Guus van Laarhoven aan de slag met Nature’s Dairy

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Organisatiekunde.
Advertisements

Walter Gerritsen Speciality Dairy;
23 januari 2014 / Raymond Buitelaar en Bart van Meurs
Communicatie en draagvlak
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
in de transitie naar een
Gemaakt door Odessa koorevaar
Wat is geluk voor jou?.
Energie van en voor Ameland. Wat is AEC  Inkoop groene stroom en gas en verkoop aan Amelanders en bedrijven op Ameland  Zonder winst oogmerk  Zelf.
Verfijning knelpuntenanalyse Mogelijke strategieën
Nul Energie Huis Workshop offerte.
POP Workshop voor leidinggevenden Mobiliteitsfonds HBO
Blijf bij mij Jolink.
WE GAAN VOOR GOUD! Voor ondernemers die durven dromen! Peter Blokland.
Martijn van den Berg Speciality Dairy
Welzijn Eindhoven, PeuterPlaza, Dynamo, Speelpark de Splinter, Adviespunt Discriminatie Zuidoost Brabant, Vrijwilligerspunt en DommelRegio zijn onderdeel.
Drama als eindexamenvak Iets voor mij?. Wie herkent zichzelf in de volgende stellingen? Ik ga later toch niet naar een toneelschool of zo, dus waarom.
Een startersgids voor innovatie
Hoe blijf ik overeind als welzijnsprofessional?
Wie het begrijpt mag het uitgeven
COMPETENTIEONTWIKKELING
Brian Madsen “Melken uit hooi en gras van een natuurterrein met een mobiele melkrobot”
Ludo Daems.
Woord van Leven Mei 2011.
Presentation Of Learning
Werken op afstand Onderzoek in Vlaanderen Michel Walrave (UA, 2004) Catherine Misonne.
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
Welkom op onze thema-avond
Koe & Ondernemer in Balans Jørn Kjær Madsen “Grote stappen veel resultaat”
Landschap & ondernemen in Landelijk Noord CDR durgerdam, november 2008.
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
Succesvol Partnerschap bij Duurzame Bouwprojecten
Dwaande met je bedrijf Ondernemersvaardigheden
PLEIN M DAG: economie in het leergebied
Workshop ‘visieversneller’
ICLON, Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing Docenten en educatieve hervormingen Uw lespraktijk veranderen.
Burgerinitiatieven.
Visie & Strategie.
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht xxxxx Terug in de tijd ………
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
Wanneer doet een bedrijf het goed online?
Kracht van Koeien Springplank naar een duurzame (melk)veehouderij
Wat is duurzame inzetbaarheid voor ouderen ?
De vrijwilliger-loze maatschappij Presentatie Vrijwilligersmarkt 10 oktober 2015 Karel Loohuis, Burgemeester gemeente Hoogeveen.
Ondernemen moet je doen
LOOPBAANSCAN MEDEWERKERS SECTOR WATERSCHAPPEN. JOUW LOOPBAAN De nieuwe cao sector waterschappen biedt kansen om jezelf verder te ontwikkelen in je loopbaan!
Van stal naar bord Ik maak een werkstuk voor plannex het gaat over het dier dat eerst op de boerderij lekker in het hooi graasde maar nu op je bord licht.
Presentatie titel BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 7
AOS docentonderzoek bijeenkomst 5 Onderzoeksplan
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 7 Thema 13 – Concurrentie en samenwerking Business IT & Management
Les: Ondernemings plan LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
Deel 1 Oriëntatie op het starten van een onderneming Oriëntatie op ondernemerschap Hoofdstuk 1 Wat voor ondernemer ben ik?
*Welzijn. Medewerkers met een gezonde levensstijl en voldoende uitdaging in hun werk zijn over het algemeen gemotiveerd en productief. *Ziektekosten *Preventief.
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
Veehouden in de toekomst: Dierwelzijn Jantien Lijftogt Ak27.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Archipel – Eindhoven Dagbesteding nieuwe stijl “Ik blijf gewoon mijn ding doen” De cliënt in regie Janneke Vissers Teamleiding Dagbesteding, projectleider.
Dairy Training Centre Leeuwarden & Oenkerk. Voortzetting PTC+ Trainingscentrum (commercieel) Geven certificaten uit Praktijkgericht Training aanbod gericht.
Welkom op de Open Dag Het Hooghuis Stadion WelkomWelkom.
“ Het ontneemt je de levensvreugde, niet te kunnen leven zoals je wilt leven.”
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Richard van Gemert 2 april 2013 Keyport Biobased Zevenellen.
Sierra Leone $ 530 per hoofd Amerika $ H OE KOMT ECONOMISCHE GROEI TOT STAND ?
Welkom op onze thema-avond
Bedrijfsstijlen in de Multifunctionele Landbouw. Multifunctionele landbouw Afbouwstrategie? Toekomst van de Nederlandse landbouw? Leuk voor erbij? Uitlaatklep.
Welkom. Waarom ben je naar de Meervouddag gekomen? 1.Lijkt me een interessant programma 2.Het is toch verplicht? 3.Gezellig met mijn collega’s een dagje.
What will you do to change the
Persoonlijk Leiderschap
Marketing Week 3 Les 1 (maandag 11 december 2017)
Transcript van de presentatie:

Guus van Laarhoven aan de slag met Nature’s Dairy Ondernemen binnen de grenzen van een natuurlijke omgeving en de plaatselijke maatschappij

Nature’s dairy door Guus van Laarhoven Wie ben ik? Waarom kies ik voor Rechten / Duties & Rights? Het beeld “nature’s dairy” Het beeld geprojecteerd op mijn bedrijf Hoe ga ik hier in werkelijk mee om?

