Introductie POP-applicatie (MLB) Loopbaanbegeleiding

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
OPMAKEN VAN EEN HUURCONTRACT en plaatsbeschrijving
Advertisements

Loopbaanbegeleiding in Vlaanderen
Ingave via het scherm Algemene beschrijving van de toepassing De toepassing is opgebouwd uit drie niveaus : Niveau 1 : verzending en afzender Niveau 2.
Opleiding KWS voor studenten
VLEKHO-HONIM Om deze presentatie op je eigen tempo te volgen klik je telkens met de muis voor een volgende stap of een volgende dia. •Starten met je Digitaal.
Welkom op deze korte introductie tot het ESALSA systeem (ESS) waarop je de aan- en afwezigheden en de wachturen van je haio kan fiatteren. Om te starten.
TER REGISTRATIE AANBIEDEN EN EEN PLAATSBESCHRIJVING
Toegang tot de databanken van de PHL-bibliotheek.
Wegwijs in de Nationale Bank van België
Dienst « Elektronische Publicaties » e-Depot Demo DIGITOOL 3.0     12.IV.2007 Wanneer u klaar bent, ga door.
Les5. • Als een dia uit een presentatie het goed zou doen in een andere presentatie, kun je de dia kopiëren naar de nieuwe voorstelling en gebruiken wanneer.
Vul de gegevens in die u hebt ontvangen. Surf naar de website
Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
Functionaliteit voor de manager Beoordelingen Afspraken & Notities
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
DSH : praktische afspraken Leuven 2 februari 2009.
Welkom op deze korte introductie tot het ESALSA systeem (ESS) waarop je je aan- en afwezigheden en je wachturen kan ingeven. Om te starten surf je naar.
Werken met HeRMAN Webtoepassing voor het beheren van de competenties in elk aspect van het personeelsbeleid.
Startsimulator Startinstructeur – Sessie 1
TER REGISTRATIE AANBIEDEN
HET NIEUWE PAKKET “KIEZEN VOOR WERK”
Beroepsgeheim en cliëntperspectief
Vademecum Energiebewust Ontwerpen van nieuwbouwwoningen Eric van Zee 16 februari 2007.
Schoolgegevens nakijken en bezette plaatsen invoeren Surf naar Log in via het blokje ‘bestaande.
Informatiebad sociaal infopunt Demo portaalsite. Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 2 Demo portaalsite Je vindt de portaalsite door te surfen.
Hoe ZELF een STUDIE plaatsen op de VVOG-website Indien u moeilijkheden hebt bij een eerste poging Bel gerust naar uw webmaster Luc De Baene 0475/
Een presentatie maken Les 2
Wegwijs in Belfirst.
Belgacom Bizmail ONEway voor Leveranciers
1www.gbsardooie.bedocucentrum Opdracht 4 Afsluiten van de zoekbieb : 2 mogelijkheden ! Dubbelklik op het excelpictogram !
Opleiding KWS voor studenten en interim medewerkters
Instructie eBook Pack via ELO.
Wegwijs in Bel-first Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
Werken in K.U.Loket Syllabi. 1 ZoekmogelijkhedenVolledige lijst opvragen is ook mogelijk, maar kan lang duren Start in K.U.Loket de toepassing “mijn syllabi”
Aanpassingen software
Databanken in de PXL-Bibliotheek
Hoe toegang krijgen tot de nieuwe webapplicatie? Ga naar onze website:
Zet de telefoon aan en voer je pincode in.
Welkom bij digiDUIF! Jouw school heeft gekozen om gebruik te maken van digiDUIF. Deze korte animatie helpt je met het aanmaken van jouw account en het.
DEMO: Hoe werkt de nieuwe registratieprocedure van BEA?. De demo loopt automatisch, u moet niet klikken om verder te gaan.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Een Lync-vergadering plannen Als u Outlook gebruikt, kunt u een Lync-vergadering plannen met de.
Handleiding LoGiApp tbv Riwo Transport
Subsidie individueel vervoer:
1. Starten Zet de telefoon aan en voer je pin code in Als dit scherm verschijnt klik dan vervolgens op de Boordcomputer Icoon 2.1 Inloggen Log in door.
Ga naar Diavoorstelling bovenaan het scherm.
Magister voor ouders.
. De demo loopt automatisch, u moet niet klikken om verder te gaan.
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
“video op Youtubekanaal” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Sofie, ICT-verantwoordelijke.
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Handleiding Mijn Amersfoortse. Inhoud 1.Inloggen Mijn Amersfoortse 2.Overzicht Mijn Amersfoortse 3.Inzien en wijzigen gegevens –Gegevens contracthouder.
OnderwijsPortal Case: ROC unit Sport en Bewegen. Inloggen op de portal Inloggen met persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Wachtwoord vergeten? Vraag.
2 Online registratietool Handleiding 3 Inhoudstafel Als individu aansluiten bij een groep p 4p 4 Een nieuwe groep aanmaken en beheren p 13p 13 Personen.
Een enquête maken met Google Docs Je gaat leren hoe je een enquête kunt maken in Google Docs met een Formulier. De link kun je vespreiden zodat de vragenlijst.
Stappenplan Toegang tot eBook Pack via ELO/schoolportaal.
Uren in Balans Toelichting Verlofaanvraagmodule Vakantie aanvragen via het medewerkersportaal in Uren in Balans Eenvoudig en snel! mei 2016.
Instructie eBook Pack Account ontkoppelen en wachtwoord wijzigen via Entree.
Informatie over Vanzelfsprekend voor een deelnemer en/of naastbetrokkene bij een zorgboerderij.
Recht op leerlingenvervoer:
Renault Merchandise Webshop – Gebruiksaanwijzing
website pakket Je Bedrijf Onbezorgd Online!
Algemene beschrijving van de toepassing
Digitaal wedstrijd formulier
Bridge spellen naspelen met Wbridge5
Hoe werkt Wikispaces? Wikispaces in 10 stappen!.
Uren in Balans Toelichting Aanvraagmodules Vakantie en uren aanvragen via het medewerkersportaal in Uren in Balans Eenvoudig en snel! April 2017.
Opleidingskalender.
Instructie inloggen docent
Wegwijs Administrator
Transcript van de presentatie:

