De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De praktijkles Htv 1 en 2.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De praktijkles Htv 1 en 2."— Transcript van de presentatie:

1 De praktijkles Htv 1 en 2

2 Wat neem je mee? Pen en papier (klein notitieblokje en vellen papier in je map) Htv theorieboek Htv praktijkmap Feitenboekje Combibonnen Huiswerk De klassen oudste zorgt dat hij/zij een klassenlijst bij zich heeft. Hierop worden door hem/haar de afwezigen genoteerd en er wordt op aangegeven wie als handhaver optreedt gedurende de les. Deze klassenlijst wordt aan het einde van de les bij de docent ingeleverd.

3 Opbouw rollenspel Briefing: je noteert wat er tijdens de briefing is gezegd en stelt zonodig vragen. Voorbereiding rollenspel: De handhavers zorgen dat ze pen en papier bij zich hebben, notities van de briefing, feitenboekje, combibonnen, porto (en portocheck ), evt. plattegrond, preventiemateriaal etc. en dat ze afspraken maken (wie spreekt eerst aan etc.) De meldkamer zorg dat hij een porto heeft, pen en papier, notities en doet een portocheck. De rollenspelers zorgen dat ze hun rollenspel goed kennen en id. bij zich hebben. De anderen zijn er om waar te nemen. Zij zorgen dat ze pen en papier hebben en notities bij de hand. Ze noteren wat ze zien/horen en de op-/aanmerkingen die ze hierop hebben.

4 Vervolg opbouw rollenspel
Het rollenspel wordt gestart. Dit wordt serieus gedaan. Iedereen wordt met respect behandeld. Het is een leerproces, dus er mogen fouten worden gemaakt. Na afloop van het rollenspel wordt er geëvalueerd. Wat ging goed, wat kon beter? Geef elkaar goede feedback. Let zowel op houding, communicatie als op wettelijke correctheid. Iedereen noteert het rollenspel en de punten waarop je moeten letten in de betreffende situatie. Deze notities doe je in je praktijkmap. Iedereen maakt afzonderlijk een combibon op van het rollenspel. Je kunt die eventueel afmaken tijdens de opdrachtenuren. Je zorgt dat minimaal 2 medestudenten je combibon nakijken en laat ze hun opmerkingen noteren (met naam). Deze combibon met opmerkingen neem je de volgende praktijkles weer mee.

5 Aanvulling 2e jaar Htv Je zorgt dat je na de les m.b.t. het opnemen van een aangifte, je de aangifte op papier zet en voor de volgende les laat nakijken door minimaal 2 medestudenten. Zij zetten hun opmerkingen op papier (met hun naam) en geven die aan je terug. Je zorgt dat je de eerstvolgende praktijkles de aangifte (op papier) en de notities van je medestudenten bij je hebt.


Download ppt "De praktijkles Htv 1 en 2."

Verwante presentaties


Ads door Google