Woord van Leven Januari 2008.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord van Leven Januari 2010.
Advertisements

Woord van Leven Januari 2014.
Gods ene naam en de naam van Jezus Christus
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Je hoofd veilig op Zijn schoot.
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Discipelschap.
Aandacht voor elkaar. Aandacht voor elkaar Aandacht voor elkaar Bidden voor elkaar.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Het profiel van een christen
Preek 1 Tessalonicenzen 5: 23-24
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Woord van Leven April 2014.
BOODSCHAP VAN PAUS BENEDICTUS XVI VOOR DE VASTEN VAN 2009
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
1e ADAM 2e ADAM X JEZUS X.
Geloven en nu….
Echt of nep?.
Godsdienst 1.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.
Woord van Leven Juni 2011 “U moet u niet aanpassen aan deze wereld, maar uw gezindheid vernieuwen. Zo zult u ontdekken wat God van u wil en wat goed.
Woord van Leven Augustus 2011.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Jezus geneest ook vandaag nog!?
Gondel of roeiboot?.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom op TOV!.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Wandelen met de Ontzagwekkende
Leven zoals past bij God
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Preek Jakobus 2:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Welkom in de samenkomst
De doop in de Heilige Geest
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
“Ga de weg van de liefde.”
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
1.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Het is Biddag! Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Bid je mee? Voor hun.
Vijf vormen van contact 1. De buschauffeur 2. Een noodgeval 3
Bidden = Draadloos contact met Vader boven.
Transcript van de presentatie:

Woord van Leven Januari 2008

“Bid onophoudelijk" (1 Tess 5,17)

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de ‘Bidweek voor de eenheid van de christenen’ ontstond. Deze bidweek, die eigenlijk acht dagen duurt, werd voor het eerst gehouden in januari 1908. Sindsdien werd het een gewoonte om als katholieke en niet- katholieke christenen samen te komen om suggesties te doen voor de viering van de Week van het gebed.

Het Schriftwoord dat voor dit jaar werd uitgekozen door een grote oecumenische groep uit de Verenigde Staten komt uit de eerste brief van Paulus aan de christenen van Tessalonica in Griekenland. Dat was een kleine en nog jonge gemeenschap en Paulus zag dat de eenheid tussen de leden nog moest groeien

Daarom nodigde hij hen uit om ‘in vrede te leven’, om met iedereen geduldig te zijn, en om geen kwaad met kwaad te vergelden, maar goed voor elkaar en voor alle anderen te zorgen. En ook om ‘onophoudelijk’ te bidden, als wilde hij daarmee aangeven dat leven in eenheid in de christelijke gemeenschap alleen maar mogelijk is wanneer er gebeden wordt.

Jezus zelf had tot de Vader gebeden om eenheid voor de zijnen: “Mogen zij allen één zijn”

“Bid onophoudelijk" (1 Tess 5,17)

Waarom dit ‘Bid onophoudelijk’?

We zijn geschapen naar het beeld van God, als een ‘partner’ van God, en we zijn in staat om met Hem een relatie te hebben. Een relatie van vriendschap, een spontaan, eenvoudig en waarachtig gesprek. Daarom behoort bidden tot onze wezenskenmerken

Het stelt ons in staat om authentieke personen te worden, volwaardige zonen en dochters van God.

Omdat we geschapen zijn als ‘partner’ van God kunnen we in voortdurend contact met Hem leven, waarbij ons hart vol is van de liefde van de heilige Geest en we met Hem de vertrouwelijkheid hebben die je met je eigen vader hebt. Het is een vertrouwelijkheid die ons ertoe kan brengen om vaak met Hem te spreken, Hem onze zorgen, gedachten en plannen voor te leggen.

Het is zaak ‘onophoudelijk’ te bidden, niet alleen voor onze behoeften, maar ook om bij te dragen aan de opbouw van het Lichaam van Christus en aan de volle en zichtbare gemeenschap in de kerk van Christus.

Het gaat hier om een mysterie waarvan we iets kunnen begrijpen door te denken aan communicerende vaten, vaten die met elkaar in verbinding staan. Wanneer in één daarvan water wordt bijgegoten, stijgt het niveau ook in alle andere. Datzelfde gebeurt wanneer iemand bidt. Gebed is een verheffen van de ziel tot God om Hem te aanbidden en te bedanken. En wanneer iemand zijn ziel verheft, worden de zielen van alle anderen verheven.

“Bid onophoudelijk" (1 Tess 5,17)

‘Onophoudelijk’ bidden betekent niet dat we alsmaar gebeden zeggen, maar dat we ons leven op God richten en zijn wil goed vervullen : studeren, werken, lijden, uitrusten en ook sterven voor Hem. We moeten het punt bereiken dat we ons dagelijks leven niet meer kunnen beleven zonder afgestemd te zijn op Hem,

Ons handelen wordt op die manier tot een heilige activiteit en de hele dag wordt tot een gebed.

Wat ons kan helpen is dat we aan God iedere handeling aanbieden met de woorden: “Voor U, Jezus”

Op die manier maken we alles tot een daad van liefde, En wanneer we moeilijkheden ondervinden: “Wat telt, is dat ik U liefheb”. Op die manier maken we alles tot een daad van liefde,

Dan kan ons leven ook een voortdurend gebed zijn, doordat er altijd sprake is van liefde.