WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / 2005. Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wij vertegenwoordigen SLIDEPLAYER.NL
Advertisements

Presentatie Clubmiddag 16 december 2008
Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.
2 beeldschermen op één PC
Overdracht (grote) bestanden
De Altijd meteen aan de slag
Installatie instructie
Een gratis snel en multifunctioneel fotoprogramma
Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
Een tablet voor elke docent……
Probleem…… Kast vol met DVD films….. En een kapotte DVD speler.
Workshop Hoe een website publiceren. Vrije ruimte reserveren •U moet bij uw provider een URL-adres of webadres aanvragen of webruimte of domein (via bepaalde.
Video Verwerking Movie Maker
Hoera! De Computer doet het weer!
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Computers Door: Jelle Smits 3TG erste.
Workshop harde schijf indelen
Uitleg installatie SAM Broadcaster v3 en v4 met de MySQL database
Zoeken in de NAZ Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg (alleen voor abonnees) LEVV, november 2006.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
De PC bestaat uit Systeemkast Monitor of beeldscherm
Dropbox. Dropbox is een innovatieve gratis applicatie waarmee je overal toegang hebt tot je bestanden via één map. De voortdurend automatisch synchroniserende.
Formatteren van uw harde schijf.
Welkom bij de cursus Handig met Internet! Handig met Internet -Wat doet u al met internet? -Wat wilt u nog meer met internet doen? -Hoe kunt u beter.
1 nüMaps Lifetime Europe: installatie procedure. 2 Product verpakking.
Les1: eenvoudig computergebruik
Over computers.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
WordPress les 3.
Een goed begin is het halve werk….
Installatie van de banksoftware. Stop de CD in de cd-lezer van de transfercomputer. Het installatieprogramma zal automatisch starten, anders via verkenner.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
via Picasa Bestanden op CD of DVD branden
Wat is downloaden? Bestanden op internet zetten, Bestanden van internet binnenhalen, Surfen op internet.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Presentatie Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
1 paragraaf 9 Bestanden met digitale informatie Informatica Blok 1 Hoofdstuk 1 Digitale informatie in bestanden.
Presentatie Stageplaats Roose Ben 7IC Inhoud -Bedrijf -Functie in het bedrijf -Stage activiteiten -Project/opdrachten bespreking : - Assemblage.
Kleine programmaatjes die van belang kunnen zijn.
Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina.
Computer Club Bodegraven Organisatie en mappen. 8 januari 2013 De programma’s en bestanden staan in het externe geheugen: 1. z.g. harde schijf(en); in-
Websites publiceren Niko Witvrouwen. Inhoud Publiceren… Wat & Hoe? Wat is FTP? Welke FTP Client? Hoe werkt een FTP Client?  FTP Client starten  Opties.
Debbie Vandekerckhove
Unity Real time Service Pack 10 update Installatie opties.
Vraag aan de Helpdesk: Hoe kan ik LIEFDE installeren?
Downloaden in de praktijk woensdag 11 februari 2015.
ComputerClubBodegraven - ccbodegraven.nl Opslaan van bestanden in de PC In de PC bevindt zich geheugen/opslag: 1. Interne opslag; wordt intern geheugen.
Kies Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (7 schermen)
Eenvoudige website Weebly
Snelle naslag Lync 2013 voor Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Met Lync kunt u beginnen met samenwerken zonder dat u.
© imec 2000 © imec 2001 MAX+PLUS II Installatieprocedure.
Online filmpjes maken. (
Online filmpjes maken. (
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
PCNHCB PRESENTS : PC & Netwerk Help center Brabant HCB Besturingssysteem.
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
Invullen van de tevredenheidspeiling door ouders via het Ouderportaal.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Systeemherstel woensdag 17 februari Systeemherstel Help, mijn computer werkt niet goed meer !! Wat nu?
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
COMPUTERLES 1 Introductie. Inhoud ■Inleiding ■Wat is een computer? ■Waarom gebruiken we Windows?
Digitale portfolio´s Volgende. Waarom? Heb je ook niet zo vaak gehad dat een kind in de klas zoiets moois maakte dat je dacht, het is wel jammer als we.
Wat is een Back-up Wat is synchroniseren Wat is een kopie maken Vragen vooraf.
USB sticks bedrukken als onderdeel van uw marketingcampagne Van muziek en foto’s tot belangrijke documenten, op een USB stick kunt u van alles opslaan.
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
Computer Bestanden (Her)Inrichten
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Transcript van de presentatie:

WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub

* Waarom een CPU of totaal overzicht maken van uw computer. * Voor sommige een groot gemak of zelfs een must. * Voor andere is zoiets niet nodig. * Wat wordt hiermee bedoeld? * Uw computer bevat vele onderdelen. * Het besturingssysteem * Eventuele servicepacks * Netwerk toegang. * Geluidsdragers. * Monitor. * Harde schijf. * Geheugen. * CD-rom en/of DVD stations. * Printer, scanner, digitaal fototoestel enz. enz. * Om nu te weten wat er allemaal in uw computer zit en wat er allemaal op aangesloten is, komt u op een zeer eenvoudige manier te weten, dikwijls met naam en toenaam. * Dit kan zeer handig zijn als; * U uw computer wilt verkopen, of juist een wilt aankopen. * Als u iemand anders om raad vraagt, (bij panne of moeilijkheden) * Als u alles over uw computer moet weten om bv een bepaald programma te installeren. * In deze korte workshop ga ik u een paar mogelijkheden laten zien. De een al wat gebruiksvriendelijker dan de andere en soms ook uitgebreider.

U gaat op het Internet naar

Vervolgens klikt u op CPU-Z

Dan scrolt u naar beneden tot u downloads tegenkomt.

Dan neemt u version 1.28.

U hebt nu de keuze tussen openen en opslaan. Als u opslaan neemt zet u dit programma op uw harde schijf en kunt het ook op een later tijdstip gebruiken. Kiest u openen, dan zal het programma zich installeren en kunt u het gebruiken. Als u voor opslaan kiest, dan zal het bestand zich in program files zetten. (Het wordt wel eerst gevraagd).

Let wel dit is een ZIP programma, dwz dat u om dit te kunnen installeren het programma WinZip op uw computer moet hebben staan. Dit programma kunt u gratis downloaden op:

Als u dit hebt gedaan, gaat u naar program files en klikt u op het gedownload bestand. Het programma zal zich dan op uw harde schijf installeren en u kunt het gebruiken. Zoals u kunt zien is dit een zeer omslachtige manier van werken en zeker niet gebruiksvriendelijk. Daarom raad ik u dit zeker niet aan en zal ik er ook niet verder op in gaan. Nu gaan we naar dezelfde website, maar in plaats van CPU-Z te kiezen gaan we naar PC Wizard. Daar krijgt u weer de volledige uitleg over het programma met zijn mogelijkheden. Dan scrolt u door naar Download en Updates en kiest version U krijgt weer het zelfde scherm met de keuze openen of opslaan. ********************

Nu ziet u dat dit geen Zip. bestand is maar een Exe. bestand, dwz dat u dit rechtstreeks kunt openen. Nu gaat u naar de map Program Files en klikt op het gedownload programma.

Als u daar op klikt, krijgt u een wizard, die u verder zal helpen bij het installeren.

Als u nu op finish klikt, gaat het programma van start.

Zoals u kunt zien, is dit niet alleen veel eenvoudiger, maar ook overzichtelijker. U ziet al direct heel veel informatie en u kunt in de linker kolom kiezen tussen de verschillende iconen om de totale informatie van uw computer te kennen, zoals, moederbord, printers, geluid en netwerk enz. enz. Ook ziet u helemaal vanonder hoeveel procent uw processor op dit moment actief is. Dit programma is een aanrader. Om deze workshop af te ronden, laat ik u nog een mogelijkheid zien, die zo mogelijk nog eenvoudiger en vriendelijker is. U gaat de website; Daar neemt u Freeware. Hier ziet u een grote keuze aan programma’s die allemaal gratis zijn en veel ervan ook makkelijk, bv het programma “Aida”. Dit is dus ook een “systeem informatie” programma. ************************

U klikt nu op download. Weer krijgt u de vraag uitvoeren of opslaan.

U ziet ook dit is exe. programma. Weer krijgt u de vraag om het in program files op te slaan. Nu gaat u naar de map program files en klikt op het gedownload programma.

Dan wordt u gevraagt of u het programma wilt installeren. U klikt op ja.

Dan gaat er terug een wizard open die u gewoon moet volgen.

Ook nu bij het einde van de installatie klikt u op finish en uw programma gaat open.

Nu kunt u rechtstreeks een keuze maken welke informatie u wil hebben bv besturingssysteem. Ook nu krijgt u een onderverdeling van mogelijkheden in de door u gekozen categorie. Aan u de keuze!!!!!!

Hopelijk heb ik u iets bij gebracht wat voor u nuttig kan zijn. Ik wens u nog veel computerplezier zonder zorgen. Tom Roef. Bestuurslid Sodipa Computerclub Ps. Deze workshop zal op onze website gezet worden en zal daar morgen woensdag opstaan.