Welkom iPad of Laptop uit. Tassen tegen de achterwand s.v.p. Ga rustig zitten en wacht tot de les begint. Tafels staan opgestapeld, blaadje met pen ligt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Advertisements

Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Uitslag enquête over online pesten
Wisselen van rol – Wisselen van groep In elke groep is één leider en zijn er drie uitvoerenden. Degene die aan de beurt is om leider te zijn, schuift soms.
Verborgen vormen van pesten
Van uitleggen leer je het meest
Coöperatieve leerstrategieën
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Introductie voor Dio’s PNC.
Basis van het Flag Football
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Recht tegenover een café staan twee agenten met hun hond
Door belonen, negeren en corrigeren.
Welkom (Tafels staan opgestapeld) Graag iPad en Laptop uit. Tassen tegen de achterwand s.v.p.
Maak een werkstuk over de jou toegewezen persoon …
First ID project OVER-Y College Samen werken aan een veilige omgeving
Ik hou van Holland spel!.
Een opkikkertje!.
TRAINING SOCIALE VAARDIG-HEDEN
De afdeling VOERTUIGENTECHNIEK
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Introductiepresentatie.
Dirigeren Op het bord staan opdrachten. Hoe zet een dirigent zijn orkest aan het werk?
First ID project Huygens College Samen werken aan een veilige omgeving.
Kennis - Intelligentie
Gebaren als didactisch middel Gebaren kunnen een bijdrage leveren aan het klassenmanagement, aan het zichtbaar maken van kennis en bij het woordeloos communiceren.
Kanjergroep 4.
De gestolen portemonnee
Spelregeltest Oliveo Handbal
Interpreteren van data
Dr. Albertus Risaeusschool
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
Verhaal 1“Hallo ik ben nieuwe juf”
Les 3: Verkeer TOETS.
De praktijkles Htv 1 en 2.
Netjes vragen of je het mag lenen zorgt niet voor problemen
Workshop werken met de Rapucation ‘hulpmiddelen’.
Onderwerp: Lopen met de bal
Communiceren met Marloes
Over erkenning geven en Luisteren,Samenvatten,Doorvragen
Workshop werken met de Rapucation ‘hulpmiddelen’
Dirigeren Hoe zet een dirigent zijn orkest aan het werk?
Deltion College Engels A1 Spreken/Presentaties[Edu/002] thema: Welcome… can-do : kan een korte, vooraf geoefende mededeling doen aan een groep © Anne Beeker.
Workshop klassenmanagement
HS 4 Aandachtspunten bij een verkoopgesprek
Techniekanalyse Wat kun je verwachten na 4 keer op het ijs te hebben gestaan. Persoonlijk had ik al 7 jaar niet meer op de schaats gestaan. Maar na een.
Op zijn 95ste besluit Don Juan nog te trouwen …
Verkeerde verwijswoorden
Hij,ze,hem,haar,zijn,deze,dit,die,dat
Dirigeren Wat doet een dirigent?. inhoudsopgave Wie laat ik spelen? Ga ik aftellen? Welke opdrachten kan ik geven? Hoe laat ik ze stoppen?
Bewijs verzamelen. Wat gaan we doen vandaag? Voorbeeldverhaal Afloop van het verhaal Uitleg over bewijs verzamelen.
Reclame Masters | Ik en reclame!
Docentinstructie: Het is aan te bevelen de eerste dia’s klassikaal te tonen en met uitleg te bespreken. Als na zes dia’s een korte demo van Celsius/Fahrenheit.
Breng uw lessen nog meer tot leven! 3 Programma 1. Wanneer heb je voor het laatst een “superles” gegeven? 2. Theoretische achtergronden 3. Werkvormen.
Mark Manders. Bezoek Oosterlicht 17 november Rondleiding (ouders en ll) Voordragen verhaal Maken kostuums afvalmaterialen Modeshow in de kantine voor.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Methodiek: Plancyclus
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 8 Onderdeel : communicatie.
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Kartrekkers Opleiding.
Groep 6 Wat doe ik vandaag?. TIPS om te doen O Je zit vandaag onverwacht thuis. Je krijgt wat tips om vanmiddag te doen. Je hebt soms wel een PC nodig.
Hoe maakt u de juiste keuze?. Drie populaire begrippen die bij elke demonstratie genoemd worden…
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
Rapucationmethode Kennismaking, Vriendelijke houding, Talentontwikkeling.
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Rob Goossens Wat weten we nog?.
Hoe brengen opdrachten de beroepscontext het klaslokaal in?
Didactische structuren
Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS)
Les 4: Observeren Les 4:
Transcript van de presentatie:

Welkom iPad of Laptop uit. Tassen tegen de achterwand s.v.p. Ga rustig zitten en wacht tot de les begint. Tafels staan opgestapeld, blaadje met pen ligt klaar. Twee muziekstandaards met instructie staan klaar.

