Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schilderijen gemaakt door parochianen van de
Advertisements

Op weg naar Pasen De 14 staties van Jezus
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
KRUISWEG OP GOEDE VRIJDAG Vruchtbaar in Gods ogen
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Kruisweg Sta op, laten we gaan
Gods verborgen glans.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Maria neemt ons mee doorheen de sterkste momenten van haar leven…
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
GOD GEBRUIKT GEWONE MENSEN
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
De gekruisigde Jezus spreekt je aan PALMZONDAG
De gekruisigde Jezus spreekt je aan DINSDAG
Goede Vrijdag Op weg naar Pasen…
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Preek thema: Zeker weten?.
De Heer is waarlijk opgestaan!
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Kruisweg uit Ayacucho We kijken en luisteren naar een kruisweg uit Ayacucho. De foto’s zijn ginds gemaakt door de mensen die Cosma bezochten. In een kruisweg.
Vasten Vlieger Vlieger je mee ? je mee ?
Jezus tijdens het laatste avondmaal
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
De gekruisigde Jezus spreekt je aan DONDERDAG
Zingen Vers 1 Jezus, ga ons voor deze wereld door,
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
Vrienden.
Geloof in jezelf.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
De steen was weggerold van de ingang van het graf
De Kruisweg van Jezus.
Lekker gegeten??.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Om soms eens dieper over na te denken
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Goede Vrijdag.
Goede Vrijdag.
Een realisatie van een 15-tal godsdienstleerkrachten.
1e statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
1ste statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld. 2 de statie: Jezus neemt het kruis op.
De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag. 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
JEZUS ZONDER HANDEN.
Witte donderdag Jezus deelt bij de maaltijd een beker wijn en een brood Die voor eens en voor altijd zich offert in de dood.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
Zo ga ik door door Bep Ik ga door het leven zo goed als ik kan al weet ik echt niet overal iets van.
Kruisweg van de stilte: quiz. Vraagjes bij beeldjes…
Tekst foto H. Oude Groote Beverborg Presentatie A. Borgers.
Foto: H. Oude Groote Beverborg Tekst : BATAVIA CRUSIS uitgeverij Abdij van Berne, Heeswijk Presentatie: A.Borgers.
Welk een Vriend is onze Jezus, Die in onze plaats wil staan. Welk een voorrecht dat ik door Hem altijd vrij tot God mag gaan.
Voor de houtschijven staat een kruis met een zwart
Jezus kennen we als Kindje in de kribbe; toen was Hij klein
Jezus’ lijdensverhaal (BLO Hagewinde Lokeren)
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
Goede Vrijdag stil moment Dienst Opvoedingsproject en Pastoraal.
Stap je mee … De kruisweg Glaskunst Ingrid Meyvaert.
Jezus tijdens het laatste avondmaal
Transcript van de presentatie:

Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg Herinnering aan Jezus’ kruisweg… Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg Een uitdaging voor ons, vandaag…

Jezus wordt veroordeeld maar heb een HART voor elkaar !   Waar hebben wij dit aan verdiend ? Met welke woorden nagelen wij mensen vast aan het kruis ? Wees niet HARD voor elkaar, maar heb een HART voor elkaar !

II. Jezus neemt het kruis op zijn schouders   Ieder heeft een kruis te dragen. Soms noemt het pijn, soms onbegrip, soms verlies, soms ontgoocheling, soms eenzaamheid, soms angst,… Maar als we elkaar helpen dragen, dan weegt dat kruis toch niet zo zwaar ?

III. Jezus valt voor de eerste keer   Hoe vaak vallen wij niet, als pijn ons naar beneden drukt ? Gaan we het opgeven ? Wat doen wij als we mensen zien vallen onder het kruis dat ze moeten dragen ?

dat zij in dit gebaar van Maria tot Jezus moed vinden. IV. Jezus ontmoet zijn moeder   Voor mensen die versteend zijn van hart, voor mensen die met een bang hart leven, voor mensen die met een gebroken hart verder moeten,… dat zij in dit gebaar van Maria tot Jezus moed vinden.

Of zoeken we excuses om het niet te doen? V. Simon van Cyrene helpt het kruis dragen   Willen wij nog onze schouders zetten onder het kruis dat anderen moeten dragen? Willen wij mee een eind op weg gaan met mensen die hulp nodig hebben? Of zoeken we excuses om het niet te doen?

Voelen wij ons nog ‘broer’ en ‘zus’ van elkaar ? VI. Veronica droogt het gezicht van Jezus af   Hebben wij ook de moed om uit de grijze massa te stappen en naar de ander te gaan die krom loopt van pijn en verdriet ? Voelen wij ons nog ‘broer’ en ‘zus’ van elkaar ?

die ontmenselijkt zijn door honger en kou? VII. Jezus valt voor de tweede keer   Hebben wij oog voor mensen die aan de grond zitten? die ‘vastgespijkerd ‘ zijn in eenzaamheid ? die verdwalen en hervallen in verslavingen ? die ontmenselijkt zijn door honger en kou?

VIII. Jezus troost de wenende vrouwen   Brengen wij liefde? Schenken wij vergiffenis? Komen wij uit voor wat ons beweegt? Komen wij op voor waarheid? Wekken wij hoop bij anderen? Brengen wij licht bij wiens hart verduisterd is?

en weer herleven in hoop en geloof ! IX. Jezus valt voor de derde keer   Voor allen die zich levend dood voelen, die helemaal te gronde gaan, dat zij Uw liefde mogen ontdekken door onze handen, ons hart en weer herleven in hoop en geloof !

X. Jezus wordt van zijn kleren beroofd   Dragen wij in ons hart al die mensen die dag in, dag uit beroofd worden van eten en kleren, van een dak boven hun hoofd, van genegenheid en zorg, van een laatste restje menswaardigheid ?

XI. Jezus wordt aan het kruis genageld   Waarom prikken we zo vaak mensen vast of plakken we er een etiket op? Blijven wij niet vaak vastgenageld aan ons leventje, onze gewoonten zonder ons te bekommeren om de andere(n) ?

XII. Jezus sterft aan het kruis   Wat nu ? In Godsnaam, wat nu ? Blijven wij als echte vrienden (zoals Johannes en Maria) elkaar tot op het einde nabij ?

voor wie ons is voorgegaan ? Hebben wij de moed XIII. Jezus wordt van het kruis genomen   Koesteren we diepe dankbaarheid voor wie ons is voorgegaan ? Hebben wij de moed om ons volledig te ‘geven’, om op te staan en verder te gaan ?

XIV. Jezus wordt in het graf gelegd   Pas wanneer het zaad sterft kan het graan en brood worden ! Verspreid het goede nieuws dat sterven altijd binnengaan is in het leven dat geen enkel leven verloren gaat omdat het geborgen is in U, mijn God.