 DIACONAAL WERK IN DE PCG. ARTIKEL 25: DE DIAKEN  Definitie: Overeenkomstig de apostolische praktijk en de reformatorische traditie bevestigt de gemeente.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Demografische veranderingen: Mijn dorp over 10 jaar
Advertisements

Op reis langs de voorzieningen
Special Education Professionals Eline Delcour en Tom Reynaert SEP Kenya.
Diakenen op de bres… voor mantelzorgers Workshop Kerk in Actie Binnenlands Diaconaat Inspiratiebeurs 2012.
20 jaar Wereldwijd verbonden. Luisterend Dienen opgericht in vanuit de Nederlandse Hervormde Kerk (commissie Werelddiaconaat) 20 jaar Luisterend.
Welkom!. Vaderschap naar Gods hart Alphen, 11 november 2006.
Lespakket Vrijheidsbeperking Les 2: Zorg voor vrijheid
Prekenserie Handelingen - deel 6 (slot) ‘Gods Woord overwint omdat het mensen in de vrijheid zet!’ Hand 28,31.
1 Wat is microfinanciering ? 2 1. De financiële behoefte.
Landelijke Luisterend Dienen Dag. Een partner in beeld. Landelijke Luisterend Dienen Dag Workshop: “Een project van ver naar dichtbij”.
1 Sinds Evolutie van 2000 tot 2010 Huurprijzen : 50% Gezondheidsindex : 15 % Informatie : - Crise du logement à Bruxelles.
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Welkom 1.
Welkom in deze kerkdienst
Les 21 (di. 27 okt. 2009) - t/m par. 19 af? - par. 16 t/m 19 - nakijken - herhalen - samenvattingen maken - mappen/schriften vergelijken: heb je al stencils,
AANVULLENDE UITKERING SOCIALE ZEKERHEID Politiek Beraad 9 oktober 2012.
Presentatie Luisterend Dienen. Noodhulp Pakistan augustus 2010 Luisterend Dienen Dag.
Gevolgen AWBZ Pakketmaatregelen Pakketmaatregelen Nieuwe MEE dienst.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Wist u dat … Meer dan 10% van de jongeren in het voortgezet onderwijs drugs gebruikt? Er meer dan 74% van de kinderen onder de 16 jaar alcohol heeft.
“ ” “Wat de geestelijke gaven betreft, broeders, ik wil niet dat gij daaromtrent in onkunde verkeert.” 1 Cor 12:1.
Japan NOODHULP Verwoestende aardbeving met desastreuze gevolgen.
Suïcide Dagelijks sterven in Vlaanderen drie mensen door zelfdoding Minstens éénmaal per week pleegt een leerling zelfmoord.
Van diagnose naar etiket Discussiemiddag 19 juni 2013 Centrum voor Ethiek 1.
Hoofdstuk 3 Instellingen van de EG en hun bevoegdheden.
Kenmerk 21 De protestantse reformatie die splitsing van de christelijke kerk in West-Europa tot gevolg had. Les 1: De Christelijke Kerk valt uiteen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
WINTERCONFERENTIE Zorg voor Zuid in voorbereiding.
Hét expertisecentrum voor Oplossingsgericht Werken in het MW
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Stichting Hulp in Praktijk. VISIE  Christenen mobiliseren om iets te doen aan de nood in de samenleving;  Mensen met elkaar in contact brengen;  de.
A H M F K EB C x 85 Korte zijde bij C 2 e secties volte 14 m en op afstand komen ( 0,5 rijbaan)
ZijActief Koningslust 10 jaar Truusje Trap
Bouwstenen voor Gemeenterelaties 2
Noodhulp Syrië 1. Syrië Syrië is een land in het Midden- Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 20 miljoen inwoners.
Nieuwe Meesters Delft Erfgoed = saai! 1. Nieuwe Meesters Delft Erfgoed = overal! 2.
Van ONZEKERHEID NAAR KRACHT. Dit is Jeannette, ze is 12 jaar. Dit is haar moeder Edith, zij zorgt voor het gezin... … ook voor haar kleindochter.
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
Overstromingen In Vlaanderen 13-11,
WMO en DIACONAAT regionale avonden 2014
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
Hervorming langdurige zorg
Floodcom lesworkshop Hoofdpresentatie les
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Budget Challenge Workshop 2015
Optimaliseren BPV keten
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Avondmaalscollecte 9 januari 2011 Noodhulp Myanmar (Birma)
Renaissance en Opstand
Op weg naar een Samenlevingsgerichte School De [naam school] wil ………………………
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Wat betekent dit voor jou? Diaconie. Wat is jouw mening over de volgende keuzes: Diaconaat dichtbij of ver weg Diaconaat door inzet van tijd of geld Introductie.
1. Zo lang als verantwoord en mogelijk, thuis blijven wonen. Een goed uitgangspunt. Dat kon met Thuiszorg, dagbesteding, thuishulp.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
KINDEREN VAN DE STRAAT Zondagsscholenactie voor kinderen in Colombia.
De nieuwe woningwet. Wat betekent dat voor u?
Nepal en Bangladesh kampen met overstromingen vanuit de Himalaya
12.2 Totstandkoming van een wet
Dienen in de gemeente.
De collecte is voor Red een Kind.
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Transcript van de presentatie:

