De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dieter Smolders en Jef Claes Projectwerk Academiejaar

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dieter Smolders en Jef Claes Projectwerk Academiejaar"— Transcript van de presentatie:

1 Dieter Smolders en Jef Claes Projectwerk Academiejaar 2011-2012
Incoterms. Dieter Smolders en Jef Claes Projectwerk Academiejaar

2 Wat zijn incoterms? International Commercial Terms
Internationale leveringsvoorwaarden. ≠internationale handelsvoorwaarden.

3 Wat zijn incoterms? Internationale voorwaarden i.v.m. internationaal vervoer van goederen. Regelen rechten/plichten van verkopen & koper.

4 Bepalende zaken voor incoterms!
Verplichten. Transport. Papierwerk: vb.:verzekeringen, douane papieren, vergunningen en alle andere formaliteiten

5 Bepalende zaken voor incoterms!
‘Critical Point’ : dit is het moment tijdens het transport wanneer de risico’s en de kosten van de verkoper naar de koper worden overgedragen.

6 Niet beschreven in de incoterms.
Eigendomsrecht. Betalingscondities. Garantie. Transportverzekering.

7 Spoor- , weg- en luchtvervoer
De 11 incoterms. Zeevervoer Spoor- , weg- en luchtvervoer Free Along Side Ship (FAS) : Vrij langszij schip Ex Works (EXW) : Af fabriek Free On Board (FOB) : Vrij aan boord Free Carrier (FCA) : Vrachtvrij tot vervoerder Cost & Freight (CFR) : kostprijs en vracht Carriage Paid To (CPT) : Vrachtvrij tot … Cost, Insurance & Freight (CIF) : kostprijs, verzekering en vracht Carriage and Insurance Paid (CIP): Vrachtvrij en verzekeringen betaald tot … Delivered at Terminal (DAT) : nieuw sinds 2011 ! Delivered at Place ( DAP) Delivered Duty Paid (DDP) : Vrachtvrij incl. invoerrechten

8 E F C D E: De verkoper stelt de goederen op eigen terrein ter beschikking van de koper F: De verkoper levert de goederen aan de vervoerder door de koper aangeduid C: De verkoper : • Staat in voor het vervoer; • Neemt het vervoer op zich zonder risico’s van schade of verlies (en zonder bijkomende kosten); (dus rekening houdende met:kosten en risico’s) D: De verkoper draagt alle kosten en risico’s van vervoer tot aankomst van de goederen in een aangeduide plaats van land tot bestemming.

9 De verkoopsovereenkomst.
Ruil: Verkoper levert waar. Koper levert geld. Binnen het contract zijn koper en verkoper relatief vrij om de inhoud te bepalen. Incoterms zijn hulpmiddel.

10 De levering. De levering is de overdracht van de verkochte zaak in de macht en het bezit van de koper. Verkoper levert: tijd (voorzien in de verkoopsovereenkomst) plaats (voorzien in de verkoopsovereenkomst)

11 Gebruikelijke documenten.
Verzendingsnota: m.b.o. verzonden koopwaar. (Wordt gebruikt indien de verkoper zorg draagt voor het vervoer) De koper tekent dubbeltje bij aankomst van goederen. Gewichtsnota: aantal pakken, gewicht, inhoud,… (dit indien de goederen worden afgehaald door de koper).

12 Waarom incoterms gebruiken?
universeel. in 31 verschillende talen. Kerngedacht:zakenpartners drijven handel (koper & verkoper). koop-verkoopovereenkomst wordt afgesloten.

13 Verschil incoterms 2000 & 2010. vanaf 1 januari 2011 gaan we van 13 naar 11 incoterms DEQ -> DAT DAF, DES, DDU ->DAP

14 FAS. Verantwoordelijkheid: verkoper:tot langszij schip.
Koper: vanaf langszij schip tot eindbestemming.

15 FAS.

16 CPT. De verkoper : staat in voor het vervoer;
zonder risico’s van schade of verlies (en zonder bijkomende kosten vanaf de eerste transportmodus).

17 CPT.

18 CIP. CIP≈CPT. verkoper is verplicht is een verzekering af te sluiten en de premie te betalen. (verlies/schade aan de goederen tijdens transport).

19 CIP.

20 EXW. Verantwoordelijkheid:
Verkoper: alleen op eigen bedrijven terrein. Koper: vanaf de goederen zijn opgepakt. Afhaling: aan de poort terrein verkoper.

21 EXW.

22 DDP. Verantwoordelijkheid:
Verkoper:risico’s incluis de rechten, taksen en andere lasten bij aflevering, en de inklaring. Alle kosten tot magazijn koper. Koper: De loskosten van de goederen uit het voertuig in het magazijn zijn ten laste van de koper.

23 DDP. risico- en de goederen overdracht: Vervoerskosten:
EXW : op het terrein van de verkoper DDP : op een afgesproken plaats in een afgesproken land. Vervoerskosten: EXW : de koper betaalt alle vervoerskosten vanaf dat de goederen vertrokken zijn aan het magazijn van de verkoper. DDP : de verkoper draagt alle vervoerskosten, niet incluis de loskosten op de plaats van bestemming.

24 DDP.

25 FOB. Verantwoordelijkheid:
Verkoper: goederen (zoals vermeld op factuur), de verpakking, de uitvoervergunning, douaneformaliteiten bij uitvoer (uitklaring e.d.) kosten tot over de reling van het schip. Koper: Vanaf Scheepsreling, verschepingshaven. Het eigenlijke vervoer is niet ten laste van de verkoper. (FOB is vanaf 1 januari 2011 alleen nog voor bulkgoederen van toepassing).

26 FOB.


Download ppt "Dieter Smolders en Jef Claes Projectwerk Academiejaar"

Verwante presentaties


Ads door Google