De TWV heeft weer wat! Uitnodiging B i e r p r o e v e n.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Plaatje vrienden op een bank
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Sporten.
Guillotine.
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Brieven thema eten & drinken correctie. correctie brieven  Het meest ben ik erop benieuwd hoe zal onze Tsjechische voeding je smaken.
ZIEHIER 36 REDENEN WAAROM BIER
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
We zijn toch allemaal gelijk…
Woorden en tijd.....
Naam: Mijn info : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “sport” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Welkom bij de World Vision Quiz.
• Beste gemeenteleden, • Op de komende pagina’s ziet u de oproepen: vraag en aanbod, van de hartenmap. • Ziet u een vraag of aanbod waar u iets mee kunt?
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Bier beter dan een vrouw?
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Verdienmodel Hrieps festival
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Voorstellingsbrief Naam; Maaike Reimerink ben 16 Zit op praktijkschol de Wheemergaarden in klas 4a .Ik ga jullie nu wat vertellen over mijn stage .Ik ben.
Ik loop door de wei Ik ben heel blij.
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Naam: HUPKES Mijn hobby : GAME Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Mijn hobby: spellen van mario
Naam: Mijn hobby : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Naam: lieneke Mijn hobby : scouting Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Natuurkunde & Scheikunde
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Nieuwsbrief De tijd van je leven! Aanwezigheid meester Hans: Agenda:
De belgen hebben een nieuwe tempel Een duidelijk bewijs van een nieuw geloof…
Hij komt, hij komt…….. En daar is hij dan eindelijk! Sint en zijn Pieten komen aan op de Ammanschool in een heuse…..cabriolet!
Steeds verder met een muisklik. Twee nonnen verlaten hun klooster om gebakjes te gaan verkopen. De ene is bekend als Zuster Bezorgd (ZB) en de andere.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
De herfst Is begonnen… Met enkele citaten over oud worden en zijn...
Dit kun je gaan lezen als je niks beters te doen hebt!
Welkom! Wij zijn Jan Kooijman en René van Kooten.
Nagels Hou jij ook zo van het lakken van nagels?
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Jezus roept de leerlingen
K O E K J E S.
De werkloze… biedt zich aan bij Microsoft om toiletten te poetsen… Bihal Hij krijgt een onderhoud met de personeelschef.
Online filmpjes maken. (
LST-RulesGame A B C G H I D E F START Finish.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Leerdoel: je kunt herkennen wat bij geschiedenis hoort.
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Steeds verder met een muisklik. Twee nonnen verlaten hun klooster om gebakjes te gaan verkopen. De ene is bekend als Zuster Bezorgd (ZB) en de andere.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
De herfst is begonnen.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Van harte welkom op de 18 de officiële avond ! Beter bier in je bast dan linnen in de kast want dat kun je vouwen en plooien en bier kun je zo in je donder.
Uitgekookt Hertog Jan. Programma Ontvangst + koffie Voorwoord voorzitter Presentatie door vertegenwoordiger Marco Otte van Hertog Jan Geschiedenis brouwerij.
Antwoorden: wat weet je over alcohol Alcohol is een giftige stof! Waar!
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
Reflecteren even pas op de plaats
Bier Verenigt, gedeelde passie
Transcript van de presentatie:

De TWV heeft weer wat! Uitnodiging B i e r p r o e v e n

Vrijdag 25 november 2011 Aanvang: 20:00 uur Kosten: € 10,00 per persoon (incl. hapjes) U krijgt hiervoor: Een La Chouffe een Mc Chouffe een Bok Chouffe en een N’ice Chouffe Voor de partner die geen bier drinkt maar wel gezellig mee wil, hebben wij het volgende: Een koffie met ESPRIT d’ACHOUFFE en een overheerlijke Belgische praline voor € 5,00 per persoon. Ook mag u meeprofiteren met de hapjes.

Chouffe BIEREN Ruiken, proeven en drinken. Maar eerst even dit!

