Sleutel voor de binnenvaart

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
voor financiële rapportages
Advertisements

Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
NOVEMBER/DECEMBER 2013 Belangrijke informatie over de gevolgen van Wijzigingswet kinderopvang Nulmeting Zoals wij u eerder bericht hebben, is op 1 maart.
Het scheepsafvalstoffen verdrag (CDNI)
Over op SEPA: Eén Europese betaalmarkt
PSO for Microsoft Dynamics 2013
Dieter Smolders en Jef Claes Projectwerk Academiejaar
Financiële Planning. Financiële planning  Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend?  Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid.
Inkomenstarief en kindcode voor ouders en opvang 22 november 2013
Cied en Biometrie F. Maes. Agenda •Elektronische identiteitskaart van Belg 10 jaar geldig -Stand van zaken •Project Biometrie -Stand van zaken.
Railverkeerslawaai: in de greep van Europa (?)  uur: Opening  uur: Europese Geluidpolitiek  (Mads Bergendorff, Internationale Unie van Spoorwegen.
Alumni-portals gezien vanuit een ICT-perspectief Robert van ‘t Sant.
Hoofdstuk 3: Wat doe je met je geld?
Financiering Neulast Capelle aan den IJssel, 5 juni 2009 drs. P.F. Rozenberg MPA.
Jonas Pauwels 1 BaSwC.  Carpooling  Wat is Carpooling?  Hoe werkt het?  Carpooling is te regelen naar eigen wensen .Cambio-autodelen  Wat is cambio-autodelen.
De nieuwe zorgverzekering
10 januari 2006 Algemene Ledenvergadering - Project Website(s) 1 Project Website(s)
Presentatie CNA, 22 Oktober, Marijn Willemen en John Keunen
Programma SVB Trekkingsrecht
Bart Maes 2 Marketing Communicatieve vaardigheden.
26/02/2011 Federale Overheidsdienst FINANCIEN E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB 2011 Kuurne Jan Viaene.
Scheeps Afvalstoffen Verdrag
2 en 4 juli 2013 Invoering van de biometrische gegevens in de verblijfstitels Informatiebijeenkomsten voor alle gemeenten van het Koninkrijk België.
VVSG-Ronde van Vlaanderen
01 van 06 Portal4U Loe Hameleers Twan Saleming Klanten: Wat kost dat artikel? Wanneer wordt geleverd? Die werkt hier niet meer.. Die factuur ken ik niet.
Onroerend Goed investeren en beheren
1.1a2, Vereniging voor elektronisch geld instellingen in Nederland Toelichting op doelstelling en werkwijze Kees Klomp (voorzitter) 11 juni 2002.
Dé complete online werkplek met de kracht van Office 365
Bestedende beheerder Een eerste stap naar budgethouderschap.
VERORDENING 669/2009 Stand van zaken De laatste vragen Implementatie
gemeentelijk Fietsparkeer-Management-Systeem
PH 09 E V Algemeen Wat is ACES? ACES is een adviescentrum dat een volledig onafhankelijk advies kan geven op het gebied van elektronische sluitsystemen.
Paperless Douane en Accijnzen en Vereenvoudigde procedures
Een blik op de toekomst Niels van Buren Hogeschool Rotterdam 4 februari 2011.
3 december 2013 Het Proces Regelgeving, beleidsstandpunten en de uitvoering Josephine Sturiale RWS- Verkeer en watermanagement.
Wat is Certipost?.
eHerkenning Richard Blad Werksessie eHerkenning, 17 januari 2012
Biometrische paspoorten
Project: Elektronische medische kaart Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Stelling: Het duale stelsel WAS een goed idee
UiTpassen en cultuurkaarten
Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; inhoud en stand van zaken. Remco Mol/Wiebe Bosma (SenterNovem/InfoMil) Helpdesk omgevingsvergunning.
Beschermde planten en dieren binnen omgevingsvergunning
pag. 2 VUB Richtlijnen Inter-institutionele akkoorden Erasmus+ ( )
de zeven kostensoorten
CENTRALE COMMISSIE voor de RIJNVAART
StepStone Product Presentatie
Financiële Planning. Financiële planning  Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend?  Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid.
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
Project: Steenweg op Kortenaken en Drinkteil
Pand-, retentie- en beslagrecht Marijn van Tuijl 11 oktober 2012
Infosessie Intrastat 2015 Nieuwe procedure voor het indienen van Intrastataangiften bij de Nationale Bank van België Brussel, 18 november 2014 Hans Schollaert,
Model inrichting declaratie- / facturatieproces
Bijeenkomst 12 november 2014 ‘Van opvang naar ontwikkeling’ 12 november 2014 Opening.
BIZ: bedrijveninvesteringszone Wat en hoe? Wat: Een instrument voor ondernemers om gezamenlijk te investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving.
Mediprima De hervorming van de medische hulp uitgevoerd door de OCMW’s LENTE 2015.
De Bouwplaats-ID, een goed idee?
Door de bomen het bos weer zien Henk Post Bedrijfsanalist ISZF November 2005.
Sociale Verzekeringsbank Betaling & overzicht Tim Eijpe Tjitske Nieboer.
TenderNed Digitaal aanmelden en inschrijven bij RWS.
TRIJNTJE LUCASSEN Van IBL naar managementinformatie: ideeën en plannen.
Permanence Kosten en opbrengsten
De factuur.
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
Aanpak project “Woningcorporaties” Commissie Communicatie Standaards 2 december 2013.
Producttraining voor het vastelijnabonnement van ACN
Vooroeververdediging Afsluitdijk
TenderNed Digitaal aanmelden en inschrijven bij RWS
TenderNed Digitaal aanmelden en inschrijven bij RWS
Technisch Ontwerp inhoud
Transcript van de presentatie:

