Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

Is er leven na de dood?.
C. Dood spoor? Over verrijzenis en leven na de dood.
Wat is onze visie?.
Vierde zondag van de veertigdagentijd 30 maart 2014 “Laetare” – “Verheug u!” Lukas 18:31-43 Een blinde riep: “Zoon van David heb medelijden met mij!”
Evangelie der genade Vragen :
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Derde zondag van de 40 dagentijd 23 maart 2014 Exodus 17:1-7 Mozes slaat water uit de rots bij de Horeb. Johannes 4:7-10 Er kwam een Samaritaanse vrouw.
Wat is de bedoeling van Johannes?
De christelijke boodschap
De doop en de dood Lazarus ….
Zingen Vers 1 Lazarus van Betanië, Heb jij de Heer verstaan?
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
THEMA: Gods naam is….
EEN VERRASSING KRIJGEN
Leven door Christus’ dood
Zingen Vers 1 Ik ben het levensbrood, Ik red je van de hongersnood.
Wie is de baas?.
Heer, uw vriend is ziek! (Johannes 11, 3).
Johannes-evangelie: Jezus nu heeft in aanwezigheid van Zijn discipelen nog wel veel andere tekenen gedaan, die niet beschreven zijn in dit boek, maar deze.
1. Johannes 5 39 Gij onderzoekt de Schriften, want gij meent daarin eeuwig leven te hebben, en deze zijn het, welke van Mij getuigen, 2.
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Welkom Leesdienst: br. Van Apeldoorn Organist: br. Eventuele opmerkingen kunt u melden bij de leden van het BeamTeam: Derk Rouwhorst,
…..overrompeld door verdriet
Verbonden … Van boven bekeken
Welkom.
Thema voor vanavond is:
Preek.
‘voor de kinderen’.
Pasen 24 april 2011 Ontmoeting in de tuin
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 10 april 2011 Ontmoeting bij het graf Johannes 11:17–44 Jezus hoorde dat Lazerus al vier dagen in het graf lag. Jezus.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Verlangen naar licht.
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
In Uw licht zien wij het Licht
Preek Johannes 9:39 God wint, dat kun je zien ..
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Kijk en geloof: Jezus leeft! Pasen 2014 Johannes 20:8b.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Opwekking 614 Uw genade is mij genoeg Tekst & Muziek: Marcel Zimmer
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Samenkomst voorafgaand aan de begrafenis van
Welkom in deze kerkdienst
Vijfde zondag van de 40dagentijd Zondag 22 maart 2015 Judica ‘doe mij recht’ Jeremia 31: De dag zal komen – spreekt de HEER – ik sluit een nieuw.
Welkom in deze kerkdienst
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Agenda aanstaande week 1/2
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Vijfde zondag van de 40 dagentijd Judica ‘Verschaf mij recht’ 6 april 2014 Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta is ziek. Zij sturen een boodschap naar Jezus: ‘Heer uw vriend is ziek’. Jezus zei: ‘Deze ziekte loopt niet uit op de dood, maar op de eer van God, zodat de Zoon van God geëerd zal worden’.

Met elkaar kijken wij in deze veertig dagentijd ingetogen (paars) met Jezus mee vanaf de andere kant van de scheidslijn (de poort) naar onze medemens.

Jezus bleef nog twee dagen waar hij was Jezus bleef nog twee dagen waar hij was. Toen hij tegen zijn leerlingen zei: ‘Laten we teruggaan naar Judea’ protesteerden ze: ‘De joden wilden u stenigen en nu wilt u daar toch weer naartoe?’ Jezus zei: ‘Onze vriend Lazarus is ingeslapen, ik ga hem wakker maken.’

Jezus zegt: tegen Marta ‘Ik ben de opstanding en het leven Jezus zegt: tegen Marta ‘Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven. Geloof je dat?’ ‘Ja Heer’ zei ze, ‘ik geloof dat u de Messias bent, de Zoon van God die naar de wereld zou komen.’

De vijfde zondag is gericht op lijden en dood – en op het nieuwe begin door de dood heen. We kijken van achter de poort met God naar het graf waar het nieuwe leven bloeit.