Poëzie + Rock/Pop Pedagogische Studiedag DKO, Oostende, 12.12.12 Reinout Verbeke en Bart Couvreur.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Anonieme Gedichten Simon & Garfunkel Bridge over Trouble Water
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Niet Klikken, Er is muziek bij Oud mogen worden is een zegen Z e z e g g e n ….
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
n Leo presenteerd De voorstelling loopt vanzelf verder
Ik wens je De kracht van god.
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Woorden en tijd.....
De kapitein.
Powerpoint gemaakt door
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
… en wat wil Jezus van jou?
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Samenstelling en fotobewerking: Alberto
T.g.v. de Introductie van de RepCoaches 1 maart 2013
Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: Lord, the Lord. © 1987 Thankyou Music / Universal Songs 1/6 HEER, UW LICHT EN.
Poëzie December.
Zomaar een kaartje.
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Jezus houdt van alle dove kinderen
Muziek : Engelbert Humperdink Am I That Easy To forget
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1992 Universal Songs 1/4 LEID MIJ NAAR UW HEILIGDOM (Peter van Essen) 1. Leid mij naar.
Lieve zoon/dochter ....
Welkom op TOV!.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Voor Aranka... Van Aart.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
2rootje ‘Dat is uit de kunst’
HOF VAN EDEN Adam en Eva.
Muziek : Vangelies - Metallic Rain
Nieuwjaarsbrief aan God
Met foto’s en gedichten.
Binnenkort is het vakantie !! Je zal me toch niet achterlaten hé ???
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Protestantse gemeente
ZIJ GELOOFT IN MIJ Aangeboden door ANDRE HAZES ZIJ GELOOFT IN MIJ.
Poetry Welkom Dinsdag 17 november 2009.
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: When the music fades (The heart of worship) © 1997 Kingsway's Thankyou.
Brian Adams: Everything i do…
Opwekking 334 Oorspr. titel: Lord, the light of your love
Door te denken, te hopen en te geloven, kom je vaak het grote verdriet te boven. Muziek : Helmut Zacharias – Tanzen Möcht’ Ich.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
“de liefde van God”.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Durf te dromen.
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
Na het luiden van de klok zingen wij: Opw. 573
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
H3.6, Nieuwe kansen 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat hun.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Powerpoint presentatie.
Singer-Songwriter Zingen en spelen tegelijk Tekst Melodie Akkoorden Transponeren Stijl en tempo Tekst langer maken Vorm.
Transcript van de presentatie:

Poëzie + Rock/Pop Pedagogische Studiedag DKO, Oostende, 12.12.12 Reinout Verbeke en Bart Couvreur

De achterkant van flatgebouwen Beluister op www.reinoutmetnevenwerking.com/luisterpaal

- Meerwaarde van poëzie + pop - Poëzie vs songtekst - Hedendaagse ‘troubadours’ - Aan de slag: vanuit tekst / vanuit muziek

Egidius waer bestu bleven

Scrabble Beluister op www.reinoutmetnevenwerking.com/luisterpaal

Poëzie vs Songtekst

Poëzie vs Songtekst onafhankelijk, ongebonden ondergeschikt aan muziek gebonden aan: duur van het liedje, structuur van een song verwacht tijd om het te (her)lezen makkelijk meevolgbaar (veel ijs onder de waterlijn) (weinig ijs onder de waterlijn) niet fysiek fysieker (frontman) moet zonder lichaam kunnen leven geen clichés clichés vergroten communicatie wil muziek zijn (klank, metrum, taaltrucs) wil niet té talig zijn (leidt aandacht af)

Continuüm

Hoor hoe weent mijn ziel Aroma di Amore (Elvis Peeters)

Hondenlied De Legende (Elvis Peeters)

Plof! (Dorscherslied) Vanthilt en Cominotto Een gedicht van René De Clercq (1877-1932) Vanthilt en Cominotto

Aan de oevers van de tijd Naar een lied van Gust Gils, ‘At the borders of time’ Spinvis

Stem uit de groef Spinvis & Vinkenoog

Verbeten de credo’s Dichters Dansen Niet (Serge Van Duijnhoven)

Timotei Shampoo Gert Vlok Nel

Envoi Naar een gedicht van Hugo Claus Bert Ostyn en Absynthe Minded

In de duinen Tom Pintens Naar het gedicht ‘De Jongeling (2)’ van Remco Campert Tom Pintens

