Gemaakt door Fardau Kleefstra

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Advertisements

Sven en zijn rat gaan op kamp
Sporten.
Gemaakt door Odessa koorevaar
Wij willen de oorlog stoppen, omdat niemand er vrolijk van wordt en je schiet er niets mee op!!! We willen dat roken stopt, omdat het schadelijk is.
Ik ben Mo.
Achtbaan ‘De Vliegende Hollander’
Middeleeuwse steden H5 par. 5.3.
DE WATERSNOOD.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Listige minnaars in de liefde
Poëzie December.
Historisch overzicht paragraaf 6.1
Dolfijnen Door: Lieke.
De wapens van de eerste wereld oorlog
Onderwijs en kinderarbeid
Maatschappelijke stage
Gemaakt door: Fardau Kleefstra
IJzeren gordijn gaat open
Presentation Of Learning
Kinderarbeid.
Mijn stage bij het grotehuis het is een bejaardentehuis Naam: Elke Klas:4a Jaar: Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ.
Naam: tammy schreuder Klas:4a Jaar:2010/2011
Mijn stage bij : Het Grotenhuis Naam: Fieke Bloemers Klas: 4b Jaar: 2010 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je.
MAX de gelukkigste hond van de wereld
Door Ruben Dit ben ik Inhoud Hoofdstuk 1: groep 1 Hoofdstuk 2: groep 2 Hoofdstuk 3: groep 3 Hoofdstuk 4: groep 4 Hoofdstuk 5: groep 5 Hoofdstuk 6: groep.
Hoofdstuk 2.
Chinese wolhandkrab Gemaakt door: Alyssa.
Ik doe mijn presentatie over het spel halo 3,omdat ik het zelf heb en ik ken er veel van.
Een website bouwen, hoe doe je dat eigenlijk?. Website bouwen Wat zet ik er op? Hoe deel ik mijn pagina’s in? Welke knoppen moet ik gebruiken?
Nadia zahraoui.
Voor Aranka... Van Aart.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
De oplossing optellen oefenen doorwerken verbeteren de oefening het huiswerk verkeerd.
Slot 4Hc.
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
Ik doe mijn presentatie over…
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
§5.4 Het einde van de koude oorlog
Achtergronden en gevolgen Auteur: Tom Vander Beken Larsen Verhaeven.
GEMAAKT DOOR: Jay,Jeffrey en Thomas
Montessorischool Gemaakt door:.
Paragraaf 2.2 Leven in de loopgraven.
Gemaakt door Aidan lobman
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Montessori onderwijs Gemaakt door:.
Thema werken De woorden die je vandaag leert:
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
Stage: Basisschool de Klingerberg
Onze doelen en visie in beeld
De Eerste Wereldoorlog
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
De Opstand in de Nederlanden
Van: Michelle, Noa, Marcus, Lesley en Timo.  Inleiding  Water  Water halen  gezondheid  Ziekenhuis/dokters  tekeningen  Einde Mali Afrika.
Groep 8, Hoofdstuk 6: Samenwerking in de wereld. In welk jaar begon de Tweede Wereldoorlog in Nederland? En in welk jaar eindigde hij ?
Onderwerp Ik heb dit onderwerp gekozen? Omdat ik het zelf heb. En omdat het mij interesseert. En omdat ik het belangrijk vind dat jullie het ook weten!
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Schokkende beelden in de media Media begrip week
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Koala.
Gemaakt door :tanisha.. Wat doet een stadswacht?? - Verlengen hulp - Oren en ogen functie - Ze staan klaar.
De Twee wereldoorlogen Tijd voor de oorlogen Vijf grote landen uit Europa hebben veel macht over de wereld: Engeland Frankrijk Rusland Duitsland.
info spreekbeurt over warcild
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
Cursus 3.4 Rechten van de Mens Klas 2 KGT Lesweek 2
Cursus 3.4 Rechten van de Mens Klas 2 KGT Lesweek 2
§3.1 De Eerste Wereldoorlog
§6.1 Conflicten in de wereld
Transcript van de presentatie:

Gemaakt door Fardau Kleefstra Mijn oom als soldaat Gemaakt door Fardau Kleefstra

Kopjes Waarom heb ik dit onderwerp gekozen Wat doet het leger Baret,helm,camouflage Missie Vragen aan ome Frank Oefening Vragen aan de klas Vragen van de klas Einde

Waarom heb ik dit onderwerp gekozen? Ik heb dit onderwerp gekozen omdat, Toen ik geboren werd was mijn oom op missie naar Afghanistan

Wat doet het leger Het eigen grondgebied beschermen (ook dat van de Nederlandse Antillen) en het grondgebied van de NAVO bondgenoten De vrede en veiligheid in de hele wereld bevorderen. Helpen bij terroristische acties of dreigingen en helpen bij grote rampen door bijvoorbeeld noodbruggen te bouwen en te zorgen voor schoon drinkwater en voedsel

Baret, helm en camouflage

Missie Vaak gaan militairen van verschillende legers naar andere landen om daar vechtersbazen uit elkaar te houden. Ook Nederland stuurt hiervoor regelmatig soldaten naar het buitenland. Ze gaan dan op vredesmissie. Ze proberen de bevolking te beschermen en de vrede te bewaken. Het is dan niet de bedoeling dat ze zelf mee gaan doen in de oorlog. Wel nemen ze wapens mee, want ze moeten zich kunnen verdedigen. Dit betekent dat ze soms met wapens moeten ingrijpen. Dit werk kan gevaarlijk zijn. De soldaten op vredesmissie proberen ook wapens van de strijdende partijen te verzamelen, zodat ze niet meer kunnen vechten. Daarnaast helpen ze de bevolking met het herstellen van kapotgeschoten fabrieken, scholen en huizen. Ze helpen mee het gewone leven weer op gang te brengen.

Vragen aan ome Frank Hoelang zit je al in het leger? Wat doe je de hele dag als soldaat? Wat is een oefening? Hoe vaak ben je al in Afghanistan geweest? Wanneer ben je op missie geweest?

Oefening

Vragen aan de klas Nederland stuurt regelmatig soldaten naar het buitenland hoe noemen ze dit? Wanneer draagt een soldaat een helm? Waar is mijn oom op vredesmissie geweest? Wat deden ze in het filmpje?

Vragen van de klas

Einde Mijn oom 12 jaar in dienst van het leger