Sleutel voor de binnenvaart Inleiding Sleutel voor de binnenvaart. 1 sleutel voor toegang tot verschillende havenfaciliteiten in Nederland

Oprichting SAB 1993 - opgericht door V & W en VROM Doel - Nationaal Instituut voor scheepsafvalstoffenverdrag (CDN) Doel - creëren en onderhouden nationaal inzamelwerk 2005 - vaardocumenten Dienstboekjes Vaartijdenboeken Olieafgifteboekjes Vaartijdverklaringen Ingebruikname nieuwe uitgebreide binnenvaart database 2011 - aangewezen als Nationaal Instituut Uitgeven van ecorekeningen en ecokaarten Innen van de verwijderingsbijdrage (€7,50 per kuub gasolie) 2012 - oprichting SAB Maritime Waste Services BV Afvalinzameling deel C SAV Afvalinzameling zeeschepen, pleziervaartuigen, e.a. Sleutel voor de binnenvaart Oprichting SAB 1993 door vw en vrom Verdrag in 1993 ontstaan. Pas in 2010 door België geratificeerd en november 2010 deel B en C ingegaan. Deel A op 1 januari 2011 ingegaan. 2012 nieuwe stichting SAB Maritime dienstverlening opgericht. Dit een overkoepelende stichting. BV hangt onder de SAB. SAB is enigste aandeelhouder. BV heeft geen winstoogmerk.

Aanloop tot de “sleutel” in 2003 ingevoerd betalen voor bilgewater €0,02 per liter chip met geld erop in 2007 ingevoerd betalen voor bilgewater €0,02 per liter magneetstrip met geld op een “rekening” in 2011 ingevoerd. Internationale verplichting voor binnenvaart. betalen voor verwijderingsbijdrage (€7,50 per kuub gasolie) magneetstrip met geld op een internationale “ecorekening” RFID contactloze chip voor havenfaciliteiten e.a. 2003 bilgekaart VW wilde in aanloop van het verdrag niet de volledige kosten van bilgewater dragen 2007 nieuwe ecokaartsysteem opgezet. Doel was internationaal uitrollen voor verdrag. Dit is uiteindelijk niet doorgegaan omdat dit systeem niet aanbesteed was. 2011 Nieuwe internationale ecokaartsysteem aanbesteed. ATOS Wordline heeft dit gemaakt. Hiermee werd er een nieuwe ecokaart internationaal ingevoerd.Deze ecokaart is verplicht voor elk beroepsmatige binnenvaar die vaart op rode accijnsvrije gasolie. De ecokaart is voorzien van een sticker met RFID chip. Inmiddels zijn er rond de 12000 ecokaarten actief in de binnenvaart. Is de SAB kaart ingevoerd. Schepen die niet onder het verdrag vallen wilden gebruik maken van het inzamelnetwerk. Zij betalen per Kg of per liter tijdens het afgeven met de SABkaart. Deze kaart kan ook gebruik worden voor verschillende havenfaciliteiten. in 2012 ingevoerd gebruik havenfaciliteiten voor zeeschepen, pleziervaart, e.a. RFID contactloze chip