Geschiedenis Op het einde van de jaren zeventig beslisten twee schoonbroers, Pierre Gobron en Christian Bauweraerts, hun eigen bier te brouwen en dat ook in hun eigen brouwerij. Met het weinige geld waarover ze op dat ogenblik beschikten (200 000 BEF, iets minder dan 5 000 €), begon wat de fans van de brouwerij noemen de «Chouffe story». Wat voor de stichters begon als een hobby, kende al vlug zo'n uitbreiding dat de een zowel als de ander besliste zich voltijds aan de brouwerij te wijden. Op 27 augustus 1982 was het eerste brouwsel van LA CHOUFFE (49 liter) klaar. De Achouffe kaboutertjes wilden al vlug andere horizonten ontdekken en hun Nederlandse neefjes waren de eersten om hen met open armen te verwelkomen. Op de dag van vandaag is Nederland nog steeds de belangrijkste buitenlandse bestemming van ons Achouffe bier. Momenteel worden vanuit onze Ardense bossen meer dan 20 landen wereldwijd met onze godendrank bevoorraad. Deze unieke smaak wordt jaar na jaar door zeer begeerde internationale prijzen bekroond. Op het einde van de zomer 2006 verkozen de stichters van de brouwerij het lot van hun lieve kabouters toe te vertrouwen aan de Brouwerij Duvel-Moortgat. De groep wil in Achouffe investeren en het potentieel van de brouwerij uitbreiden.

Onderscheidingen La Chouffe heeft in de loop der jaren vele onderscheidingen mogen ontvangen. Zo heeft het bier in 1998 de Internationale bierwedstrijd van Montreal en in 2000 het Wereldkampioenschap bieren gewonnen.

LA CHOUFFE Ardense Blonde

Mc CHOUFFE Scotch

HOUBLON CHOUFFE Dobbelen IPA Tripel

N’ICE CHOUFFE

BOK CHOUFFE Amber bier

COLLECTOR’S Edition

ESPRIT d’ACHOUFFE

Wereld-CHOUFFE

De activiteitencommissie. U heeft al dorst? Aanmelden bij Arno van Kempen of Marianne van Oirschot Ook kunt u zich opgeven per e-mail naar twvstuurman@msn.com Aanmelden vóór 21 november 2011 Tot vrijdag 25 november 2011 De activiteitencommissie.

DOEN! Vrijdag 25 november 2011!

Ook al ben je niet zo bezig met bier, de meeste kennen La Chouffe wel Ook al ben je niet zo bezig met bier, de meeste kennen La Chouffe wel. In veel cafes roepen ze altijd ‘heerlijke tripel’, maar officieel valt het onder de speciaalbieren. Het bier heeft goed zijn werk gedaan in de verkoop bij cafes en restaurants. Daardoor is ook het speciaalbier weer wat meer op de kaart gekomen. Het is een amberkleurige bovengister die ook op de fles weer gaat hergisten. Daardoor zit er ook redelijk wat koolzuur in en schuimt de Chouffe goed. Tegenhanger van de blonde versie is de mc. chouffe, een donker biertje. Nog een tip voor de blonde versie! Het is pas een echte Chouffe als je door het glas het plaatje aan de andere kant van het glas kunt zien. Ik zat een keer in Amsterdam op terras. Toen dachten ze das handig een Chouffe verkopen terwijl het gewoon een andere, lichte kleur bier is. Hebben ze vast niet door. Helaas als bierliefhebber en kenner trap je daar niet in ! Dus die kon mooi weer terug. Bij het brouwen wordt het bronwater van de Ardennen gebruikt. Zelf hou ik niet zo van kruiden. Bij dit biertje proef je wel een kruidig aroma. En natuurlijk, een heerlijke zoete smaak. Nasmaak is wat bitter. Dit proef je vooral als je er al heel wat op hebt. Het kan een verradelijk biertje zijn en ineens heel hard aankomen. Erg vervelend als je er niet op berekend bent! Al diverse mensen incluiding myself kregen de man met de hamer op bezoek! De brouwerij en dus ook het biertje bestaat sinds 1982 en is overigens ook erg leuk om een keer te bezoeken. Reserveren is wel noodzakelijk. Er zit een leuke brasserie bij. Voor meer informatie kijk op http://www.achouffe.be/nl.