Samen toch apart Stap voor stap

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aandacht voor het steunend netwerk
Advertisements

Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
hun eigen woning realiseren.
voor iedereen die van zijn hond houdt…
Kleine kinderen worden groot WONEN ALS IEDER ANDER
Ontdekzondag 2012 Laat je zien!. Als je wél wilt, maar niet durft omdat het zo ongemakkelijk voelt… Als je contact wilt met die leuke dove jongen maar.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Zorgcoöperaties.
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Verliefde blikken over en weer elkaar opzoeken, keer op keer Handen gaan over lichaamsdelen het blijft nog niet vervelen.
Communicatie ouder-kind
Kindermoment.
Luisteren, hoe hoort het eigenlijk?
Welkom 1 aan het bestuur en de leden van OXO aan alle (plus)ouders en (plus)grootouders aan alle aanwezigen.
Edgar Edith van Ruijven Onlangs las ik deze brief van Edgar.
GROEIEN IN GELOOF GROEIEN IN GEMEENSCHAP GROEIEN ALS PERSOON
LEEFSTIJL vanuit Amerika 1986 voortgezet onderwijs
Informatieavond bestemmingsplan herontwikkeling maisonnettes aan de Malvert 81e – 91e straat 13 juni 2013 Welkom!
Lieve zoon/dochter ....
(E. Hartkamp) muziekpresentatie 4170 Ik droom van jou, de hele nacht de liefde heeft mij totaal in zijn macht het geeft me steeds zo'n raar gevoel al.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Geluid aan.
VRIENDSCHAP maria maria.
De grote oversteek Afscheidsdienst groep 8 op 30 juni 2013 m.m.v.:
Welkom op onze thema-avond
Ik had een droom verleden nacht,
De verhuizing Ik ben Fleur Ik ben Mandy Ik moet je iets vertellen, ik moet verhuize n vanwege mijn vaders werk Wat erg.
Ondersteuning bij leven met een beperking
Een uitgestoken hand eerst ontvangen en dan geven de collecte is uiting van dankbaarheid; ‘offer der dankbaarheid’ tijd, geld en aandacht voor hen die.
Vooraf Ochtendprogramma Interreligieuze communicatie Gelderse ontmoetingsdag, 6/11/2010, Mijke Jetten Voorstellen PowerPoint: structuur, zie
Als woorden....
VRIENDSCHAP maria maria.
De zee ik wil mijn ziel wat laten varen, niet mijn lijf en mijn verstand. made by bep
Samen toch apart Stap voor stap
Een website bouwen, hoe doe je dat eigenlijk?. Website bouwen Wat zet ik er op? Hoe deel ik mijn pagina’s in? Welke knoppen moet ik gebruiken?

Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
De doelstelling van deze workshop is niet om u iets nieuws te leren.
Zelfhulpgids naar werk
Een onverwacht feest Les 2
Wat ik wil…..
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Presentatie Studiemiddag Bergeijk 17 april 2008 Regio team Wonen
Dfgfdgfd dfgfdgfdg.
Altijd online!.
Jeugdsoos Ezinge Doelstelling: informeren en meepraten over de plannen Voorzitter/Gespreksleider: Ronald de Haan, eigenaar Jongerenwerk Barkema en de Haan.
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Vanaf begin 2016 Buitengewoon Zorgzaam in Vathorst.
KiVa – lied Zo fijn op onze school!
Saskia Purmer & Ying-Ha Tang Psychosomatische fysiotherapeuten
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Grenzen Eerlijk communiceren over wat je denkt, ook als je iets niet wilt. Mag dat?
Heel gewoon maar toch anders.
MEE Noord en Midden Limburg Ondersteuning bij leven met een beperking.
Welkom. Veiligheid Allemaal bril op!!! Waarom zou ik mij houden aan de veiligheidsvoorschriften?
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Ouderinitiatief Delft Uitgangspunten  Inclusie: deelnemen aan de samenleving  Zelf bepalen hoe, waar en met wie ze willen wonen  Redelijk.
Workshop 5: conflict vermijden Luisteren Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij adviezen te geven, dan doe je niet wat ik je vraag. Als.
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
Kennismaken met Stichting Wooninitiatief Nootdorp.
Ouderinitiatief Wonen in Goirle
GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”
Menselijke Maat Begrijpelijke Taal
Behandelgroep voor mensen met beginnende dementie
Transcript van de presentatie:

Samen toch apart Stap voor stap In 2005 is het ouderinitiatief ontstaan en de gezamenlijke wens van de ouders was en is om voor onze kinderen een veilige en geborgen woonomgeving te creëren. Samen toch apart Stap voor stap

Ik wil mijn ‘eigen stekje’; Ik wil graag rust om mij heen; Droom Ik wil mijn ‘eigen stekje’; Ik wil graag rust om mij heen; Ik vind het fijn als ik iets kan vragen; Ik heb soms een beetje hulp nodig; Ik wil niet alleen zijn; Ik wil ‘s morgens op tijd op mijn werk zijn. Kinderen met een beperking hebben ook dromen….