Basis De basis is een goede uitgebreide registratie in een database. ARES Algemeen Registratie Systeem is de database van de SAB. Alle schepen, bemanning, bedrijven en exploitanten staat hierin geregistreerd.

Ares Scheepsgegevens: Eigenaar exploitant Scheepsnaam en nummer(s) Scheepsdocumenten

Ares Detailgegevens zoals: Herkomst Type ADN type Bouwjaar Tonnange Meetbrief gegevens Database is actueel omdat we rechtstreek in contact zijn met de schippers vanwege de ecokaart en facturen. Deze database is een van de belangrijkste elementen voor de sleutel van de binnenvaart.

Basis Ecokaart Voorzien van een RFID contactloze chip Geen gevoelige gegevens op de chip Beproefde techniek Gratis aan te vragen bij SAB Voordelen gebruik van ECO/SABkaart voor havenfaciliteiten Internationaal verplicht! Elk binnenvaartschip is reeds in bezit van een ecokaart Registratie van scheepsgegevens en factuurgegevens reeds bekend en volledig in ARES Gebruik van bestaande en geteste techniek. Breed toepasbaar Schippers krijgen maar periodiek maar 1 factuur voor gebruik havenfaciliteit Schippers hebben maar met 1 instantie te maken Havenbeheerder worden ontlast van administratieve rompslomp Ecokaart RFID chip techniek. Wordt reeds toegepast in de binnenstad op vuilcontainer. Mar ok als toegangscontrole. Beproefde techniek Geen gevoelige gegevens op de chip. Op de chip staat alleen het ecokaartnummer met een encryptie. De nummer zit gekoppeld aan scheeps en factuurgegevens in de database.

Basis Ecokaart Voorzien van een RFID contactloze chip Geen gevoelige gegevens op de chip Beproefde techniek Gratis aan te vragen bij SAB Voordelen gebruik van ECO/SABkaart voor havenfaciliteiten Internationaal verplicht! Elk binnenvaartschip is reeds in bezit van een ecokaart Registratie van scheepsgegevens en factuurgegevens reeds bekend en volledig in ARES Gebruik van bestaande en geteste techniek. Breed toepasbaar Schippers krijgen maar periodiek maar 1 factuur voor gebruik havenfaciliteit Schippers hebben maar met 1 instantie te maken Havenbeheerder worden ontlast van administratieve rompslomp Aanvragen Toegang tot aangesloten havenfaciliteiten aan te vragen bij SAB Afgeven doorlopende machtiging verplicht. Ecokaart RFID chip techniek. Wordt reeds toegepast in de binnenstad op vuilcontainer. Mar ok als toegangscontrole. Beproefde techniek Geen gevoelige gegevens op de chip. Op de chip staat alleen het ecokaartnummer met een encryptie. De nummer zit gekoppeld aan scheeps en factuurgegevens in de database. Aanvragen: Via website, kantoor, aanvraagformulier

