Jij en Je Ontdekkingsreis

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Media en creativiteit module 8 Engagement
Advertisements

Het tweede werkstuk.
Inleiding Inleiding Jij werkt als journalist voor het blad KIJK, een tijdschrift voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en techniek. De gebeurtenissen.
Een kijkje in de oceaan met Sebastiaan
Opdracht wereldtijden 15.05
WEERWOLVEN IN WASSENDAM!
PROFIELWERKSTUK Hoe kunnen wij je helpen?.
De bezoeker maakt een keuze tussen de verschillende monsters en locaties door op een monster te klikken.
Gemaakt door Odessa koorevaar
Uitslag opdracht 2 (samsam, nr
Wateroverlast door verandering in het weer
Onderzoek Nibud*  4 van 5 Nederlanders maakt geen overzicht van de toekomstige uitgaven.  25% van de Nederlanders houdt.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Hoofdstuk1 : Nieuwe ideeën.
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
Middeleeuwse steden H5 par. 5.3.
Visweb Uitleg over de site. Waar heeft uw probleem betrekking op? (klik erop) Services Lid worden De indeling Anders.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Reisverslag Spanje Gemaakt door Dagmar, Ilse en Jellina.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
500 – 1000 na Christus RIDDERS en KASTELEN.
 De klassen zijn groter, rond de 30 leerlingen.  De lessen kunnen om 8.30 beginnen en afgelopen zijn.  Je kan zomaar een aantal tussenuren.
COLUMBUS.
Suriname Soraya van Lomwel.
Een lessenserie van drie lessen
Ontdekkers van de wereld
Media en creativiteit module 8 Engagement Jaar 2 Les 8.
Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie.
Waarom vieren we Kerstmis?
Webkwesties webquest.
Verenigde Oost-Indische Compagnie
Mijn hobby: spellen van mario
Hoofdstuk 2.
3 factoren die de Google Ranking bepalen 1. Pagerank 3 factoren die de Ranking bepalen: “ Goede content “ 2. Duur op website + social media knoppen 3.
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
Wat is een webkwestie?. Wat is een webkwestie?
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Internetgebruik en protocollen. - Inleiding (2 minuten) - Korte ronde in kleine groepjes met elkaar de schoolsituaties vergelijken. Meegenomen materiaal.
Een groot deel van China is nu zeer rijk. Maar er zijn nog steeds enkele afgelegen dorpen waar de mensen die er wonen behoren tot de armste mensen in de.
Venus.
 3SIGN  Studievereniging tegenover studentenvereniging  Uitleg over gehouden enquêtes.
Een werkstuk maken.
Gemaakt door Lieke en Hanna
Les 4 – Kan ik meer met media?. Inhoud van de les Invullen werkblad Wedstrijd: de ‘Media challenge’ Presentatie plannen Beoordeling Invullen van de mediacompetenties.
Een nieuwe tijd Waar gaat het over?.
Bloemschikken Modeshow bloemschikken in kleding.
Europese expansie 2.2.
Lees de volgende dia’s aandachtig !
Eindexamen Nederlands klas 4 BB & 4 KB
Arkelstein, school voor Praktijkonderwijs Oefenen met de zoekmachine Google Deel 2: gericht zoeken.
Les 1: Armoedeval D2G, D2F.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
55 punten te behalen, groepje met meeste punten wint. Score tijdens het nakijken. De quiz bestaat uit 22 vragen. QUIZ HOOFDSTUK 2: ONTDEKKING & VEROVERING.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
Creatief schrijven. Programma -Klassengesprekje: schrijf je weleens? -Inkomopdracht: een gebeurtenis -Creatief verhaal schrijven: tijdcapsule Wat gaan.
Muziekgeschiedenis 21 e eeuw Stijlen Een muziekstuk.
Werkstuk nask In de week van 23 januari 2017 (week 04) voor vrijdag 27 januari 12:15, inleveren Daarna: elke werkdag te laat: 5 punten (van de 100) van.
Cadeau’s voor het kindje
Praktijktoets Eind LP 1 VP17U.
Wat ben ik? Kun jij het ontdekken... 25/02/2019.
Transcript van de presentatie:

Jij en Je Ontdekkingsreis START INLEIDING OPDRACHT VERWERKING INFOBRONNEN BEOORDELING AFSLUITING LEERKRACHT

Inleiding Eeuwen geleden gingen mannen de zee op om andere gebieden te ontdekken. Ze zochten nieuwe gebieden of makkelijkere vaarroutes om te handelen Op deze reizen gebeurde van alles. Maar uiteindelijk werd de hele wereld ontdekt. En nu ga jij ook zo’n reis maken. Veel succes! START INLEIDING OPDRACHT VERWERKING INFOBRONNEN BEOORDELING AFSLUITING LEERKRACHT

