Een jaar lang niet sporten67,2% Een jaar lang zonder mobiele telefoon59,6% Een jaar lang niet winkelen53% Een jaar lang geen seks51,3% Een jaar lang geen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze presentatie bevat beelden van de kruisiging,
Advertisements

De les van de graankorrel
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Visie, missie en kernwaarden
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Water, schapen en vrouwen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Gods verborgen glans.
Tussen Pasen en Pinksteren.
… en wat wil Jezus van jou?
Jezus onze Hogepriester
Wat is de bedoeling van Johannes?
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
De visie is Jezus One for all.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Groot geloof 1.
De Ben Adam Psalm 8.
David, een profeet psalm 16.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Check morgen weer: !!! Welkom op TOV! Check morgen weer: !!!
Thema voor vanavond is:
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Verlangen naar licht.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Wij zijn God zomaar ontrouw Maar God wil je terug …
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Romeinen Denken en Dienen.
JEZUS DE RUIL JIJ.
1 4 september 2014 Rijnsburg 4 september 2014 Rijnsburg.
De vreugde van de HEERE.
We see things and persons as we are, not as they are
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
? ! Gods gerechtigheid... 1.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
Welkom in de samenkomst
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij,
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
In deze dienst zal Ds. J. Kruidhof voorgaan Na de zegen zingen we Gz. 162: 1, 4 Schriftlezing: Gen. 25: 27 – 34 Gen. 27: 41 – 45 Hosea 12: 4 – 7 Tekst:
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Brief aan de Galaten -45- de vrucht van de geest: geloof.
Transcript van de presentatie:

Een jaar lang niet sporten67,2% Een jaar lang zonder mobiele telefoon59,6% Een jaar lang niet winkelen53% Een jaar lang geen seks51,3% Een jaar lang geen tv kijken47,7% Vijf jaar lang niet op vakantie gaan45,1% Een jaar lang niet uitgaan44,7% Een jaar lang geen internet34,5% Een jaar lang op een onbewoond eiland22,5% Bron:

Bert de Ruiter Hebreeën 12: 1-17 Hebreeën 11: 24-27

1.Het leven viel tegen 2.De zonde was aantrekkelijk Het volk Israel in de woestijn

“Eens was Jakob aan het koken toen Ezau uitgeput thuiskwam van de jacht. ‘Gauw, geef me wat van dat rode dat je daar kookt, ik ben doodmoe,’ zei Ezau tegen Jakob…’Pas als jij me je eerstgeboorterecht verkoopt,’ antwoordde Jakob. ‘Man, ik sterf van de honger,’ zei Ezau,’ wat moet ik met dat eerstgeboorterecht?” (Gen. 25:29-34)

Heb je weleens van Esau gehoord, die voor een bord moes, z’n toekomst door z’n neus zag geboord? Heb je weleens by Esau stilgestaan, die om een volle maag, z’n heerlijke toekomst in rook op zag gaan? Esau, Esau, je hebt het nou, maar straks sta je in de kou. Nu slokken, straks de brokken, nu de soep straks de troep, nu het brood, straks de goot.

De bril van Mozes “Door het geloof heeft Mozes, toen hij groot geworden was, geweigerd om een zoon van de dochter van de farao genoemd te worden. Hij koos ervoor liever met het volk van God slecht behandeld te worden dan voor een ogenblik het genot van de zonde te hebben. Hij beschouwde de smaad van Christus als groter rijkdom dan de schatten in Egypte, want hij had het loon voor ogen.“ (Hebr. 11:24-26)

De bril van Mozes “En al wie huizen of broers of zusters of vader of moeder of vrouw of kinderen of akkers zal verlaten hebben omwille van Mijn Naam, die zal honderrvoudig ontvangenn en het eeuwige leven beerven. (Mattheus 19:29)

De bril van Mozes “Door het geloof heeft Mozes, toen hij groot geworden was, geweigerd om een zoon van de dochter van de farao genoemd te worden. Hij koos ervoor liever met het volk van God slecht behandeld te worden dan voor een ogenblik het genot van de zonde te hebben. Hij beschouwde de smaad van Christus als groter rijkdom dan de schatten in Egypte, want hij had het loon voor ogen.“ (Hebr. 11:24-26)

De vreugde van Jezus “....terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hij heeft om de vreugde die Hem in het vooruitzicht was gesteld, het kruis verdragen en de schande veracht en zit nu aan de rechterhand van de troon van God.” (Hebr. 12:2)

De vreugde van Jezus Maar wat voor lijden wij hier ook doormaken, het valt in het niet bij de schitterende heerlijkheid, die God ons straks zal laten zien. (Romeinen 8 18) Als uw bezittingen werden afgenomen, bleef u opgewekt. U wist dat u iets beters had, wat nooit meer kon worden afgenomen. (Hebr. 10:34)

Turn your eyes upon Jesus Look full in His wonderful face And the things of earth will grow strangely dim In the light of His glory and grace.