Chris Thoen, Informatica

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
#Exactlive12 / #livesessie8 Wel of niet naar de cloud?
Advertisements

Inloggen in de VREG databank
Ingave via het scherm Algemene beschrijving van de toepassing De toepassing is opgebouwd uit drie niveaus : Niveau 1 : verzending en afzender Niveau 2.
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Recip-e Informatie sessie Publieke Piloot Sint – Niklaas, 15/11/2011.
Nadien bieden we U tijdens dit “ IPODIUM DE LUXE “
Brandverzekering met afstand van verhaal
Migratie van XP naar Windows 7 16 maart Wanneer is er sprake van migratie ? Migratie van XP naar Windows 7 • Aankoop nieuwe computer met Windows.
Probleem…… Kast vol met DVD films….. En een kapotte DVD speler.
De stand van zaken in Enkele cijfers - verneveling Rond de flesjes per jaar verstrekt aan alle deelnemers …….en even zoveel naalden, spuiten.
De Toegevoegde Waarde van digitale kaarttafels Geo-informatie op Tafel, 17 oktober 2013 Peter Pelzer.
Vooraankondiging van principes en afspraken in afwachting van de wettelijke regeling.
Marketing 1.2 de consument 19 november 2012.
Gebruik van Recip-e in Farmad-TWIN
Openbaarheid van meetresultaten Jon Schaefer 24 april 2007.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Provinciale ronden mei 2008
Digitaal Sociaal Huis 21 januari Agenda VanTot 12u13uBroodjes en koffie 13u13u45VERA : Operationele impact perceel 1 13u4514u15CORVE : Stand van.
Stand van zaken Medibridge & communicatie Nicole Knops Stuurgroep
BOK - QLICT contract Wat vooraf ging – de stichting BOK: Oprichting (2000) De Enschedese besturen besloten tot krachtenbundeling Alle schoolbesturen zijn.
Wat komt er zoal bij kijken?
Kweekverslag van de sitta europaea
Virtuele DVD (CD) speler
CBFA 6 December Modernisering van het systeem voor gegevensverzameling.
Aftersales/Onderhoud Onderzoek | februari 2005 | ©TNS NIPO | 1 Automotive Door Vincent Groen, Steven Boekee De Nederlandse automobilist en zijn werkplaats.
Het medisch continuum: bent u daar nog? Toute ça change……
- - - Social Media.
CBFA 6 December Modernisering van het systeem voor gegevensverzameling.
Ledenvergaderingen cao postverspreiders
(Interactieve) voormeldingen
Ja, ik communiceer naar de persoon toe (en familie) naar het korps toe en zelf soms naar de publieke opinie.
Muziek downloaden PVGE Computerclub 5 JANUARI 2012.
Wat is Certipost?.
Adobe formulieren : stand van zaken.
CRM vs SCRM Yana Callaert – 3 MAS. Marketing Bij traditionele marketing verloopt de communicatie vooral in één richting; het bedrijf adverteert en de.
Algemene vergadering Team Fortuna
Wat is dat eigenlijk.  Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden.
Filesharing via P2P Andreas Verhoeven Technische Informatica.
Canal Digitaal Digitale Televisie via de satellietschotel De meeste kanalen met de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Kees Färber Directeur Operations.
September Onderwerpen 1. Huisartsenopleiding: 7+2  Jobbeurs Wachtdiensten: 1+1= 1 of 2 ? 4. Herwaardering statuut PO 5. Oproep.
Dematerialisatie, toegang tot info en versturen van digitale rapporten Marie VERKAEREN Afdeling Milieupolitie en Bodems Departement Identificatie van verontreinigde.
Business Marketing Management
De Digitale Handtekening & Certipost
ALV najaar 2011 W E R K G R O E P E E R S T E L I J N.
Werken in K.U.Loket Syllabi. 1 ZoekmogelijkhedenVolledige lijst opvragen is ook mogelijk, maar kan lang duren Start in K.U.Loket de toepassing “mijn syllabi”
Vraag aan de Helpdesk: Hoe kan ik LIEFDE installeren?
Hoe en waar wordt de keuze voor de nieuwe auto bepaald? AutoRai 2005 Amsterdam, 10 februari 2005 Anne Hoff Research Director Interview-NSS.
In gesprek Naast de online enquêtes zijn we dit jaar ook gestart met klantenpanelavonden. Dit heeft voor ons veel mooie inzichten, verklaringen en bruikbare.
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
De toekomst van EDISON Informat, EDISON en Internet 27 april 1999 Freddy Deprez.
1. 2 Waarom Multimove in Damme ? 3 Nog geen activiteiten naar die doelgroep. Extra sportief aanbod na de schooluren. Meer kleuters aan het bewegen krijgen.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Innovaties opschalen, het kan Op dit moment > 3 miljoen apps beschikbaar, waarvan 5% in categorieën Health en Medical Bron:
Michele van den Aardweg Judith Kooiman mms naar:
Geschiedenis. Van de Telecommunicatie.
ONTSLAGREGELEN.nu Gemakkelijk samen het ontslag regelen.
Sandra Schouws20 september 2012 Verbeteren van therapietrouw: includeren van patiënten in Herhaalrecept Service.
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Windows niet meer naar huis laten bellen Hoe kunnen we beletten dat windows10 alles gaat verklikken aan grote broer thuis.
Steffen Frusch & Arnold Schulte Online makelaar als leadgenerator voor het intermediair.
1 Future of Healthcare care anywere care networking care customisation Eric Dishman, Intel, 2013.
PROJECT ZOET ZWANGER RESULTATEN OP 1/10/ TUSSENTIJDSE RESULTATEN Aantal registraties Zes jaar na start tellen we registraties (±1.000 per.
Eigen bijdrage voor GGZ Friesland. Inleiding De overheid heeft fikse bezuinigingen aangekondigd. De geestelijke gezondheidszorg wordt daar behoorlijk.
New Commerce Innovatie thema februari 2008 N°2 1. Korte omschrijving van het thema. · Wat is de gedachte achter dit thema? Wat willen we onder.
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
IT that makes business easy
Het eHealth-platform ICT InfoDay 2 maart 2011
Elektronische kennisgeving van geboorte
Gegevensdeling via de hubs iShare conferentie 12/11/2015
Transcript van de presentatie:

Chris Thoen, Informatica

Hector, een alternatief voor medibridge en medimail.

Vanaf 1997 is het Imeldaziekenhuis gestart met het versturen van informatie naar de huisarts via Medibridge. Tot vorig jaar werd alles naar de huisartsen verstuurd via Medibridge/Medimail. Enkele typische kenmerken : Monopolie. Prijzig voor het ziekenhuis (gemiddeld jaarlijkse kostprijs rond de 45.000 euro), maar gratis voor de huisarts. Grotere ziekenhuizen kregen een veel beter tarief, en waren dus niet geneigd om eventueel te veranderen. Niet altijd stabiel – veel manueel opvolgwerk nodig voor IT-afdeling. Overschakeling van Medibridge naar Medimail duurt veel te lang – al 3 jaar bezig… Geen echte veranderingen te zien. Marketing zeker niet optimaal.

Begin 2012 is de firma Healthconnect op de markt gekomen met Hector als alternatief. Healthconnect is een spinoff van Ehealth, een federale overheidsinitiatief. De software onderscheidt zich van Medibridge/Medimail door : Gebruik van de mailboxen en certificaten die door de overheid worden aangemaakt, en op termijn meerdere toepassingen zullen krijgen. Het eHealth certificaat is nodig voor alle huidige en geplande eHealth initiatieven, zoals Vitalink, Recip-e, … Moderne software Performant, vrij bugvrij Meer aanvaardbare prijsklasse (concurrentieprincipe)

Een certificaat is een computerbestand dat fungeert als een digitaal paspoort voor de eigenaar van dat bestand en wordt gebruikt binnen de Public key infrastructure. Een digitaal certificaat is een combinatie van identiteit en openbare sleutel die gewaarmerkt is door een certificaatautoriteit (Ca, vb Globalsign of Certipost).

Op dit moment hebben 62 % van de huisartsen de Hectorcliënt geinstalleerd. Vooral de Antwerpse regio is ingestapt. Hoe gebeurde de installatie tot nu toe? Huisartsen werden na een rondschrijven aan de huisartsen vanuit het ziekenhuis gecontacteerd door Healthconnect. Installatie van eHealth certificaten en de Hector-cliënt gebeurde na afspraak mbv de firma ‘Praktijkcoach’. Installatie gebeurde redelijk vlot, toch af en toe wat problemen. Men is nu gestopt met automatisch de huisartsen te contacteren om de cliënt te installeren. Hoe gebeurt de installatie in de toekomst? Initiatief ligt nu bij de huisarts. Er kan een afspraak maken via de online agenda of telefonisch een afspraak maken op het nummer 0473/51.22.60 voor een gratis installatie door PraktijkCoach van zijn eHealth certificaat en Hector.

Welke keuze : Hector of Medibridge/Medimail Voor het ziekenhuis primeert de service naar de huisarts. Medibridge/Medimail is gekend door de huisartsen en reeds lang in gebruik Altijd moeilijk om met iets nieuw te starten. Hector werkt op dit moment alleen met de eHealth mailboxen en certificaten, Medimail doet dit eind 2012 ook. Medibridge geraakt maar niet uitgefaseerd (reeds enkele jaren bezig). Ze maken zich sterk dat december 2012 Medibridge volledig wordt vervangen door Medimail (maar nog 228 huisartsen krijgen info via medibridge in Imelda??). Het verschijnen van Hector op de markt heeft een positieve invloed gehad wegens doorbreken van het monopolie en daling van de prijs van medimail wegens concurrentie.

Welke keuze voor de huisarts : Hector of Medibridge/Medimail (vervolg) Beide systemen zullen naast elkaar blijven bestaan, wat dan weer een verdubbeling van de kostprijs voor de ziekenhuizen met zich meebrengt, en dus uiteindelijk geen financiële meerwaarde. Oproep naar de huisartsen om tot een consensus te komen betreffende de keuze Hector / Medimail. Alles hangt ook af hoe wordt gereageerd in de omliggende ziekenhuizen, en hoe de huisartspakketten evolueren (sommige pakketten gaan rechtstreeks met de eHealth mailboxen gaan communiceren). Voor informatie : chris.thoen@imelda.be