Al 40 jaar de vereniging voor het aangespannen rijden in Brabant

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Met de actie ‘De Pluim’ wensen de Koning Boudewijnstichting en de tien regionale zenders mensen die zich inzetten voor andere mensen en de samenleving,
Advertisements

Ontdek Ter Apel en mooi Westerwolde met het ‘Snikke arrangement’,
Hoe is Netterden ontstaan en zijn Gilde
Karel Willems I have a dream…….
Rijdend op een paard hoeft een handicap, geen beperking te zijn. Het geeft een gevoel van vrijheid, je bouwt een band op met het paard. Het geeft je een.
Stichting Vrienden van Thomas
RGHC Tempo ´34 Heren 1 Seizoen FUND-RAISING PLAN ‘De vrienden van Heren 1 polo’
“Vers is van vandaag en niet van gisteren!”
Stichting Vrienden van Thomas
“Hoe kom ik aan klanten?”
Sardinië Wijnreis. Speciale aanbieding: • Wijnreis Sardinië in september (do 16 – ma 20). • Wijnproeverijen, kookles, zeiltocht, excursies. • Overnachtingen.
B.B.A.T. – Limburg Organiseert Bondsdag B.B.A.T. 2 oktober 2010.
Goedemorgen! De muzikale begeleiding wordt verzorgd door:
Jack ging met z'n vriend Bob skiën. Ze namen Jack's busje en reden noordwaarts. Nadat ze enkele uren gereden hadden kwamen ze in een verschrikkelijke sneeuwstorm.
Herinnering aan een comitévergadering ‘Dwars door Sint-Kruis’ bij één van onze trouwe sponsors… het feeërieke kader van Domein Leegendael 2 juli 2010.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
STEDENBAND LEIDEN-OXFORD Een traditie met toekomst heden.
A way of living “Guesthouse Porters” FrançaisNederlandsEnglishDeutsch.
Nieuwsbrief 12 april 2013 Agenda: Maandag 15 april: groep 3 Blijde wei Dinsdag 16 april: groep 4 Blijde wei Woensdag 17 april: Juffendag/Lustrum Maandag.
Basiscursus Levensboeken
Naam bestuurder: ……………………………………………… Naam navigator: ……………………………...………………… Adres: …………………………………………………………….. Postcode en woonplaats: …………………………………….. Telefoon:
Nieuwsbrief November - December 2010 Daniel Huisman Indonesia
Onze accommodatie krijgt ook een ander aanzicht; er komen 2 verharde velden met daartussen een groenstrook ter grootte van een 7 handbalveld.
Even geen kinderen om me heen. Alleen maar genieten.
JAARPROGRAMMA KBO GELDROP Dit jaar een speerpunt om jongere ouderen bij het onderdeel van beleid te betrekken Heeft u interesse om u verdienstelijk.
Voel u thuis ´t Strandpaviljoen biedt u met zijn sfeervolle inrichting en fraai terras een zee aan mogelijkheden. Iedereen.
Algemene vergadering Team Fortuna
Do You Know What You Want To Know ? Een praktisch hulpmiddel om niet af te dwalen van dat waar je mee bezig bent. Ik stel mezelf regelmatig deze vraag.
In deze dienst zal Ds. J. Van de Wetering voorgaan. Voor de dienst zingen we : Lb. 462 : 1, 2, 3 en 4 Schriftlezing: 1 Samuel 18 : 1 – 5 1 Samuel 20 :
Naam bestuurder: ……………………………………………… Naam navigator: ……………………………...………………… Adres: …………………………………………………………….. Postcode en woonplaats: …………………………………….. Telefoon:
RYLA D1610 Rotary Youth Leadership Awards.
W IJKFEEST 2012 Het supergezelligste feest van Keijzershof.
Goedemorgen.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
Een kasteel in de provincie Dorset in Zuid-Engeland.
Cult& Tumult 2011 Rocking Harmony VMK Maureen Rietveld.
Zorgcoöperatie Hoogeloon. Eigen regie voor comfortabeler leven “Bewustwording en lokale belangenbehartiging” VIB-evenement 28 november 2011 WillemII stadion.
in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West
in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West
In de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West Welkom.
Slovenië en Italië (Friuli)
Marokko Adventure 2011 ONZE DOELSTELLING:
Fellowship of Gardening Rotarians in the Netherlands Een vrolijk kerstfeest en een voorspoedig 2012 Beste leden, In de eerste plaats een gezond en gelukkig.
Chaver dansweekend Uffelte mei 2011 Dansweekend Internationaal met als Lies en René Gosse, Lucia Linkels (Oceanië), Annemiek Pauptit (zang), Huub.
Foto’s Markiezaat Online Onze vereniging heeft onlangs de zuidwest- brabantse kampioensschappen georganiseerd. Tijdens dit evenement heb ik enkele foto’s.
Reglement Inwendige Orde Hoofdstuk 1 : Het ontslag van een lid van de Raad van Bestuur. Art.1 Ieder uitgesloten of ontslagnemend bestuurslid kan zich Ieder.
RYLA organisatie: Femke van Houtum-Burger, Rozemarijn de Regt, Merel Vermijs, Willem Gingaar, Arjan van den Berg.
Stichting Dierenambulance de Wijs
Agenda Inleiding Fietskalender 2015 Uitdagingen
Brandaan - Nimfenstraat 1 - B-2800 Mechelen Tel: 0476/ / Fax: 015/ mail:
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Avondmaalscollecte 9 januari 2011 Noodhulp Myanmar (Birma)
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Startweek 2015 Zondag 6 september tot en met zaterdag 12 september.
Hartelijk welkom in onze gemeente. Wat kunt u de komende periode verwachten?
Brieven beginnen met A- B- C… Nummers beginnen met een, twee, drie…
In deze dienst zal Ds. P. K. Meijer voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 97: 1 en 5 Na de zegen Ps. 119: 42 en 44 Schriftlezing: Jakobus 1: 19 – 2: 13.
In deze dienst zal Ds. T. Wendt voorgaan. Organist: Arie Vreugdenhil Voor de dienst zingen we Lb. 105 Na de zegen Gz. 95 : 1, 3 en 4 Schriftlezing: 2 Koningen.
JEUGDCLUB SCHAKEN TURNHOUT
Presentatie “OnS”. “OnS” staat voor “Ontmoet in Slochteren”
KKROVA goes KRAKAW RV ten laatste op do 06 Okt om 1800Hr tot zo 09 Okt na het ontbijt Boutique L'otel Oberża Sąsiadów.
Wknd FCLR vrzsgbdsdln 8, 9 en 10 april. Onderweg een bezoek aan een fort gebouwd door Napoleon tussen 1811 en 1813  In dit fort wat geheel gerestaureerd.
 Branding Kanoen  Team- en FunBuilding  Kids & Fun  Boeren Beach Golf  Alkmaar te kano.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Presentatie COTK 30 november 2016
RYLA 2018.
Sint -Truidense Biljart Academie
Team Building voor een Goed Doel!
Transcript van de presentatie:

Al 40 jaar de vereniging voor het aangespannen rijden in Brabant

De Brabantse Aanspanning is 40 jaar geleden opgericht door een aantal vrienden, die bij manege “De Roosberg” een mencursus volgde en zich daarna gingen toeleggen op het promoten en het rijden met authentiek gerij. Het authentieke gerij staat nog steeds hoog in het vaandel van de vereniging.

Een picknickrit De tweedaagse De Brabantse Aanspanning organiseert ook een aantal thema gebonden ritten zoals: Een picknickrit In het voorjaar, waarbij de picknick plaatsvind in de natuur en de picknickmanden gedeeld worden door deelnemers De tweedaagse Waar we na een gezellige trektocht op de eerste dag, overnachten in een familie hotel van waaruit we na een gezamenlijk ontbijt in een lange stoet weer huiswaarts trekken

De Hubertus- of jachtrit De nachtrit Bij voorkeur wordt de nachtrit gereden op de langste dag waarbij de koetsen voorzien van kaarslantaarns een prachtig lint vormen in de donkere nacht. De Hubertus- of jachtrit In het begin van het jachtseizoen wordt deze rit verreden, door de bossen in de omgeving van Breda, vaak begeleid door hoornblazers. Vaak worden deze ritten verreden in zeer koude omstandigheden.

Jaarlijks organiseert De Brabantse Aanspanning begin september de Prinsenrit

Zo als U ziet rijden ook prominente burgers van Breda mee in de prinsenrit.

De Prinsenrit wordt vanaf 1971 georganiseerd door De Brabantse Aanspanning. Dat is een vereniging die niet alleen authentieke rijtuigen koestert maar er ook heel graag mee rijdt. De vaak zeer oude rijtuigen worden getrokken door een enkel-, dubbel-, drie-of vierspan paarden. Zo zijn de koetsiers, de grooms en de andere inzittende geheel gekleed in de stijl die past bij het type rijtuig. Zoals ook in 2010 is het de bedoeling dat er ook dit jaar weer veel prinsesjes en prinsjes meerijden in deze feestelijke rit

Prinsenrit 2011 Op zondag 11 september 2011 is de jaarlijkse Prinsenrit van De Brabantse Aanspanning gepland. In het koetsspoor van de Prinsen van Oranje, rijden antieke koetsen, uitzonderlijk opgepoetst voor deze gelegenheid door Breda en omstreken, vervolgens hebben deze fraaie aanspanningen een oponthoud op de vorstelijke entourage op het kasteel van Breda, waar in vroeger tijden de Nassau's verbleven.

Het is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij een van de oude routes van de “Prinsen en Edelen” gereden wordt, met koetsiers en gasten in aangepaste kledij, in prachtige rijtuigen getrokken door schitterende paarden.

Wederom mogen wij al rijdend door de mooie stad Breda een bezoek brengen aan Het Kasteel van Breda bij de K.M.A.. Hier zal de gouverneur ons “op de koffie” ontvangen In 1826 hief koning Willem I de Artillerie- en Genieschool voor genie en artillerie-officieren in Delft op en vestigde Willem I de Koninklijke Militaire Academie in het Kasteel van Breda. Op 24 november 1828 opende Prins Frederik de KMA

Omdat onze vereniging dit jaar 40 jaar bestaat wordt het dus een Jubileum-Prinsenrit met Prinsjes en Prinsesjes Zonder financiële bijdrage van maatschappelijk betrokken sponsoren zou het onmogelijk zijn dit alles te organiseren. Wij stellen het bijzonder op prijs als U ons uit wilt nodigen om de verschillende mogelijkheden van eventuele sponsering met U te bespreken.

Secretaris : Dhr. Jac de Leeuw tel: 0165-386301 Voorzitter: Dhr. Ad van Beurden tel: 076-5717829 e-mail orthobeurden@hetnet.nl Secretaris : Dhr. Jac de Leeuw tel: 0165-386301 e-mail lionfamily@planet.nl Penningmeester: Mevr. Paula Arnst tel: 0032 3 315 45 89 e-mail paula.arnst@telenet.be Bestuurslid: Dhr. Mario Biemans tel: 076-5716010 e-mail info@meerberg.nl Bestuurslid Dhr. Cees Verloop tel: 076-561259 e-mail ceespieternella@hotmail.com

Hartelijk dank voor Uw Aandacht