Lust Mark Boog & Poetry in Motion Te verslinden. Handenvol, monden. Te bijten, zuigen, scheuren. Zich te verzadigen, zich grommend te vergeten, zich aan de gulzigheid te geven als een sneeuwvlok aan de zon. Het vlees verlangt het, van de botten gerukt te worden, de gaten schreeuwen erom: vul! Alles dient gebruikt, zindert, ongeduldig wachtend op zijn beurt, zich niet ontziend, zich dringend op de voorgrond, zich. Slaap verslaat tevredenheid als eeuwigheid het einde – we drijven af weer, nacht en ontij tegemoet. Videoclip op http://www.youtube.com/watch?v=fqfyqCX77PI Mark Boog & Poetry in Motion

Shoot the horse, ride the cowboy ik ken jouw soort je houdt van seks maar alleen als je een erectie hebt in tijgerbalsem gedoopte speerpunten categoriseer je als hartverwarmend en ja o ja, men verwijt je hardvochtigheid maar toen diana stierf was je de eerste om uien te pellen tot het huilde lieve vriend, ik ken jouw soort je auto raakt van de baan af knalt in de vangrails, gaat vier keer over kop maar je haar zit nog altijd in model de routineuze puistenkop van greenpeace wil je op straat een abonnement aansmeren en jij lacht ‘in een ravijn vallen is ook terug naar de natuur’ voor voetvolk dat niet wil deugen heb je een bescheiden wens ‘sterf niet in mijn huis dan daalt het in waarde’ (...) Shoot the horse, ride the cowboy Videoclip op: http://vimeo.com/7021634 Andy and the Androids

De val van Ikaros Reinout met Nevenwerking Videoclip op www.reinoutmetnevenwerking.com/video/ Reinout met Nevenwerking

Aan de slag: vanuit tekst Woord: - Zo poëtisch mogelijke songtekst schrijven (lln. laten beoordelen met continuüm) --> TIPS Bestaand gedicht bewerken tot een songtekst (voor luisterlied, voor rocknummer, voor rap, ...) -> TIPS Muziek: - Muziek componeren die bij een gedicht past (lln. verschillen in stijl laten beoordelen) --> TIPS

Onder ons Een gedicht van Miguel Declercq (2012)

Onder ons Een gedicht van Miguel Declercq (2012)

Aan de slag: vanuit muziek Woord: - Schrijf een poëtische songtekst die perfect op een instrumentaal stuk muziek (demo) past --> DEMO-TIP: ‘Sonar’ (Amatorski) of ‘Waterloper’ (Reinout met Nevenwerking)

Sonar Waar woon ik nog als jij morgen langzaam een klein eiland wordt, zee vreet aan je rand Wie ben ik nog als jij morgen langzaam een witte kamer wordt, in een eindeloze gang Wat ben ik nog als jij morgen langzaam een harde winter wordt, masker van sneeuw Waarom werkt jouw sonar niet? Spreek! Zing! Schreeuw! Waarom hoor ik nu mijn stem? Echo wordt een wiegelied Waarom krijg ik geen geluid? Wat zijn wij nog als jij morgen voor altijd een vleermuis bent, omgekeerd in mijn hoofd Wat zijn wij nog als jij morgen voor altijd een wakke plek bent in het ijs van de tijd (tekst: Reinout Verbeke) Amatorski Instrumentale demo op: www.boekenbeurs.be/amatorski-songwedstrijd ‘Sonar’, finale versie Amatorski: amatorski.bandcamp.com/track/sonar

Reinout met Nevenwerking Waterloper Rood kleurt de rivier achter mij Ik ben zwaar, maar voeten tasten vederlicht af de weg naar de bron Bij een bocht vind ik rust op een rots Langs mijn linkerbeen snijdt wat voorbijglijdt zich verder in de verte kronkelt Geen wier zal hier vertellen wat de bocht verbergt: (verdrinkingsdood? roeiboot? een vrouw als een dam?) Wenkbrauwen wegen op mijn oogleden Rood is de rivier achter mij Bron blijkt monding Ik geef horizontaal toe aan het water terwijl aan mijn mond het druppen begint Reinout met Nevenwerking Instrumentale demo op: www.reinoutmetnevenwerking.com/2012/12/workshop

Vragen - suggesties reinout_verbeke@hotmail.com powerpoint en links naar de nummers: www.reinoutmetnevenwerking.com/2012/12/workshop

Bijlage 1 Gust Gils, ‘at the borders of time’, uit partiturenboek 'little annie's little songbook’. Spinvis maakte er een bewerking van: ‘Aan de oevers van de tijd’