Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ik wens je De kracht van god.
Advertisements

Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
De gevolgen van de zonde
Evangelie der genade Vragen :
Kindermoment.
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
De pittige smaak van de uitverkiezing
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
WAAROM Stierf JEZUS?.
Hoe kun je Geloven? 1.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Welkom.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Goed vs Fout  Leven vs Dood
Gelukkig Gereformeerd: avond 1
Het wonder van de christelijk geloof: niets verdiend, alles gekregen, omdat Christus zoveel voor je overhad 1) Mijn geloof is een kado van God 2) Mijn.
Vrijheid?!.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en
God en ons.
Genade en veroordeling
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23. WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.

Welkom op TOV!.
Alweer over de zonde … ?!.
Met handen en voeten geloven 1
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
JEZUS DE RUIL JIJ.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Preek Jakobus 2:
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
De doop in de Heilige Geest
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Ik haatte dat woord gerechtigheid: het vervloekte en verdoemde mij Ik haatte dat woord gerechtigheid: het vervloekte en verdoemde mij. Ik zei tegen.
{ Bijbelstudie kinderkampen Gratis en voor niets.
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Zonde – niet je identiteit, wel een realiteit leerdienst zonde -3 1 Welke plek heeft zonde in je geloofsleven? - Leren van andere christenen - Romeinen.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Puur.
Efeziërs 2:1-10 Hoe meer je naar jezelf kijkt hoe meer je van God gaat zien.
Transcript van de presentatie:

Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?

Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft? Dat ik in Christus rechtvaardig ben voor God en een erfgenaam van het eeuwige leven.

Ik ben rechtvaardig voor God! Rechtvaardig zijn voor God … wat is dat? … kan dat? … hoe dan? … door geloof!

1. Rechtvaardig zijn voor God: wat is dat? Dat je God recht in de ogen kunt kijken Maar: de zonde staat tussen Hem en ons in ‘Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God.’ (Romeinen 3: 21) Zelfinzicht nodig m.b.v. Bijbelse kennis Maar … kan dat dan wel: rechtvaardig zijn voor God?

2. Rechtvaardig zijn voor God: kan dat? Ervaren kerkganger: ja, door geloof! De spanning van antwoord 60: ‘Al klaagt mijn geweten mij aan ...’  Kent u/jij die spanning? Zie je jezelf als zondaar die genade nodig heeft? Toch schenkt God mij Eigenlijk kan het niet - maar het kan toch!

3. Rechtvaardig zijn voor God: hoe dan? Psalm 31: 2 ‘Doe mij ontkomen door uw gerechtigheid’

3. Rechtvaardig zijn voor God: hoe dan? Luthers ontdekking: Gods gerechtigheid is geen eisende maar een gevende gerechtigheid

3. Rechtvaardig zijn voor God: hoe dan? “God wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: Hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij te spreken die in Jezus Christus gelooft.” (Romeinen 3: 26) De vrolijke ruil: Christus en ik wisselen van plaats

4. Rechtvaardig zijn voor God: door geloof! “God wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: Hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij te spreken die in Jezus Christus gelooft.” (Romeinen 3: 26) Je moet dus geloven. Méér niet. Christus zorgt dat ik rechtvaardig en heilig ben.

4. Rechtvaardig zijn voor God: door geloof! “niet dat ik door de waarde van mijn geloof voor God aangenaam ben” (antwoord 60) Dus Je kunt je nooit op je geloof beroemen Je hoeft in geloof niet te presteren Geloof is het middel waarmee we ons aan de reddingsboei Christus vastklampen DE REDDINGSBOEI DOET HET!

4. Rechtvaardig zijn voor God: door geloof! Je wordt niet op jezelf teruggeworpen Zoek dus niet naar redenen in jezelf!! Een weldadig geloof: “ik kan het niet, ik hoef het ook niet te kunnen; ik mag me aan uw genade vastklampen!” Pure genade: in Christus toch rechtvaardig voor God.