Nature’s dairy : Guus van Laarhoven Huidige situatie Ik zit in maatschap met mijn ouders en heb een baan Het bedrijf bestaat uit 90 melkkoeien en 45 ha cultuurgrond en 17 ha met een natuurlijke invulling De strategie tot nu toe is continueren van het bedrijf met flexibeler en efficiënter inzet van arbeid Wat u niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet

Nature’s Dairy In het project Koe en Ondernemer in balans is het volgende plaatje ontwikkeld voor Nature’s Dairy zoals dat er in 2025 uit zou kunnen zien: Meer info nature's dairy 2025 Deze presentatie gaat verder over de kansen die ik zie om een dergelijk systeem op poten te zetten en welke stappen ik daarvoor ga ondernemen

Strategie van Guus van Laarhoven Waarom kies ik voor Nature’s Dairy: Ik voel me niet thuis bij de schaalvergroting als doel Ik zie kansen in natuurbeheer Ik ben niet zozeer gericht op maximale productie, maar meer op in het in harmonie met de omgeving produceren

Strategie van mij zelf Mijn missie: Met plezier werken en richten op persoonlijke interesses van educatie en informatie overdracht Dit binnen de randvoorwaarde om te ondernemen binnen de grenzen van de landelijke en plaatselijke maatschappij Mijn strategie: Inkomen verwerven via educatie in combinatie met natuurontwikkeling Mensen gaan hun vrije tijd bij mij betaald besteden De bedrijfsvoering is gebaseerd op lage kosten om minder financiële risico te lopen bij mindere aandacht voor bedrijfsvoering bij educatie als hoofdtak

Kritische succesfactoren in mijn ontwikkelingvisie Innovatiteit en creativiteit van mij als ondernemer Right to produce (acceptatie door de omgeving) Economische duurzaamheid Het zelf kunnen opzetten van een educatie centrum Aanwezigheid van burgers in de omgeving Kansen -> Het huidige natuurbeleid en ontwikkelingen in de maatschappij Bedreigingen -> Het inconsistente natuurbeleid en de mogelijke uitbreiding van het dorp

Van ideaal 2025 naar realiteit in 2015? Uitbreiden van de huidige (melkvee) tak en intensievere samenwerking met natuurorganisaties / collega ondernemers Ik heb bijvoorbeeld een contract met alle duinboeren over bepaalde opzet Meer natuur op mijn bedrijf. Bijv. van 10 ha naar 100 ha beheersgrond Melkveehouderij zonder stal (Nieuw-Zeeland, Australië stijl, no-nonsense)

Van ideaal 2025 naar realiteit in 2015? Eerste opzet Kinderdagverblijf (wel de zelfde locatie, nog niet geïntegreerd) Dwarsverbanden met (basis)school gelegd. Dat wil zeggen de educatieve kant. Wellicht natuur en boerderij lessen. Diesel koeien = goedkope brandstof, duurzaam, efficiënt, herkenbaar Melkveehouderij gericht op saldo

Wat moet er daarvoor nu gebeuren? Bedrijfsovername Er moeten vergoedingen voor natuurbeheer komen i.p.v. het betalen voor inscharen op natuurlandschap. Voldoende aanbod van natuurgronden waar wel beheer mogelijk is (lees enige productie) Bekijken van de mogelijkheden voor kinderdagverblijf. Hierin moet mijn vriendin een keuze maken. Onze droom is onze beider hobby's in één activiteit te laten samensmelten = boerderijkinderdagverblijf. Het opzetten van een kinderdagverblijf vereist naast de aanwezige diploma’s ook de nodige vergunningen. Die moeten aangevraagd / verkregen worden.

Hoe pak ik dit aan? Enthousiasme Initiatief nemen in contacten Het ideaalplaatsje met alle randvoorwaarden moet ik nog concreter maken Maken van plannen en doen van voorstellen Keuzes maken Een tijdstraject opstellen met te realiseren doelen

Waar loop ik dan tegen aan? Gebrek aan kennis van mogelijkheden Is bedrijfsovername daarvoor wel nodig? Durf om daadwerkelijk mijn / onze ideeën uit te werken Draagvlak voor vernieuwende ideeën in eigen omgeving Vertrouwen in eigen kunnen De definitieve keuze voor overnametijdstip

Kan ik dit en wil ik dit? Ik ben enthousiast Ik ben wel zeker over de mogelijkheden Maar: Eerst moet overname proces afgemaakt worden Heb ik de energie voor het vereiste doorzettingsvermogen Hebben wij (ik en mijn vriendin) werkelijk de kwaliteiten om dit succesvol te kunnen realiseren?