Het jaar 2013 Net als verleden jaar gaan we begin januari op bezoek bij Oudste Dochter. Isa en Max hebben het goed naar hun zin in het zuid-westen van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Op Château de Maulette zal 2012 altijd het jaar van de Grote Veranderingen blijven. 1 Januari was de eerste dag van de pensioen-gerechtigde leeftijd van.
voor iedereen die van zijn hond houdt…
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Gemaakt door Odessa koorevaar
Het geheim om ouder te worden in schoonheid
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Dit is de PowerPoint presentatie van Lidewei, Nienke en Marit 6B
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
• Beste gemeenteleden, • Op de komende pagina’s ziet u de oproepen: vraag en aanbod, van de hartenmap. • Ziet u een vraag of aanbod waar u iets mee kunt?
Gods verborgen glans.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie!!
Bezoek een sportief evenement:
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Levensvragen Over geluk…..
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
Tips voor een vlotte start!
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
was ik alleen met m'n vader met 'n tourgroep waren we gewoon 'n weekje, hadden allemaal sites bekeken en zo.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
De kring. Elke maandag beginnen we in de kring
De dag uit het leven van Maria Elena
Interpreteren van data
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
nou, ik ben dus inderdaad naar la defense geweest.
Rekenen groep 4.
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Ik weet het, het is lang geleden dat ik iets heb laten horen/zien…
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
Dienst 1e paasdag 2015 m.m.v. jongerenkoor BASS uit Winsum
Apartamenta “Bouwvallia” Groeten uit Kluswoude Deel 5.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Welkom Zondag 30 augustus 2015
‘Mixed up piles’.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
De humor van ( ) Zijn echte naam is Samuel Clemens. Hij werd geboren in 1835 in Missouri en gestorven in 1910 na carrière als schrijver en humorist.
Transcript van de presentatie:

Het jaar 2013 Net als verleden jaar gaan we begin januari op bezoek bij Oudste Dochter. Isa en Max hebben het goed naar hun zin in het zuid-westen van Tenerife. Het klimaat is precies zoals ze het graag hebben en daarom wil Isa in januari niet meer naar ons Kasteel komen om haar (20e) verjaardag te vieren. Het is dus onze plicht, als gepensioneerde ouders, om hun op te zoeken op de Canarische Eilanden. In tegenstelling tot de 8 dagen van verleden jaar zijn we deze keer 2 weken gebleven, wat de vrijheid geeft het eiland te bezoeken en meer tijd met Oudste Dochter door te brengen…

TENERIFE 2013 Oudste Dochter en haar mamma. Hotel « ABAMA », waar Isabelle werkt.

Tijdens ons verblijf op Tenerife vierde de familie Fernandes op16 januari de 38e verjaardag van Jo. Ze hebben, voor als we weer thuis zijn, een glas champagne voor ons veilig gesteld.

Op 27 januari hebben we het 44-jarig jubileum van de harmonie « LAAT EN ZAAT » gevierd (4 x 11 jaar), wat omschreven zou kunnen worden als : « Te laat en te zaat » Prins Carnaval 2013

Net als overal is het in februari in Maastricht carnaval. Ook al valt het elk jaar zwaarder, we doen eraan mee, al is het maar om aan onszelf en aan anderen te bewijzen dat we nog steeds leven.

In september 2012 heeft José besloten te stoppen met zijn werk als ober in een brasserie. Hij heeft een klein dienstverleningsbedrijfje opgestart: diverse thuiswerkzaamheden, onderhoud van tuinen, schilderswerkzaamheden, etc… Na de werkzaamheden in 2012 aan ons Kasteel, moest de tuin weer helemaal opnieuw worden aangelegd. Jo heeft zijn talenten en vakmanschap het hele jaar door kunnen tonen.

2 maart: de verjaardag van Cécilia. Onze kleindochter is (al) 4 jaar. Zoals gewoonlijk hebben Nelly en Jo een klein feestje georganiseerd. Een als prinsesje verklede Cécilia heeft de kaarsjes uitgeblazen, waarna ze met veel plezier en geholpen door haar vriendje en buurjongen Illan haar cadeautjes heeft uitgepakt.

Sinds een aantal jaar hebben we op Kasteel de Maulette geen kat meer en dat missen we. Op17 maart hebben we besloten naar het dierenasiel van de Vereniging voor de Bescherming van Dieren te gaan om daar een kat te adopteren. Een mooie rossige kater trok onze aandacht. Hij was heel bang maar na verloop van tijd werd hij zelfverzekerder en nu vertrouwt hij ons helemaal; hij is lief en knuffelig.

De kleine Léa blaast op 6 april haar eerste kaarsje uit. Haar eerste stapjes vallen samen met haar eerste verjaardag. Léa heeft wat men noemt « een sterk karakter ». Zolang zij niet wordt tegengesproken is ze uiterst charmant! Léa begrijpt alles, behalve als ze geen zin heeft iets te begrijpen…

Het voorjaar is even kalm als het leven van gepensioneerden kan zijn Het voorjaar is even kalm als het leven van gepensioneerden kan zijn. Geen grote reizen naar het andere einde van de wereld en ook geen déflectografische maatregelen. Bij tijd en wijle moet men rust weten te waarderen. Irène is lekker bezig in haar tuintje of voorziet Jo van goede raad voor de te gebruiken plantjes in zijn nieuwe tuidersactiviteiten en ik knutsel wat in en rond het huis. We genieten van de tuin die vorm begint te krijgen. Met de nieuwe terrassen kunnen we nu gezellige barbecues organiseren en de kleindochters maken ze onveilig met hun fietsjes of de step. En in diezelfde tijd breng ik de camper op orde die ons 2 jaar geleden werd geschonken door een goede vriend. We hebben tot noch toe nog niet de tijd gehad hem te gebruiken. Gepensioneerden hebben het altijd druk, druk, druk!

