De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Noord-Hollands Duinreservaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Noord-Hollands Duinreservaat."— Transcript van de presentatie:

1 Noord-Hollands Duinreservaat.

2 Het ecosysteem. Regio Noord-Kennermerland 5300 hectare groot
Kenmerken; duinen, bossen, buitenplaatsen, heidevelden, plassen en meren recreatie plekken, speelweiden, veel diersoorten; zoals konijnen, koeien en paarden.

3 De producenten in het gebied.
Loofbossen Naaldbossen Helmgras Heide Esdoorn Spaanse aak Slangekruid Dauwbraam Kruipwilg Zeewinde Parnassia Blauwe zeedistel Eik koningskaars

4 De consumenten in het gebied.
Eekhoorns Konijnen Koeien Paarden Libellen Ree Koolmees Pimpelmees Vlinders Vossen

5 De reducenten in het gebied.
Bacteriën Gisten Schimmels

6 Voedselweb.

7 Fotogalerij

8 De organisatie. Puur, Water en Natuur.

9 Welke beheersmaatregelen zijn er.
Op het gebied grazen schapen en koeien, om bepaalde plekken open te houden. Op de duinen word helm gepland om te voorkomen dat zand weg waait. Er zijn wandelpaden, om zo de natuur heel te houden. Er word zand op de duinen gespoten om deze in stand te houden. Er zijn veel activiteiten te doen, en recreatie plekken, om zo genoeg mensen aan te trekken om het onderhoud van het reservaat te kunnen financieren.

10 Wat is het stadium van successie.
Climax ecosysteem; Er heerst biologisch evenwicht. Voedselkringen zijn rond.

11 Zijn er vergelijkbare natuurgebieden?
Noord-Hollands Duinreservaat: 5300 ha groot. De duinen van Terschelling; 5017 ha groot. De duinen van Texel; 4300 ha groot. Maasduinen; 5325 ha groot. Dit zijn dus vergelijkbare natuurgebieden omdat ze allemaal rond dezelfde hectare zitten. Bij alle heb je duinen, bossen en buitenplaatsen. Ook zijn er recreatie plekken zodat het voor iedereen toegankelijk is.

12 Excursie. Het duin verkennen per paard.
U volgt de rode pijlen die op het ruiterpad zijn bevestigt. Zo komt u langs een aantal plekken, hier zal u een verhaal krijgen over het gebied, door een deskundige. Zo kom u bijvoorbeeld bij een uilenvanger. Ook rijd u een stukje over het strand van Egmond-binnen en Egmond aan zee, in Egmond aan zee krijgt u bij de vuurtoren een verhaal over de toren. Dan rijd u door naar bergen door de duinen. Als u weer terug rijd, komt u langs de hoep waar u een tentoonstelling kan bezichtigen. U komt ook bij een waterbron waar iets vertelt word en bij een vogelpost.

13 Waarom is een excursie in dit gebied zo belangrijk.
We willen laten zien hoeveel er te doen is een zo’n mooie omgeving. Om de natuur in te gaan moet weer op de kaart gebracht worden. Het is zeer rustgevend. Als er goed voorlichting word gegeven, blijven deze mooie duinen bespaard.

14 Welke rol speelt het Noord-Hollands Duinreservaat in de ecologische hoofdstructuur?
Onderdeel van EHS. Één van de grootste duingebieden binnen de ecologische hoofdstructuur. Belangrijk gebied voor waterwinning. Zorgt voor kustbescherming voor; Bergen, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Uitgeest en de Egmonden.

15 Dit was de powerpoint presentatie van:
Einde Dit was de powerpoint presentatie van: Marleen Kostense, Femke Beeksma & Michelle Zandbergen.


Download ppt "Noord-Hollands Duinreservaat."

Verwante presentaties


Ads door Google