Introductie POP-applicatie (MLB) Loopbaanbegeleiding

Waarom een POP? Belangrijk ! Elk pakket loopbaanbegeleiding moet uitmonden in een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). In dit plan kan je aangeven welke stappen je nog moet ondernemen om je loopbaandoel te bereiken. Zo weet je niet alleen wat je wil, maar ook hoe je het kan bereiken. Aangezien het over een Persoonlijk OntwikkkelingsPlan gaat, kan je vorm en inhoud volledig zelf bepalen. Je bent dus niet verplicht om de applicatie te gebruiken om een POP op te maken. Belangrijk ! Op het einde van een loopbaanbegeleidingstraject is het loopbaancentrum verplicht om een (papieren) kopie van je POP in je dossier te bewaren. Dit is één van de manieren om VDAB toe te laten de kwaliteit van de loopbaancentra te waarborgen.

Wat kan ik met deze applicatie doen ? POP-applicatie ? Om burgers (werknemers, zelfstandigen, werkzoekenden, schoolverlaters, herintreders, …) te ondersteunen in hun competentie- en loopbaanontwikkeling werd op de VDAB-site in maart 2014 (binnen “Mijn Loopbaan”) de POP-applicatie gelanceerd. Deze applicatie ondersteunt burgers bij het opmaken van hun Persoonlijk OntwikkelingsPlan (POP). Deze applicatie werd niet specifiek ontwikkeld in het kader van loopbaanbegeleiding en is dan ook bruikbaar in andere situaties. Wat kan ik met deze applicatie doen ? De applicatie ondersteunt je in het opmaken, beheren en opvolgen van ontwikkelingsplan(nen). Je kan ook elk opgemaakt plan steeds downloaden als PDF-bestand wat je toelaat om het op je computer te bewaren of het te delen met anderen, bvb. je loopbaanbegeleider. Aanvullend kan je de applicatie ook gebruiken om je te oriënteren op de arbeidsmarkt: je vindt er een interessevragenlijst terug, informatie over een resem beroepen en het geeft je de mogelijkheid om je competenties te scoren.

Korte handleiding Belangrijk ! Hierna vind je een aantal schermafdrukken die je duidelijk maken waar je de applicatie kan vinden en hoe je ze kan gebruiken. De beschrijving van het doel en de actiepunten zijn enkel ter illustratie. In deze korte toelichting focussen we ons vooral op het lege actieplan (derde startblok). Neem gerust ook eens een kijkje naar wat er achter de twee andere startblokken en de link ‘beroepsoriëntatie verscholen zit. Je vindt er hulpmiddelen om eens stil te staan bij je competenties en je interesses. Belangrijk ! je privacy is steeds verzekerd. Zonder jouw toestemming heeft niemand toegang tot de actieplannen die je opmaakt in deze applicatie.

Om de applicatie te kunnen opstarten surf je naar www. vdab Om de applicatie te kunnen opstarten surf je naar www.vdab.be en klik je op de tab ‘Mijn loopbaan’

Log in met je gebruikersnaam en paswoord

Klik op de tab ‘Ontwikkelingsplan’ om de applicatie op te starten

Kies de optie ‘Op basis van mijn werkpunten’ om onmiddellijk een plan te kunnen opmaken.

In het aangeduide vak kan je je doel beschrijven In het aangeduide vak kan je je doel beschrijven. Wanneer je klaar bent, klik dan op de knop ‘Bewaar’

Wanneer je klaar bent, klik dan op de knop ‘Bewaar’ Wanneer je klaar bent, klik dan op de knop ‘Bewaar’. Je kan op elk moment de tekst nog aanpassen.

Nadat je je doel hebt beschreven, kan je je actiepunten invoeren Nadat je je doel hebt beschreven, kan je je actiepunten invoeren. Klik op ‘voeg actiepunt toe’

Bij elke actie krijg je de mogelijkheid om een einddatum vast te leggen. Dit is echter optioneel.

Je ontwikkelingsplan is klaar Je ontwikkelingsplan is klaar. Je kan er op elk moment wijzigingen in aanbrengen. Zowel in het doel als in de afzonderlijke actiepunten. Klik hiervoor op het potloodje dat automatisch verschijnt. Je kan het ook steeds volledig verwijderen

Wanneer je een actiepunt hebt afgewerkt, kan je het afvinken Wanneer je een actiepunt hebt afgewerkt, kan je het afvinken. Op die manier kan je je vorderingen bijhouden. Je kan ook steeds elk actiepunt verwijderen indien het niet langer relevant is.

Wanneer je je plan hebt gedownload, krijg je een PDF-bestand met de informatie die je hebt ingegeven. Je kan dit op je computer bewaren en met anderen delen (via e-mail)

Neem ook eens een kijkje naar wat er achter de twee andere startblokken of de link beroepsoriëntatie zit

Veel succes !