De eerste herfststorm.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De nieuwste uitspraken
Advertisements

Transport en Infrastructuur
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Beelden storm.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
Op maandag 21 november 2011, om 7.00 uur in de morgen kwam er een grote- en een kleine kraanwagen om de wijzers van de St. Bavokerk eraf te halen voor.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Bennie te Dorsthorst Bennie was aan het vliegen met zijn charterkist toen opeens de vleugel in tweeën brak, en kwam fladderend naar beneden met een plons,
HET ZONNESTELSEL. We hebben in de ruimte zoals
MIJN FOTO’S VAN WORLDPRESS WORLDPRESS 2012 Gemaakt door Gilian Sanders 4hna De foto’s van worldpress staan op mijn mobiel maar de batterij is nu leeg,
Erik-Jan Hummel de luilak
digitale verkeerskrant van Rilland
Blaadje gaat de wereld rond Een verhaal van Groep 1 en 2
Zeeklassen 2013!!. Eerst even onze voeten wassen!!!!
DE PAPEGAAI.
20 Weer- en klimaatelementen 20.2 Luchtdruk en wind
DE MIDDELEEUWSE STAD.
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
Groep 7/8 is op werkweek gegaan. Ze vonden het heel leuk. Het was in oesterwijk. En ze gingen ook naar kamp Vucht. Ze vonden het leuk maar niet leuk dat.
Power Point excursie Hallo lezers, dit is onze Power Point over de excursie naar het van Gogh museum.
FAR CRY 3GAMING “speel een game uit de top 100 een aantal uur”
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Onkruid vergaat………. Marcus 4 3 ‘Luister! Een zaaier ging zijn land op om te zaaien. 4 Bij het zaaien viel een gedeelte langs de weg.
Op een Zaterdag middag gingen we even uitwaaien Muziek – Clarinet Concerto van Mozart.
Wind, Orkanen en Tornado’s
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
Een moderne fabel….
Labradoodle.
Schoolproject in beeld
Wat is een tropische orkaan?
Ik doe mijn presentatie over…
Natuurrampen Quiz.
Historisch Overzicht Paragraaf 1.
27 februari 2010 Een heel zware aardbeving!. 131 Teletekst za 27 feb *************************************** Doden bij zware aardbeving in Chili ***************************************
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
Gemaakt door: Enrico Stolwijk Rowan de Vries Daan Borger
Brayan Renders Mijn culturele ervaringen. Mijn eerste theater ervaring Mijn eerste ervaring met theater was in groep 8 we gingen naar ene theater voorstelling.
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Apartamenta “Bouwvallia” Groeten uit Kluswoude Deel 5.
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Het lied van Ora een kerstverhaal. Ara, Era en Ora waren drie zusjes, alle drie op dezelfde dag geboren, precies één jaar en één minuut na elkaar.
De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns.
Bella is wanhopig op zoek naar mij. Hierdoor gaat ze gevaarlijke dingen doen, hou jij haar tegen?
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
{ Storm in Nederland Wat is storm? Storm is een zeer harde wind met minimaal windkracht 9 op de schaal van beaufortschaal van beaufort Wind is nooit.
2 TH Hoofdstuk 4 Water § 2-4 Wereld. Grootste deel van het aardoppervlak = zee = zout Geschikt / Ongeschikt als drinkwater? Water Geschikt / Ongeschikt.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Deze les: Chinese keizers Kleding vandaag
De verkeersader van '' Atlanterhavs = veien "(Atlantische Oceaan Road) een bepaalde infrastructuur en spectaculair dat springen van eiland naar eiland.
Marcus 4: Op een avond zei Jezus tegen zijn leerlingen:
Vlieger in de wind Marcus 4:37
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
Wilde golven Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot op.
Stormzakje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Watersnoodramp.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Een hele tijd geleden was er een erge storm in Nederland. Deze storm begon aan de kust, bij de zee, en trok landinwaarts, vanaf de.
Regendoosje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Transcript van de presentatie:

De eerste herfststorm

       

Maandag kreeg Nederland te maken een storm Maandag kreeg Nederland te maken een storm. Het was de eerste herfststorm in dit jaar.

Op de Amsterdamse Herengracht is een 21-jarige toeriste overleden die werd geraakt door een omvallende boom

Het KNMI had er al voor gewaarschuwd.

Dus iedereen moest op zijn hoede zijn Dus iedereen moest op zijn hoede zijn. op zijn hoede zijn (=voorzichtig zijn omdat het niet helemaal vertrouwd wordt)

Zondag waaide het al hard Zondag waaide het al hard. Maar maandag groeide die wind uit tot een echte storm. Dat was vooral aan de kust. Op sommige plaatsen werd het zelfs windkracht 11. Dan is de snelheid van de wind ongeveer tussen 103 en 117 kilometer per uur! Sinds 1990 had het niet meer zo hard gestormd in Nederland.  

De zwaarste stormen hebben windkracht 12. Dat zijn orkanen De zwaarste stormen hebben windkracht 12. Dat zijn orkanen. Bij windkracht 11 is er sprake van een ‘zeer zware storm’.

Bij windkracht 11 kan het zelfs harder waaien dan 117 kilometer per uur. Want er kunnen windstoten voorkomen.

Op Vlieland was er bijvoorbeeld een windstoot van 151 kilometer per uur.

       

Vanwege de storm heeft het KNMI code rood afgegeven Vanwege de storm heeft het KNMI code rood afgegeven. Code rood is de hoogste code van een weeralarm. Het betekent dat nogal wat dingen mis kunnen gaan.

       

Gevolgen Gevel naar beneden gevallen Er kunnen dus dingen misgaan als het zo stormt. Daarom wordt mensen afgeraden om te fietsen. Ook autorijders moeten uitkijken op de weg. Want vrachtwagens kunnen omwaaien.

Overal in het land werden bomen ontworteld Overal in het land werden bomen ontworteld. Die vielen soms op het spoor. Daardoor konden treinen niet meer rijden.

Storm is ook wel een beetje spannend Storm is ook wel een beetje spannend. Soms gaan mensen bij storm naar zee kijken. Ze kijken naar de hoge golven en het schuim. Want dat is een spectaculair gezicht. Op het strand kun je ook tegen de wind leunen. Dan doe je alsof je je laat vallen. Maar je valt niet. Want de wind houdt je tegen!