Toepasbaar voor Eén sleutel Eén aanspreekpunt Eén factuur De verplichte ecokaart voorzien van RFID technologie als “sleutel” voor de binnenvaart. Afvalbeheersbijdrage Afgifte scheepsafval Walstroom Drinkwater Afgifte grijs-/zwartwater Havengeld Betalen van de verplichte afvalbeheersbijdrage Betalen/toegang afgifte scheepsafval Aanmelden/afmelden afrekenen walstroom Betalen/toegang tot drinkwater Betalen van havengelden Betalen/toegang tot afgifte grijs-/zwartwater Afvalbeheersbijdrage is reeds actief dit is apart voor deel A Wat hier nog niet bij staat is portkey. De ecokaart gebruiken voor toegang tot afgesloten terreinen welke wel toegankelijk moeten zijn voor schippers. Eén sleutel Eén aanspreekpunt Eén factuur Minder administratieve last voor de binnenvaart en havenbeheerders

Praktijkvoorbeelden voor havens Afvalafgifte 25 containers geplaatst op het Amsterdam -Rijn kanaal in opdracht van RWS Bestaande afgesloten containers kunnen gemakkelijk worden omgebouwd Er kan gekozen worden voor betaalde afgifte of slechts voor toegangscontrole Minder administratieve last voor schippers als havenbeheerders Drinkwatertappunten Drinkwatertappunt actief in Dordrecht Er kan gekozen worden voor betaalde afname of slechts voor toegangscontrole Minder administratieve last voor schipper als havenbeheerders Walstroom Eerste walstroomkasten met toegang ecokaart zijn in novmeber 2013 in gebruik genomen (Krimpen- en Ouderkerk a/d IJssel) Afvalafgifte :Alleen toegangscontrole kan zijn voor dumpingen van de wal e.a. Technieken beschikbaar….. : Improvement heeft een systeem op de markt gebracht voor het afrekenen van havengeld dmv tags aan boord van schepen. Een ontvanger registreert een schip als deze binnen vaart en uit vaart. Die tijd kan in rekening gebracht worden. De tags worden dan met hetzelfde ecokaart nummer gekoppeld in onze ARES database. Minder grotere havens kunnen gewoon gebruikmaken van fysieke aanmelding.

Praktijkvoorbeelden voor havens Grijswaterafgifte passagiersvaart Er kan gekozen worden voor betaalde afgifte of slechts voor toegangscontrole Minder administratieve last voor schippers als havenbeheerders Havengeld Eerste binnenhaven voor elektronisch afrekenen van havengeld met de ecokaart wordt eind december van 2013 in gebruik genomen (Ouderkerk a/d IJssel) Technieken beschikbaar voor niet fysieke aanmelding door de schippers. Minder kosten voor handhaving en controle havenbeheerders PortKey Ecokaart als toegang tot haventerreinen welke afgesloten zijn voor derden Toepasbaar op slagbomen voor auto afzetplaatsen e.a. Grijswater kan alleen toegang geven voor controle lozing of wel betaald.

Praktijkvoorbeelden voor havens Grijswaterafgifte passagiersvaart Er kan gekozen worden voor betaalde afgifte of slechts voor toegangscontrole Minder administratieve last voor schippers als havenbeheerders Havengeld Eerste binnenhaven voor elektronisch afrekenen van havengeld met de ecokaart wordt 2e helft van 2013 in gebruik genomen (Ouderkerk a/d IJssel) Technieken beschikbaar voor niet fysieke aanmelding door de schippers. Minder kosten voor handhaving en controle havenbeheerders PortKey Ecokaart als toegang tot haventerreinen welke afgesloten zijn voor derden Toepasbaar op slagbomen voor auto afzetplaatsen e.a. Grijswater kan alleen toegang geven voor controle lozing of wel betaald.

Wat kan de SAB bieden Administratieve afhandeling Projectbegeleiding SAB ontvangt en verwerkt verbruikgegevens SAB factureert de gebruikers SAB int de verschuldigde bedragen SAB onderhoud de scheepsgegevens in ARES database SAB draagt geïnde bedragen af aan opdrachtgever SAB stelt rapportages beschikbaar aan opdrachtgever Projectbegeleiding SAB kan advies geven op basis van wensen en huidige situatie SAB heeft goede contacten met marktleiders op het gebied van havenfaciliteiten

SAB App www.sabni.nl

Einde presentatie Meer informatie: www.sabni.nl Tel. 010 798 98 98