Je ontdekkingsreis duurt een jaar. Opdracht Een ontdekkingsreis duurde heel lang, vaak wel meer dan een jaar. Het leven aan boord was erg zwaar. Het is nu de bedoeling dat jij een ontdekkingsreisreis gaat maken. Je gaat een eilandje bij Indonesië ontdekken. Maar niet zomaar, je houdt namelijk een logboek bij. In het logboek beschrijf je het werk aan boord en ook het eten, straffen, het weer en de route. Maar omdat het hard werken is aan boord kun je maar een keer per drie drie weken in je logboek schrijven. Je ontdekkingsreis duurt een jaar. START INLEIDING OPDRACHT VERWERKING INFOBRONNEN BEOORDELING AFSLUITING LEERKRACHT

Verwerking Zoek eerst welke beroepen je allemaal aan boord had van een schip rond 1500. Kies een beroep uit. Probeer uit te zoeken wat dit beroep precies inhield. Daarna ga je uitzoeken hoe het leven aan boord was. Zoek de route naar een zelf te kiezen eilandje in Indonesië uit. Nu ga je alle informatie verwerken in je logboek. Probeer alles zo goed mogelijk te beschrijven. Weet wel dat je maar eens in de drie weken tijd hebt om te schrijven. START INLEIDING OPDRACHT VERWERKING INFOBRONNEN BEOORDELING AFSLUITING LEERKRACHT

Infobronnen http://home.hccnet.nl/l.th.dirksz/w_kombuis_scheepvaartgeschiedenis17.htm http://www.schooltv.nl/vroegerenzo/pagina.jsp?nr=vz_werkstuk&wsnr=156147#item156156 http://mediatheek.thinkquest.nl/%7Ell069/dutch/index.php3?subject=voyages/asia/columbus_first http://proto.thinkquest.nl/%7Ejrb536/html/spanje.html http://www.rnw.nl/kids/Nederland/Geschiedenis/VOC/VOC_home.htm http://www.digitalejuf.nl/ http://www.londoh.com/voc_links.htm http://www.histocasa.nl/onderbouw/klas2/ontdekkingsreizen/inl.htm#ontdekking www.google.nl www.ilse.nl www.davindikennisnet.nl START INLEIDING OPDRACHT VERWERKING INFOBRONNEN BEOORDELING AFSLUITING LEERKRACHT

Beoordeling Kenmerk Goed 2 punten Gemiddeld 1 punt Slecht 0 punten Lay-out Echt netjes werk Geen lijmresten enz Gemiddeld netjes Slordig werk Nederlands Juiste spelling met fouten, maar niet heel erg msn-taal en taal die niet bij je hoort Inhoud Uitgebreid verhaal. Geen onzin Redelijk goed verhaal. Onzin verhaal Voldaan aan alle opdrachten Alle opdrachten staan er in Deel van de opdrachten staan er in Niet of bijna geen opdrachten verwerkt werkhouding Goed bezig zijn Aansporing nodig Veel aansporing nodig START INLEIDING OPDRACHT VERWERKING INFOBRONNEN BEOORDELING AFSLUITING LEERKRACHT

Afsluiting Als je deze webkwestie gemaakt hebt, dan heb je: Meer inzicht in de ontdekkingsreizen Inzicht gekregen in het leven aan boord Een overzicht gezien van de wereld Verder weet je nu ook dat: De ontdekkingreizen zware reizen waren die zeer gevaarlijk waren. De reizen erg veel geld opbrachten en dat was het voor de mens van toen het wel waard. START INLEIDING OPDRACHT VERWERKING INFOBRONNEN BEOORDELING AFSLUITING LEERKRACHT

De leraar Titel : jij en je ontdekkingsreis Schooltype: vmbo.gt / havo Vakgebieden: geschiedenis/ aardrijkskunde Uitvoering door: 2 leerlingen Tijd op school: 2 x 50 min. Tijd thuis: 2 uur Opbrengst: Θinzicht in de ontdekkingsreizen ΘInzicht in het leven aan boord ΘOverzicht van de wereld Leerpunten: De ontdekkingreizen waren zware reizen die zeer gevaarlijk waren. Maar omdat ze erg veel geld opbrachten was het voor de mens van toen wel waard. Als je nog vragen of opmerkingen hebt mail me dan Suzanne van Buren (klik hier) START INLEIDING OPDRACHT VERWERKING INFOBRONNEN BEOORDELING AFSLUITING LEERKRACHT