UITNODIGING Fokkema Linssen Notarissen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Advertisements

PowerPoint presentatie hypotheken
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Huis opeten? Liever niet!
Wie geeft u het vertrouwen?
niets is zeker, dát is zeker!
Erfbelasting Presentatie over Erfbelasting Erfbelastingscan.NL.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Rotterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Rotterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amersfoort de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amersfoort.
Wat betekent de FLEX BV voor u ? 4 oktober 2012 Mr (H.) Erik Linssen Mr Astrid C.M. Fokkema-Schute Heemraadssingel CD Rotterdam.
Ga eens na wat je nalaat Uw nalatenschap en de Successiewet.
Maximale hypotheek berekenen en maandlast berekening afstemmen op toekomst plannen, wonen, werken en vrije tijd Hypotheek berekenen Waarschijnlijk is het.
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
7.1: Van de wieg tot het graf
Laat uw nabestaanden niet in twijfel achter
Deel I De algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (Testamenten & schenkingen)
RB 2011 Mr. J.F.H. van den Belt.
Koopwoning...  (het is niet zo moeilijk…). huiswerk  pak agenda en noteer bij ma 19 januri 5e lesuur:  leren tb 72 tm 77 maken 3.21 tm 3.23 wb 129.
De nieuwe successiewet mr. J.M.J.H. Hendriks PRESENTATIE d.d
Herhaling H4  Iedereen gaat staan  Lees en luister naar de vraag  Kies het voor jouw juiste antwoord doordat je het groene of rode kaartje toont.
Jan Thijs op de Laak NOTARIAAT OP DE LAAK BUDEL
Juridische en fiscale aandachtspunten bij overdracht vermogen
Wedemeijer en Dielissen
Laat uw nabestaanden niet in twijfel achter
Welkom 1.
LEZING ERFRECHT SWOM Op: 15 april 2010
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
W E L K O M.
komen tot een weloverwogen keuze
Hoofdstuk 5: Het huishouden
Zaken- en verbintenisrecht
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
Notariaat op de Laak Mr. Th.H.J.M. op de Laak
DEEL 1 : een overlijden, wat nu?
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
 Geen stappen bij een notaris ◦ Wettelijk stelsel  Stappen bij een notaris ◦ Scheiding van goederen ◦ Algehele gemeenschap.
Het huwelijkscontract: een (on)bewuste stap in uw successieplanning
Erfrecht Mr. Caroline de Maat Fikkers notarissen BAS Bergen op Zoom
Zaterdag 8 april april 2014.
4.4 Een eigen huis of niet? Mensen kiezen vaak bewust om een huis te kopen, of juist te huren. Aan beide zitten voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen.
Startersavond Woningmarkt
7.1: Van de wieg tot het graf Welkom 4ha en 4hb Intro verzorgingsstaat HC Opdracht.
§ 2.4 Geld lenen kost geld Als je geld leent, moet je dat weer terugbetalen. Daarnaast betaal je meestal rente. Hoeveel en hoe lang je terugbetaalt, hangt.
7.1: Van de wieg tot het graf
Met geld kan men Een woning kopen. Maar niet het geluk !
Hoofdstuk 19 (9) AOW, ANW, AKW SJM. Wetten  Volksverzekeringen  Richten zich op ALLE INGEZETENEN  Legale verblijfsstatus Opzoek opdracht KG: Waar in.
Erven, Schenken Enzovoorts. Van Rhijn notarissen Woudenbergseweg 5 Postbus AB Zeist T Marjolein Elings
Cursus Procederen in erfrechtzaken 21/9/2015 en 28/9/
1 § 1: Met elkaar omgaan p140 § 2: Verliefd, verloofd, getrouwdp142 § 3: Als de relatie stuklooptp144 § 4: Samen of alleen?p156 § -: Soms loopt het andersp148.
SpaarBV presentatie november 2015 Algemeen telefoonnummer:
Erven en schenken en aanverwante zaken Dina van Linge Van Linge en Tillema notarissen Hoogeveen.
Wanneer en hoe regel je je financiering. Programma Welkom Voorstellen Svn en bank Toelichting op proces financiering Vragen.
HET NIEUWE BV-RECHT: WAT BETEKENT DAT VOOR U? 30 MEI 2016.
College 12 Procederen in het erfrecht 1. Dossieropbouw Wat mag niet ontbreken in het dossier? Bij wie haal je welke info? 2.
Mr. Th.H.J.M. op de Laak Lezing Soos Den Dissel Asten Wet Langdurige Zorg.
Presentatie voor Artsen zonder Grenzen
Samenlevingsvormen.
Rabobank Hart van Brabant
Levenstestament Voor religieuzen.
Europese estate planning Spanje Erik de Haan Margriet Eerenstein
Voorbereiden en afwikkelen nalatenschappen
NOOIT TE LAAT?.
De ERFOVEREENKOMST EEN OVEREENKOMST IN HET KADER VAN UW TOEKOMSTIGE NALATENSCHAP PLANNINGSTECHNIEK – IN DE RIJ VAN TESTAMENT = VANGNET HUWELIJKSCONTRACT.
Verhaegen & Peijnenburg Netwerk Notarissen
komen tot een weloverwogen keuze
Huren of kopen Voordelen van huren:
Studiefinanciering: dat regel je zo
Lezing 16 januari 2019 Mr. Theo de Bie, notaris WIJZIGING HUWELIJKSE VOORWAARDEN Mr. Dr. Patricia Konings, notaris TESTAMENT EN LEVENSTESTAMENT De Donk.
Boek 4 - Hoofdstuk 3 GELD VOOR DE OVERHEID
$ $ SCHENKEN & ERVEN © Dia van Berry Hagendijk.
Transcript van de presentatie:

Ontdek het eilandgevoel in Berkel en Rodenrijs 32 complete eengezinswoningen in de groene Meerpolder

UITNODIGING Fokkema Linssen Notarissen Zo kunt u kennis maken met uw notaris én uw toekomstige buren U verder laten informeren én er een gezellige avond van maken!

Gefeliciteerd met uw (eerste) koopwoning!! Ook spannend, omdat je veel moet vastleggen! Waar moet u allemaal op letten? Uw notaris kan u daarbij adviseren

Voordat het zover is moet er nog heel wat gebeuren Wat is er al gedaan: U hebt de koop- / aannemingsovereenkomst getekend met VORM Bouw Koopovereenkomst : betreft de aankoop van de grond Aannemingsovereenkomst : betreft de opdracht aan de aannemer voor het bouwen van uw woning

De projectnotaris Fokkema Linssen Notarissen Verzorgt de akte van levering (van de grond): - deze kosten zijn voor rekening van VORM Bouw Verzorgt de hypotheek akte: - deze kosten zijn voor rekening van de koper (aftrek voor de inkomsten belasting)

Moet u verder nog wat regelen als u een huis koopt? Als u een huis koopt met uw partner, is het verstandig om daarover afspraken te maken in een samenlevingscontract of in partnerschaps- of huwelijksvoorwaarden. Wacht hiermee niet tot het moment dat u feitelijk gaat samenwonen maar doe dat NU!!!

Wat kunt u morgen al doen? Het afsluiten van een risico-verzekering Door het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst bent u nu al verplichtingen aangegaan, waaronder het betalen van de koopsom van de grond en de komende bouwtermijnen

Wat kunt u regelen in een samenlevingsovereenkomst? Wie betaalt de kosten van de huishouding? - ieder voor de helft of naar evenredigheid van het inkomen? Moet u wat regelen over de inboedel? - alles gemeenschappelijk of toch een lijst van goederen Moet u iets regelen betreffende de inbreng van eigen geld in de woning?

Wat heeft het samenlevingscontract te maken met het partnerpensioen? Er zijn verschillende soorten pensioenen; een daarvan is het werkgeverspensioen, dat u in loondienst bij uw baan opbouwt. Bij het partnerpensioen gaat het werkgeverspensioen naar uw partner als u komt te overlijden; hiervoor is wel vereist een samenlevingsovereenkomst, als bewijs van uw relatie.

Wat gebeurt er met mijn helft van onze gemeenschappelijke bezittingen als ik kom te overlijden? In uw samenlevings- overeenkomst kunt u een verblijvingsbeding opnemen ; uw partner krijgt het recht op de helft van de gezamenlijke bezittingen Uw eigen bezittingen vererven aan uw erfgenamen, ofwel uw ouders, broers en zusters dan wel uw afstammelingen (kinderen)

Waarom is uw levensverzekering niet voldoende? Als u uw partner in uw levensverzekering als begunstigde hebt aangewezen, is uw partner daarmee nog geen erfgenaam Met de uitkering moet uw partner dan uw erfgenaam uitkopen om eigenaar te worden van de hele woning

Wat regelt u in uw testament? Het testament is uw eigen uiterste wil

Belangrijk om te regelen Dat uw partner verzorgd achterblijft ofwel erfgenaam wordt dan wel een legaat van woning krijgt Tweetrapsmaking Uitsluitingsclausule Executele

EN WAT ALS ER KINDEREN ZIJN? Voor samenwoners is het dan des te belangrijker bij testament een en ander te regelen, zoals: - vermogensbestanddelen naar de langstlevende partner - kinderen erven een niet opeisbare vordering - voogdij - bewind

U bent gehuwd, moet u dan ook een testament maken? Het wettelijk erfrecht : - door het huwelijk bent u automatisch elkaars erfgenaam Zijn er kinderen : - de wettelijke verdeling is van toepassing

Gehuwd, ook dan is het dus zinvol om een testament te maken! Uitsluitingsclausule Voogdij Bewind Executeur Besparing erfbelasting Legaat

Bedankt voor uw aanwezigheid. Meer weten Bedankt voor uw aanwezigheid! Meer weten ? Maak nu een afspraak bij Fokkema Linssen Notarissen Heemraadssingel 131 (parkeren op eigen terrein) 3022 CD Rotterdam Tel. 010 4762688 www.fokkema.linssen.nl E-mail: info@fokkemalinssen.nl