 DIACONAAL WERK IN DE PCG

ARTIKEL 25: DE DIAKEN  Definitie: Overeenkomstig de apostolische praktijk en de reformatorische traditie bevestigt de gemeente diakenen om hun gaven aan te wenden voor de dienst in de kerk  Benoeming: De kerkenraad is gerechtigd elk aantal mensen tot diaken te bevestigen als zij nodig vindt voor haar gemeente

Kerk-zijn in Ghana  Geloven en dienen in de PCG: Twee kanten van één medaille in evenwicht!  Lukas 4: De agenda van Jezus is de agenda van de kerk!  Diakonaat is méér dan sociaal werk!

 Diakonaat in West-Europa en diaconaat in Ghana: vergelijken om te begrijpen  Een paar voorbeelden

Geloven en helpen  Handelingen 5 – 7: Stephanus en zijn vrienden  Bijbelstudie en gebedsgroepen als diaconaal werk  Sociale hulp als diaconaal werk

De kerk actief bij noodhulp: PRESBYTERIAN RELIEF SERVICES AND DEVELOPMENT (PRS&D)  Opgericht in 2006  Sindsdien zijn al vele dorpen en wijken geholpen met noodhulp  In 2010 maakte een heftige overstroming in centraal Ghana meer dan mensen dakloos en richtte voor miljoenen schade aan. PRS&D schoot te hulp.

Voorkomen is beter dan … Disaster Risk Reduction (DRR)  PRS&D helpt de mensen niet alleen bij de wederopbouw, maar geeft mensen advies om voorbereid te zijn op overstromingen en de gevolgen ervan te beperken.  Hulp zonder aanziens des persoons: zowel mensen binnen als buiten de kerk krijgen hulp.

 Toegang tot onderwijs en leermiddelen  Verscheidene door de overstroming getroffen scholen kregen schoolbankjes, tafels en stoelen voor de onderwijzers, boeken en schriften  Steun aan huishoudens  Uit de verschilende dorpen zijn ernstig getroffen mensen uitgekozen die zijn getraind in het maken van zeep, batikken en textielverven om hun inkomen te verbeteren

Vruchten van het werk van PRS&D:  Onderwijs over omgeving is verbeterd  Noodhulp-vrijwilligersgroepen gevormd  Minder overstromingen en bosbranden omdat de mensen beter opletten  Hierdoor is het welzijn van de gezinnen verbeterd  Op scholen een speciale dag voor het leefmilieu – Abhor Day

 Gemeenten brengen geld bijeen voor noodhulpfondsen  Samenwerking kerk met overheid en andere partijen  Een paar beelden:

Overstroomd dorp 11

“DANGER……JACK…….LETS’S TAKE COVER!!!!! 14

WILD FIRES 15

E. Okoampa (DM Consultat) 16

Water wordt weggepompt bij huizen 17

Overstroomde akkers 18

President Atta Mills op inspectie 19

 MEDA ASE!  AKPE!  DANKE!  THANK YOU!  DANK U WEL