Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe goed is jouw keukenwoordenschat?
Advertisements

Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
GMP and HACCP in school restaurants
Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Gezonde voeding.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Gezond ouder worden in de 21ste eeuw
Keuken organisatie De keuken brigade.
Zuivelproducten en Eieren
Leonardo da Vinci project 2010 – 2012
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Groenten.
Keukenhygiëne.
Voor onze jeugdspelers
Horeca en ecologische foodprint
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
“Leonardo Project” F&B 4You
GMP and HACCP in restaurants
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
De actieve voedingsdriehoek
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
“Leonardo Project” F&B 4You
Gezonde voeding bij tieners
DG Controle – Sector DIS
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Voeding en bewegen!.
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april 2013.
Thema 2: Voeding en Vertering
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Voedingscentrum Bachelor’s Award
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Economisch handelen bij voeding Gezonde voeding versus dure voeding.
De voedsel en kracht quiz
Balletjes in tomatensaus met puree
Het concept “READY WHEN YOU ARE” Gamma vers voorbereidde producten
Levensmiddelen hygiëne
Toerisme Gemaakt door: kubra & Cheyenne In Japan vind je verschillende huizen en flats oud en nieuw. Vooral op het platteland wonen er nog mensen.
College 3 Consumentengedrag Opwaarts mobielen
Wat voedt jou deel 1..
Horizon College Wild convenience. Horizon College Wat is convenience? Een product dat reeds en bepaalde fase van (voor)bereiding heeft doorlopen. Ontkoppeld.
Lekker en Gezond de Quiz
Ontkoppelde voedselvoorziening: koude lijn versus warme lijn en assemblagekeuken Welkom.
© Metsä Tissue Oyj ı 2011 / gdr / Pagina ‹Nr.› Metsä Tissue steunt hierbij op 80 jaar ervaring in productie en verkoop van hoogwaardige vetbestendige papieren.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Smaak.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
Dieet bij chronische nierschade oktober 2016
HACCP.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Visieontwikkeling.
Eet Lokaal 13 oktober 2017.
Smul gezond.
Wandelpad presentatie Introductie Ziekenhuis Nij Smellinghe Voeding en de situatie Eten in meten en weten Toekomst van voeding : “Smakelijk” Circulaire.
Praktische tips voor goede voeding bij dementie
De actieve voedingsdriehoek
Supermarkt De supermarktbranche.
Voedsel bereiden.
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da Vinchi” School relaties Project № BE3- LEO Convenience voeding

Convenience voedsel Studies tonen aan dat de gebruikelijke tijd voor de voeding van Europeanen, blijven verschuiven naar fast food. In het drukke dagelijkse leven hebben consumenten snelle, eenvoudige en handige voedsel nodig om te bereiden, de producent moet voldoen aan twee belangrijke trends in de markt voor afgewerkte voedingsmiddelen - het gemak en gezondheid. Producten voor het gemak kunnen vers, blik, diepvries of vacuüm zijn. Nee met het zorgvuldig lezen van labels voor de aanwezigheid van verhoogde niveaus van zout, conserveringsmiddelen?

Food of facilitiet

Gerechten Simpel voedsel Verwerken in de keuken Salades, hapjes, mayonaise, ingeblikte bereide gerechten, andere persoonlijke sauzen, ijs, mayoindependent, verschillende sauzen, pudding klaar voor; Soepen, pizza's, gebakken vis-en vleesgerechten, kebab; Klaar voor te eten of serveren Alleen worden gevormd zonder een warm of ontdooid; Klaar voor te eten naar het opwarmen Maaltijden zijn gebracht alleen geschikt voor het serveren. Dat kan in de magnetron, kookgerei in een waterbad op basis van het pakket; Verschillende criteria voor sauzen, soepen, aardappelpuree poeder, tomatenpuree poeder pudding poeder; Klaar voor te eten naar het opwarmen Gedroogd, bevroren, gepasteuriseerd of gegranuleerde die koud of warm geroerd door het toevoegen van water of melk; Salades, soep snufjes, auto- aardappelen, groenten, vlees, vis, pasta; Voorbereidde rauw materiaal Halfafgewerkte producten in onbewerkte toestand, die een warmtebehandeling koken, pocheren, frituren of bakken vereisen; Op het niveau van de voorbereidingen voor simpele producten kunnen worden onderverdeeld in de volgende groepen : Bereidheid van gemakkelijke voedsel

De meeste zijn duurzaam en klaar om de te eten gemaakt. Ze kunnen worden geproduceerd in industriële keukens Technology kook-en-chill (kook- en koelinstallaties) en cuasson-souses-Vide (koken, bakken onder vacuüm) en vervolgens geregenereerd in de keuken voor de uitgifte van fast food. Ze kunnen worden geproduceerd in hun eigen voorbereidende keukens. Product faciliteiten kan van smaak veranderen door het toevoegen van kruiden, specerijen, wijn en sterke drank. Ze kunnen de smaak van soepen en sauzen versterken. Productie van simpele voedsel

Kook en kil stadia:  Verwarmingsproces;  portioneren - abrupte afkoeling, vacuüm opbergzakken;  snel afgekoeld tot 3°C in apparatuur voor een snelle koeling;  opslag - 2ºC voor 30u;  Transport -5ºC;  Regeneratie - in het midden van de schotel 75ºC.

Cuasson-sous-Vide-stadia:  Vacuüm maken;  Vacuüm koken;  koeling;  opslag;  regeneratie;  vormgeving.

Voordelen van eenvoudige voeding: •breed scala van assortimenten in alle seizoenen; •verminderd de openingstijden; •constante kwaliteit; •bespaart personeelskosten; •vereenvoudiging van de berekening van de prijs; •beperkt wachttijd voor de gasten.

Nadelen van eenvoudige voeding; Verlies van vitamines en mineralen; Hogere zoutgehalte; Mist individuele smaak; Mist creativiteit; Moeilijker om speciale verzoeken uit te voeren.

Voorbeelden van eenvoudig voedsel:  Ingeblikte vlees klaar om te eten snijden, vormgeving;  Groentebouillon duurzaam product gekookt in water;  Moussaka met vlees klaar voor het regenereren van verse product verhit;  Groenten klaar om te koken en vriezen lichte koken in water, daarna overspoeld met olie.