Brengt de natuur naar de mens en de

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Persoonlijke Toekomstplanning
Advertisements

Fotografica Museum ZuidHolland Wat er zoal te zien is in het museum.
AANLEIDING Projecten die studenten moesten organiseren gingen vaak mis in de voorbereiding. Vaak lag dat aan miscommunicatie en te weinig voorbereiding.
Hoe ontstond dit initiatief ?
Nu: weer samen naar school
WAAROM? Onderzoek naar het meest geschikte traject voor de verlenging tot in Sint-Niklaas van het bestaande fietspad naast de Stekense Vaart en de Molenbeek.
Horstermeerpolder.
BètaPlus: getalenteerde bètaleerlingen op de overgang vwo/universiteit Ton van der Valk Conferentie Excellence, Research and Development, Maarssen, 23.
Duizenden meters boven de duizelingwekkende hellingen van de berg Shifou in de provincie Hunan, China, is een team arbeiders aan het werk bijna zonder.
Klacht powerpoint van rideltje Gedicht herman van veen.
Interieuradvies Werkplaats voor Inspiratie
Vertaald uit het Spaans.
SamenVeilig.net Het effectieve groepsbeveiligingssysteem van BySpy.
Fotografica Museum Zoetermeer Wat er zoal te zien is in het museum.
Dorpstuintjes in Heusden?. Wat?  Volkstuin = Samentuin = Dorpstuin  Een ruimte waar burgers op 1 locatie een groentetuin op een ecologische wijze bewerken.
Welkom Katja Goertz, commercieel adviseur Ascom Nederland.
Regelhulp Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
Start de gehele presentatie
H5 Natuurontwikkeling in uiterwaarden
Kweekverslag van de sitta europaea
Tuin – Timmer – Watermanagement Watermanagement Op het gebied van watertechniek zijn wij uitermate goed ontwikkeld en hebben wij u veel te bieden. Dit.
Voedselrelaties in de natuur
Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu Kosteneffectiviteit terrestrische EHS 28 oktober 2008 Tanja de Koeijer (WOT natuur en milieu) Rien Reijnen,
De Natuurwinkel Kernwaarden Imago Doelgroep
DEZE PRESENTATIE LOOPT AUTOMATISCH.
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s

Kosmische Stralen Boodschappers uit het Heelal Ad M. van den Berg Kernfysisch Versneller Instituut Rijksuniversiteit Groningen
Volvo kampeerweekend Hemelvaart 2006, 25 – 28 mei Volvo Kampeerweekend Hemelvaart 2006, mei Georganiseerd door Regio Zuid.
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 42 als volgt omschreven: Richting:Sentier du chemin dit Hoogebockstraet à celui.
Openbare vergadering 26 november Activiteiten Dorpsplatform 2012 Contact met Gemeente Ondersteuning van burgerinitiatieven Buurtbusproject AED project.
Solar Influences Data analysis Center / Royal Observatory Belgium Waarom zonnetelescopen boven op een toren plaatsen? Wat is deze vreemde structuur?
Dit is de drukkerij in Den Helder waar wij de kampkrant laten drukken.
Even voorstellen Onderwijs adviseur Wat is dat?.
Startbijeenkomst, 10 november 2011 OMMETJE LAAG-KEPPEL.
NatuurWijs: educatie in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug De klas uit, het bos in UNO 19 januari 2012 Annemarieke Holland/Charlotte Robben.
Citymarketing Hilversum 2006
BoekStart in de Kinderopvang 18 oktober 2010
Aanbevelingen inrichting plangebied Ossehaar
Stichting Dierenambulance de Wijs
Inleiding in de Module R. Hoijtink. Met welke gevoelens associeer je deze beelden? Vrijheid, vakantie, succes, natuur, avontuur, rust. Kortom alles wat.
Ecoduct Hilversums kanaal
Roofvogels in Nederland...
Ondernemingsdossier Ervaringen en Plan van Aanpak
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots
Kinderen als CITIZEN SCIENTISTS Ecologische tools in de klas: de ‘cameraval'
Vogels & Mensen Jip Louwe Kooijmans Eindhoven, 4 juni 2012.
Masterplan muziekonderwijs Limburg. Wie is DOOR! Samenwerking tussen: Provincie Limburg: Huis voor de Kunsten Limburg Sien.
Carmen Nolten-Laan Secretaresse, Muiter en Pleio-trainer bij de Gemeente Heerhugowaard.
Energie en Duurzaamheid Stichtingsraad SBO, werkgroep Energie en Duurzaamheid 4 april 2013.
Wat houdt dit in? Hoe lang houdt dit aan? Wat kan hier aan gedaan worden?
“Hoe zet ik Systems Engineering effectief in?” Praktijkbijeenkomst Systems Engineering Deventer 6 juni 2013.
Troelstralaan De Troelstralaan loopt van Ringbaan-West tot Van Hogendorplaan en is een doorgaande weg in de wijk Goese Polder. Deze wijk, waar de bouwactiviteiten.
Stichting vrienden van ‘t Keetje Voorzitter, Paul Wagenaar Secretaris, Inge Deen Penningmeester, Kim Ooteman
Werken aan de doorgaande lijn van 0-13 jaar De visie van 7 onderwijsbestuurders.
De coach in het onderwijs Georganiseerd door het ouderplatform HAVOplus.
(internationaal) Zweefvliegveld in de Boxenberg? Presentatie van “de buurt” Open informatieavond 4 november 2014, De Bunt, Someren-Heide.
Toelichting zienswijze van de fam. Van Hal en Haerkens Ontsluiting gebouw plan Elzenstraat 60 naar de Elzenstraat goed gepland? of is er een veiliger alternatief?
DEELPROJECT WATER GROEPJE 6 JOCHEM, NATHAN, JESSE EN GERT-JAN DOCENT VAN DEN BROEK.
Hoe helpen we de bezorgde burger op weg
Slechtvalken bij Agfa-Gevaert Mortsel
LES 15 – HET GEHOOR BLOKBOEK NATUUR 7.
Een vergadering organiseren
Noord-Hollands Duinreservaat.
Vergadering Personeelsdienst
Els Verkerk, directeur-bestuurder Stichting Opvoeden.nl
LauwersMeer.
Wij komen centraal te staan !
Transcript van de presentatie:

Brengt de natuur naar de mens en de mens naar de natuur www.snelleloop.nl Nnn De Snelle Loop vormt voor een deel de grens met de gemeente Gemert-Bakel en Laarbeek. In het verleden was het gebied tussen Gemert, Bakel en Laarbeek een groot natuurgebied, maar nu is het door wegen en bebouwing doorsneden. Voor de fauna in het gebied was het  steeds moeilijker geworden om over te steken van de ene naar de andere plek. Dit kon ertoe leiden dat een bepaalde populatie dieren uitsterft. Een ecologische verbindingszone zorgt er nu voor dat migratie wel mogelijk is. De EVZ bij de Snelle loop bestaat uit een natuurvriendelijk ingerichte strook naast de waterloop (met een breedte van ca. 25 meter) Doelstelling Het “SnelleLoop” project heeft tot doel om middels twee beweegbare camera’s dit schitterende gebied voor eenieder gedurende het gehele jaar visueel toegankelijk te maken, zodat iedereen die niet in de gelegenheid is dit gebied te bezoeken toch kan meegenieten van al het moois dat de natuur hier bied. Op de Alticom toren, centraal in dit gebied, staan gedurende het broedseizoen 2 camera’s die, via de site van de Vogelbescherming Nederland - Beleef de Lente, life beelden uitzenden van het wel en wee van een koppel slechtvalken. De “ SnelleLoop” camera’s zullen de huidige beschikbare beelden van de slechtvalken aanvullen met beelden van de valken en hun vlieggedrag rond de toren, maar tevens zullen beelden beschikbaar komen van bijvoorbeeld de Schotse Hooglanders, die hier grazen in het gebied van Staatsbosbeheer. Het SnelleLoop projekt is een initiatief van: Joop Bombeeck Helmond Luuk Bombeeck Helmond Mario Coolen Mierlo Hout Lambert Cox Helmond Alphons van der Heijden Mierlo Hout Miranda Koekoek Utrecht Diane van der Linden Aarle Rixtel Ruud Stam Den Helder Met dank aan Ton, Els, Marijke en Jan voor het beschikbaar stellen van de foto’s. Programmeur-systeembeheerder (www.overspoor.nl) ICTer, programmeur-systeembeheerder (www.overspoor.nl) Fotografie-Redactie (www.cofoto.nl) (www.deloop.eu) Mech.-Hydraulisch Engineer (www.slechtvalkendemortel.nl) Programmeur en electrotechnicus Systeem en Netwerkbeheer (www.miridian.com/kersentuin) Publicaties Website designer (www.falcoperegrinus.nl)

Brengt de natuur naar de mens en de mens naar de natuur www.snelleloop.nl Lokatie Alticom Toren, camera is gepland boven op de toren. De Snelle Loop Op deze lokatie draait momenteel al een test camera, zie www.snelleloop.nl Geplande camera lokaties Camera bereik De beelden worden vergezeld van life geluiden van vogels uit de omgeving.

Brengt de natuur naar de mens en de mens naar de natuur www.snelleloop.nl De omgeving van de Snelle Loop……

Brengt de natuur naar de mens en de mens naar de natuur www.snelleloop.nl Met de beelden van deze camera’s willen we gedurende het hele jaar de natuur rond de Snelle Loop bij de mensen thuis brengen. Speciaal voor diegene die niet in de gelegenheid zijn om zelf deze plek te bezoeken of om anderen te stimuleren zelf eens de natuur in te trekken. Potentieel geinteresseerde partijen: Zorgboog Waterschap Commanderijcollege Gemeente Staatsbosbeheer Vogelbescherming Nederland en Belgie. VVV Provincie Ministerie                                                                                                                                          

Brengt de natuur naar de mens en de mens naar de natuur www.snelleloop.nl Samenvatting Camera op de toren = “Snelle Loop Cam” Brengt op panoramische wijze het gebied van de Snelle Loop in beeld en het gebied van Staatsbosbeheer in westelijke richting. De geplande installatie van deze camera is na het uitvliegen van de jonge valken. Zoombereik tot 10X optisch om de privacy te bewaken. Camera in het veld = “Froona Cam” Deze camera brengt centraal de Alticom toren in beeld met het vlieggedrag van de slechtvalken, die deze toren bewonen.Tevens zullen de weiden met grazende koeien en het randgebied van Staatsbosbeheer met de Schotse Hooglanders te zien zijn. In dit gebied worden regelmatig waargenomen: reeen, nijlganzen, reigers, buizerds, hazen, konijnen en nog veel meer. De camera wordt op een 16 meter hoge mast geplaatst bij een lokale boerderij. Door deze hoogte kan ook een ven in beeld worden gebracht waar o.a. de reeen komen drinken. Zoombereik 36X of 46X optisch. In verband met de privacy zullen het spottersveld en het pad langs de bosrand niet in beeld gebracht worden. Geluid De vogelgeluiden worden via een microfoon opgenomen in het bos aan de rand van de Grotelse Heide.