Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Een gewone timmerman….
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Kerstviering kleuterbouw
Belangrijke Test..
De gevolgen van de zonde
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Gezond leven voor senioren Automatische beeldovergangen Voorstellingsduur is 2.50 minuten. Met muziek.
Carthago.
De zeven wereldwonderen Ciriwi.drdt Een lerares vroeg aan een groep studenten om een lijst op te stellen met, volgens hen, de « Zeven Wereldwonderen.
Kerstmis.
Rusland Kennisquiz.
DE 4 KAARSEN.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
De zeven wereldwonderen
De zeven wereldwonderen Een lerares vroeg aan een groep studenten om een lijst op te stellen met, volgens hen, de « Zeven Wereldwonderen » van onze tijd.
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
HET VERHAAL VAN DE 1 KAARSEN EN.
Godsdienst 1 1.
Palazzo Venezia Door: Wendy, Melissa, Hilke en Jens.
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Er was eens een kasteel en daar woonde een koning.
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
DE ZEVEN WERELDWONDEREN
Godsdienst 1.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Dromen van een witte Kerst
Mijn eerste levensbehoefte is…
DE 4 KAARSEN.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Verlangen naar licht.
Fotoalbum New-Mexico – Santa fe door Elena en Jan.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA. Een al meer dan 130 jaar mysterie dat jaarlijks bezoekers aantrekt. “De Loretto kapel”
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Een wijze les voor jullie:
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
De Zeven Wereldwonderen Een lerares vroeg aan een groep studenten om een lijst op te stellen met, volgens hen, de ‘Zeven Wereldwonderen’ van onze tijd.
Een Christelijke samenleving
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Welkom Voorganger: Dhr. G. Brandorff Ouderling van dienst: K. Muis Organist: J. Thijssen Schriftlezing: Ez. 2: 1-7 Mar. 6: 1-6.
14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
.. De regenboog; Noachs zonde Genesis 9 1Waar was de regenboog een teken van? Dat de aarde nooit meer helemaal zou overstromen. 2 Wat was de zonde van.
En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam …
‘Mixed up piles’.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
terug naar het paradijs
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
30 januari 2016 Urk Jozef bij Potifar (Genesis 39)
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Pater Damiaan. Wie is Pater Damiaan Pater Damiaan is in 1840 geboren in het dorpje Tremelo. Hij is opgegroeid op een boerderij. Arm waren ze niet. Jozef.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA
Transcript van de presentatie:

Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA. Een al meer dan 130 jaar oud mysterie dat jaarlijks 250.000 bezoekers aantrekt. “De Loretto kapel”

Wat deze kapel onderscheidt van alle andere, is ... een trap!

De kapel werd gebouwd in de 19de eeuw De kapel werd gebouwd in de 19de eeuw. Maar toen de kapel “af” was, stelden de kloosterzusters vast dat men de trap naar de eerste verdieping gewoon vergeten was...

Gedurende 9 dagen baden ze tot St-Jozef, en Gedurende 9 dagen baden ze tot St-Jozef, en ... zou er nu echt niemand zijn die zich zou komen aanbieden om te helpen?

De laatste dag, klopte een vreemdeling aan met de melding dat hij een schrijnwerker was en misschien kon helpen met het maken van een trap.

En ja hoor, hij timmerde een magnifieke trap in elkaar die werkelijk eer deed aan het beroep van schrijnwerker...

Niemand, maar dan ook niemand verstond er zich aan hoe hij het had klaar gespeeld, er was immers geen centrale steun ?!?!?

Hij had zelfs geen enkele nagel gebruikt, ook geen lijm Hij had zelfs geen enkele nagel gebruikt, ook geen lijm. En bovendien vertrok hij ook nog zonder zich te laten betalen.

Het gerucht deed de ronde in de stad dat het de Heilige Jozef zelf was die de trap had gemaakt ...

gezonden door de Heer om het probleem van de zusters op te lossen ...gezonden door de Heer om het probleem van de zusters op te lossen. U begrijpt dat sindsdien de trap als miraculeus werd beschouwd en dat de kapel een waar pelgrimsoord werd.

In feite zijn hier drie mysteries in het spel In feite zijn hier drie mysteries in het spel. Het eerste: de timmerman is nooit geïdentificeerd geworden....

Het tweede: geen enkele architect of bouwkundige kan verklaren hoe deze trap blijft rechtstaan zonder steun.

En het derde mysterie: waar kwam het hout vandaan om deze trap te maken? Men heeft het nagetrokken: het hout komt in de wijde omgeving nergens voor...

En misschien nog een ander interessant detail ... Deze trap telt 33 treden... De leeftijd van Jezus-Christus...