In de eerste twee weken van juli zijn we bezig met de deflectograaf. De eerste week vindt de opleiding van een nieuwe bestuurder-operator plaats en de tweede week is gereserveerd voor praktijkoefeningen in de straten van Quimper, in Bretagne. En in die tijd genieten Cécilia en Léa van het zwembad dat hun ouders thuis op het terras hebben opgezet.

Men kwam bij Nelly en Jo in de tuin door óf via de kelder, óf over straat te lopen. En dat was natuurlijk niet erg praktisch en vooral voor de kinderen erg onhandig. Als oplossing heb ik een trap gemaakt om van het terras de tuin in te kunnen gaan. Hierdoor is e.e.a. veranderd. Het speelgoed is door Jo in dat deel van de tuin gezet dat goed vanuit het huis geobserveerd kan worden.

Begin september hebben we de grote beslissing genomen: we gaan weg met de camper! De keuze valt op een tocht van een week door de baai van de Somme. Dit lijkt ons prima voor een eerste keer. Maar na het weerbericht van Météo France te hebben gehoord, besluiten we toch onze plannen een beetje aan te passen. De komende week wordt het erg slecht weer! Dus naar het zuiden; we bezoeken Hubert, een broer van Irène, die verhuisd is naar de kanten van Royan. De eerste nacht ontdekken we de wereld van de campers in Saumur. Hoe aangenaam om alles op het gemak te doen, geen autobanen, stoppen waar je zelf wil. Wij hebben een gevoel van complete vrijheid. Vervolgens gaan we richting Arcachon om Sylvie te begroeten, een zus van Irène. Na een bezoek aan de dune du Pylat vertrekken we weer voor Kasteel de Maulette.

Als we terug zijn wacht mij een zakenreis. Ik ga naar Rabat (Marokko) om een team van Marokkaanse deflectografen op te leiden. Ik blijf er een week en ik profiteer van de reis om Rabat en omstreken te bezoeken; ik ben er nog nooit geweest. Wat heerlijk om gepensionneerd te zijn! Cécilia is gek op verkleedpartijtjes. Op deze foto staat zij samen met haar vriendje en buurjongen Illan (8 september).

Zalig om op deze zonnige 7e oktober te kunnen lunchen op het terras. José is klaar met de tuin, het is heel mooi geworden. Nu is de naam "Château de Maulette" een welverdiende naam geworden.

Halloween is voor de kleintjes weer een gelegenheid om zich te verkleden. Onze kleine princessen, vergezeld door de buurvriendjes, komen naar het Kasteel om om lekkernijen te bedelen.

Dit is geluk! 2 gezonde en vrolijke kleindochters 2 gelukkige en prachtige dochters 2 schoonzoons die zich gelukkig prijzen 2 door het leven verwende grootouders Dit MOET het paradijs zijn!

In november en december heb ik Parma (Italië) bezocht In november en december heb ik Parma (Italië) bezocht. Reizen houdt jong, zegt men. Allereerst heb ik 2 vrachtwagens afgeleverd waarop boren (die gaten van 300 meter diepte kunnen boren) moesten worden gemonteerd. Men kan ze gebruiken om naar olie te boren, maar deze keer worden ze gebruikt om in Congo naar water te boren. Ik ben niet degene die ze in gebruik gaat nemen, ik weet verder niets van boren af... Vervolgens ben ik weer naar Parma teruggegaan om de boren weer op te halen en ze naar Buzançais (in de buurt van Châteauroux) te brengen. Die reis is via de Mont Blanc en Fréjus-tunnels gegaan en ik heb de besneeuwde Alpen kunnen bewonderen. Het is een grandioos beeld. De gepensioneerde kasteelheer vermaakt zich best.

Nelly en Cécilia zijn 7 december naar Disney Land Parijs geweest om er de kerstmagie te bewonderen. Een onvergetelijke dag.

De kluswerkzaamheden op ons Kasteel, waarmee we verleden jaar begonnen waren, zijn dit jaar beëindigd. De isolatie aan de buitenkant heeft een dubbele functie: allereerst ziet de gevel er weer netjes uit en nu wordt deze gevel tenminste ook geïsoleerd, wat tot nu toe vrijwel niet het geval was.

Château de Maulette Irène en Christian LESUR 62, rue des Vignes 78550 MAULETTE SUR VESGRE Frankrijk Binnen Frankrijk : Van buiten Frankrijk: Kasteel: 01.30.59.63.24 +33.130.59.63.24   mobiele te l.en e-mail  Christian: 06.85.62.85.57 +33.685.62.85.57 cricri.portable@orange.fr Irène: 06.19.50.69.47 +33.619.50.69.47 sirenetassin@orange.fr 21

EEN GOED EN GELUKKIG 2014. Irène en Christian, Isabelle en Max, Nelly, José, Cécilia en Léa, en al hun viervoetige vrienden wensen jullie: EEN GOED EN GELUKKIG 2014.