Stichting S.t.ap zorgt ervoor! Ouders van jong volwassenen hebben het initiatief genomen om een kleinschalig woonproject op te zetten Onze jongeren hebben een autisme spectrum-stoornis en/of een lichte verstandelijke beperking of normale begaafdheid

Doelstelling Zelfstandige wooneenheden in de vorm van appartementen realiseren Zo gewoon mogelijk wonen in een normale woonomgeving Gewoon waar kan, bijzonder waar moet

Doelstelling Veilig en redelijk beschermd wonen Een gezamenlijke ruimte om gezamenlijk activiteiten te kunnen organiseren Zorg op maat bieden

Bewonersprofiel Jongvolwassene met een stoornis in het autistisch spectrum Normale verstandelijke begaafdheid of een lichte verstandelijke beperking In staat zijn om met ondersteuning zelfstandig te wonen

Bewonersprofiel Beschikken over eigen inkomen (salaris of Wajong) Beschikken over PGB of ZZP voor financiering begeleiding Werk, studie, dagopvang

Woonwensen Centrale ligging in gemeente Eigen voordeur Zelfstandige woonruimte Aangepast aan beperking Betaalbare woonlasten

Samenstelling woonintiatief Bestuur Commissie bouw Commissie zorg Commissie PR Commissie activiteiten De stichting heeft de nodige commissies in het leven geroepen om de werkzaamheden te verdelen. De bestuursleden participeren in elke commissie om een zo’n optimaal mogelijke communicatie te realiseren.

Partners Om tot een succesvol project te komen kunnen we het niet alleen en derhalve hebben we een aantal partners gezocht en gevonden.

Het monument nu

Vooraanzicht

Naar de binnenplaats

De binnenplaats nu Zo ziet de lokatie er thans gedeeltelijk uit…. Dit roept om bebouwd te worden!

Ontwerp De woningstichting heeft een architect in de arm genomen om tot een ontwerp te komen voor de woningen.

Dit is het ontwerp dat naar de welstandscommissie gestuurd is Dit is het ontwerp dat naar de welstandscommissie gestuurd is. Nummer 26 is een monument en zal gerestaureerd gaan worden. Nummers 20 en 22 worden gesloopt en in de plaats daarvoor komen er vier appartementen, twee onder en twee boven. De achterste twee blokken zijn geheel nieuwbouw. Alle appartementen krijgen een berging en er worden parkeerplaatsen voor de bewoners ingericht. In totaal komen er dertien appartementen.

Het monument

Communicatie Website op internet: www.samentochapart.nl Folder Eindhovens Dagblad DVD Om bekendheid aan de stichting te geven hebben we voor verschillende media gekozen.

Aanvang bouw Sloopvergunning afgegeven Tekening ter goedkeuring ingediend Wijzigen bestemmingsplan Sloop Bouwrijp maken Aanvang bouw medio 2011… Voordat er gebouwd kan worden, dienen er nog een aantal stappen genomen te worden. Het streven van de woningstichting is om medio mei 2011 de schop in de grond te zetten.

Bouw gereed Medio 2012… Het streven is om de bouw medio mei 2012 op te kunnen leveren.

Contact Voor informatie over ons wooninitiatief zie de website: www.samentochapart.nl

Gedicht LUISTEREN Als ik je vraag naar mij te luisteren En jij begint mij adviezen te geven Dan doe je niet wat ik je vraag Als ik je vraag naar mij te luisteren En jij begint mij te vertellen, waarom ik iets niet zo moet voelen als ik het voel Dan neem je mijn gevoelens niet serieus Als ik je vraag naar mij te luisteren En jij denkt dat je iets moet doen om mijn probleem op te lossen Dan laat je me in de steek, hoe vreemd dat ook mag lijken Dus, alsjeblieft, Luister alleen naar me En probeer me te begrijpen En als je wilt praten, wacht dan even En ik beloof je Dat ik op mijn beurt naar jou zal luisteren De jongeren worden betrokken in alle vorderingen, het is geen eenrichting verkeer….. Luisteren naar elkaar is het belangrijkste wat er is.