd, na lange radiostilte. Dit uiteraard onder de aandacht van de media.

In één jaar wilde Tom meer dan 500 foto's verzamelen van liefst ongeveer even veel werk Maar 500 foto's tegen de 85ste verjaardag van bompa René lukte niet. Tips en foto's kwamen er wel, maar de teller van Revali's Art (onder de rubriek Ooggetuige) op staat maar net over de 400 foto's. Tips en foto's kwamen er wel, maar de teller van Revali's Art (onder de rubriek Ooggetuige) op staat maar net over de 400 foto's.

Meer info: (onder de rubriek Revali's Art)  Zoekt u mee naar kunst van René Vanderbiesen (Revali)? Dat kan ook via Facebook. Word lid van 'Vind kunstwerken van Revali! En word fan van de Revali Support Group!'  Suggesties? Wil u Revali’s gastenboek tekenen? Graag via

Dank voor de recent hernieuwde aandacht bij de laatste tentoonstelling, ruim één jaar geleden: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, De Standaard, Kiosk, TV Limburg, Radio 2, Radio Limburg en Radio Nostalgie. TV Limburg, Radio 2, Radio Limburg en Radio Nostalgie.

Nog enkele extra foto’s: Poes Minoes Naakt ontwaakt

De Lange Wapper (jawel!) - Een hart in ons midden

Herkent u ze allemaal?

Dank  Dank u om iedereen uit uw adressenbestand te laten meegenieten.  Dank u om Revali's Art te helpen in zijn groei.  Ziet u een ‘Revali’? Meld het via of beter: stuur de foto naar hetzelfde adres. Dank u. Dank voor de ontwikkeling van het digitale museum Revali's Art tot dusver: de familie Vanderbiesen, B. van Aert, J. van Aert, T. Vo.