Demonstratie

Wat deden wij?

Wij spraken dit af: •Herhaling oefening vorige week maar nu met 0, 1, 2 en 4 •We spraken af nog geen 3 te gebruiken.

Aan de slag, doe wat hieronder staat. •Oefenen in duo’s zonder praten. Gebruik de hele ruimte. •Herhaling oefening vorige week maar nu met 0, 1, 2 en 4 •S.v.p. geen 3 gebruiken. •Straks kijken wij wie de opdracht goed kan uitvoeren.

We gaan we zonder te praten in deze V-vorm.

In de V-vorm: •Duo’s die nu tegenover elkaar zitten, doen de dezelfde oefening als toen we verspreid zaten.

Wat doet de observator? Zie instructie op muziekstandaard. • De groep gaat oefenen in duo’s zonder praten. De dirigent en de observator wijzen klasgenoten erop dat ze niet mogen praten. • De observator loopt rond tijdens de ritmeoefening met 0, 1, 2, en 4. De observator zoekt een duo waarbij de oefening lukt. Het ritme van het door hem gekozen duo noteert hij / zij op een blaadje. • De observator gaat weer zitten en maakt het gebaar met twee vuisten. (groep stopt met oefenen) • De observator laat met beide handen aan de groep de genoteerde code zien. • De observator staat op en geeft het briefje met de code aan de dirigent. • Dan wijst hij / zij (zonder iets te zeggen) het duo aan waarvan de code is genoteerd en gaat weer zitten. Dit duo voert het ritme dat de observator noteerde uit. • [Nu voert de dirigent het ritme uit met de hele groep] • De observator vertelt wat hij / zij zag bij de dirigent en bij de groep. • • non-verbaal lesgeven • Kijk vriendelijk (denk aan een jong diertje) • Om aandacht te krijgen gebruikt een docent drie signalen: - stiltegebaar (stoppen met praten) - vuist (stoppen met bewegen / geluid maken) - kijken (= opletten) • Wijzen naar de bordjes mag altijd. Omdraaien van de bordjes mag alleen van 0 naar 1.

Wat doet de dirigent bij de oefening in V- vorm? Zie instructie op muziekstandaard. • De groep gaat oefenen in duo’s zonder praten. De dirigent en de observator wijzen klasgenoten erop dat ze niet mogen praten. • Na enige tijd krijgt de dirigent een code van de observator. Het door de observator aangewezen duo laat dit ritme horen. • De dirigent bepaalt welk deel van de klas begint. Aan dit deel laat hij de code zien met beide handen. Het andere deel spiegelt. • De dirigent probeert meerdere tempo’s uit. Eerst begint de dirigent langzaam. Als het nog niet goed klinkt, herhaalt de dirigent het in het langzame tempo één of meerder keren. Als het goed gaat, kan de dirigent het ritme iets sneller laten uitvoeren. Zeer snelle tempo’s leiden tot rommelige uitvoeringen. Een dirigent kan wel kijken hoe snel het nog het niet, dan geeft hij / zij weer een langzamer (haalbaar) tempo. • Als de dirigent tevreden is kijkt hij naar de docent. • [De docent vraag de observator naar zijn / haar mening. De docent geeft wel of niet een 10.] • De dirigent geeft aan dat iedereen een stoel verschuift door op te staan en een draaiende beweging te maken. • non-verbaal lesgeven • Kijk vriendelijk (denk aan een jong diertje) • Om aandacht te krijgen gebruikt een docent drie signalen: - stiltegebaar (stoppen met praten) - vuist (stoppen met bewegen / geluid maken) - kijken (= opletten) • Wijzen naar de bordjes mag altijd. Omdraaien van de bordjes mag alleen van 0 naar 1.