Onderwijsmateriaal publiceren via Blackboard Willibrord Huisman IOWO, 2005-2008 Schema's ontwikkeld in het kader van enkele adviestrajecten over onderwijsmateriaalbeheer,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het internet.
Advertisements

Het maken van presentaties voor op de computer.
I.s.m. Gebruikersdag 2014.
VLEKHO-HONIM Om deze presentatie op je eigen tempo te volgen klik je telkens met de muis voor een volgende stap of een volgende dia. •Starten met je Digitaal.
Inleiding tot inhoudsopgaven j Druk dan op F5 of klik op Diavoorstelling> Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen.
Toegang tot de databanken van de PHL-bibliotheek.
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Installatie instructie
Les 2 Vandaag •Vragen over voorgaande stof •Plaatjes •Tabellen •Links •Huiswerk.
Nieuwe website Vrouwen van Nu.
WEBHARE: BASISCURSUS Versie maart 2014
De digitale leeromgeving in de trainingen van IOWO Willibrord Huisman Een reeks schermafbeeldingen met toelichting Van deze ppt bestaan twee versies: -
Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
WorldCat Local – Eenvoudig zoeken. In deze demo Eenvoudig zoeken: •Zoeken naar titels •De sortering van de resultaten aanpassen •De beschikbaarheid van.
Workshop Hoe een website publiceren. Vrije ruimte reserveren •U moet bij uw provider een URL-adres of webadres aanvragen of webruimte of domein (via bepaalde.
Functionaliteit voor de manager Beoordelingen Afspraken & Notities
Les 4 cursus WordPress. Wat gaan we doen (1) 1. Importeren via Word problemen 2. Alle pagina’s en berichten verwijderen, incl prullenbak leegmaken 3.
Beheer en ordenen van digitale documenten 2008
MAKEN VAN EEN WEBSITE Door het Ict-team : Claes -Van Damme- –Van Nyverseel Januari 04 (GEMSTAM)
Ontwikkeld door Anne Coppens en Carlo Verhaar les Navigatie I-C1#, datum.
Zoeken in de NAZ Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg (alleen voor abonnees) LEVV, november 2006.
Databases via internet
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
© IOWO 2006ICTO-element Oriënteren Belangrijk, vooral als een cursus anders is dan andere: duidelijk maken wat het doel is, wat de werkwijze is en.
Het oog wil oog wat. Kijk ook op
HTML Les 1: Introductie HTML
CSS & HTML Les 2 Navigatie. De tag voor het maken van verwijzingen naar pagina’s of delen van een webpagina. Contact Het element wordt gebruikt om de.
WordPress les 3.
Lesgeven en begeleiden
Website Usability.
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
ICT-voorstelling: onderhoud van een website Donderdag 23 oktober 2008.
Hoe ZELF een STUDIE plaatsen op de VVOG-website Indien u moeilijkheden hebt bij een eerste poging Bel gerust naar uw webmaster Luc De Baene 0475/
Workshop Informatievaardigheden Propedeuse FHSS Mediatheek TF.
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina.
Business Source Premier (BSP) Bewaren van resultaten: mailen, printen, opslaan Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
Video in het onderwijs 9 maart Doel workshop Op weg helpen en ondersteunen bij gebruik van video in eigen onderwijs Nieuwe ideeën opdoen Inzicht.
3-Sep-14 Een studiegids in het CS Een pilot op de faculteit Rechtsgeleerdheid.
Bezoekersgerichte teksten
Starten met PHP Dynamischer bouwen.
ComputerClubBodegraven - ccbodegraven.nl Opslaan van bestanden in de PC In de PC bevindt zich geheugen/opslag: 1. Interne opslag; wordt intern geheugen.
Basis vaardigheden PowerPoint
Wikiwijs.
Een bestaande presentatie gebruiken
Snelle naslag Lync 2013 voor Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Met Lync kunt u beginnen met samenwerken zonder dat u.
Samenvattingen van de EU- wetgeving: een inleiding 2008.
1. Starten Zet de telefoon aan en voer je pin code in Als dit scherm verschijnt klik dan vervolgens op de Boordcomputer Icoon 2.1 Inloggen Log in door.
Academic Search Premier Bewaren van resultaten: mailen, printen, opslaan Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
Prospero cursus Just getting started!
Let’s go! ›Beginnerspresentatie ›Starten met prospero ›Verschil CMS en web navigator ›Nieuwe content > nieuwe folder aanmaken ›Bestanden uploaden ›Linkobject.
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Experiment 3: Stimulering museumbezoek via social media en games.
Hoe een website realiseren ? Horen, zien en ontsluiten Gooik, 27 januari 2006 Johnny Van Bavegem Heemkundige Kring van Gooik.
Klazine Verdonschot 7 november 2013 Masterclass 9: Blackboard optimaal inzetten.
Basics SERP = Search Engine Results Page Betaalde resultaten = SEA Natuurlijke resultaten = SEO Search Engine Optimization SEO is een lange termijn verhaal.
WebDoc Beknopte uitleg voor eindgebruikers Versie 13/12/2013.
Wat is een Back-up Wat is synchroniseren Wat is een kopie maken Vragen vooraf.
Computer Bestanden (Her)Inrichten
Surfen op het internet Basisbegrippen
How to use a Imac.
Northwind traders Wie wij zijn Ondertitel brochure of bedrijfsslogan
<naam van werkgroep>
E-Boeken van binnen Of wat zit er in een epub
Titel van evenement Inleiding van evenement Subtitel van evenement
Aan de slag met Moodle Les 1. Kennismaking Schermonderdelen en navigatie Voorkeuren aanpassen: profiel, wachtwoord Cursusbeheer: cursusinstellingen en.
Verzin een korte opvallende titel
DRIE pilaren van Een gebruikersgerichte website
Transcript van de presentatie:

Onderwijsmateriaal publiceren via Blackboard Willibrord Huisman IOWO, Schema's ontwikkeld in het kader van enkele adviestrajecten over onderwijsmateriaalbeheer, naderhand voorzien van toelichting opdat deze powerpoint ook voor zelfstudie bruikbaar is. Bekijk eerst de dia's in animatie alvorens ze eventueel te printen. Deze powerpoint is een onderdeel van IOWO-ICTO-element 39:

© IOWO 2006Willibrord Huisman - Onderwijsmateriaal publiceren via Blackboard2 Blackboard course Content Area (Folder) Vier methoden om onderwijsmateriaal in Blackboard stoppen Item text:attachment: link to unpackage 1: U typt direct in de textbox. U kunt uw tekst opmaken met de Wysiwyg-editor van Blackboard (makkelijk), of met html-opmaakcodes (alleen voor kenners). 2: U heeft uw document geopend in Word, selecteert daar een stuk tekst, kopieert het, en plakt het vervolgens in de de textbox. De opmaak blijft redelijk behouden. 3: U maakt een item met een korte beschrijving. Dan neemt u complete bestanden op als bijlagen in dat item. U kiest 'link to'; in feite komt er een kopie in Blackboard. (Dit kan ook via de paperclip in de Wysiwyg-editor.) 4: U maakt eerst een 'web' op uw vaste schijf: een geheel van mappen en bestanden met een indexbestand. Het indexbestand bevat hyperlinks naar de andere bestanden. - Dat complete web zipt u (het wordt een zip-bestand) - Het zip-bestand neemt u als attachment op in een item - U kiest 'unpackage this file' - U wijst aan wat het indexbestand is. Er komt nu een kopie van uw web in Blackboard

© IOWO 2006Willibrord Huisman - Onderwijsmateriaal publiceren via Blackboard3 BB-course Item attachment link to unpackage Methode 4: (zie vorige dia): U zipt het web en neemt het zipbestand op als attachment en kiest 'unpackage'. BB maakt er een intern web van en toont de indexpagina binnen het grote BB-frame. Methode 5: U zipt het web en neemt het zip-bestand op als attachment in een item, en u kiest 'link to'. Er komt een kopie van het zipbestand in BB. De student kan het downloaden, dan unzippen, en via de index bestuderen. Methode 7: U kopieert het web op een internetserver waar uw studenten mogen lezen. Methode 6: U kopieert het complete web op een cd-rom of usb-stick en verspreidt die. BB-course Item text: Zie de Opdrachten 7b: en/of u ontsluit het web vanuit Blackboard: - met een 'hyperlink' en/of - in een item door daarin een hyperlink in html te plaatsen. Met target=_blank verschijnt het web in een nieuw venster. 7a: u ontsluit het web door uw studenten het adres van de index- pagina te mailen, en/of door op een andere webpagina een link te leggen, en/of door Google toe te laten. Maar als u uw onderwijsmateriaal in een web georganiseerd heeft…

© IOWO 2006Willibrord Huisman - Onderwijsmateriaal publiceren via Blackboard4 Meer over webben Een 'web' is een verzameling webpagina's of bestanden die via hyperlinks met elkaar verbonden zijn. Doorgaans is er één index- of startpagina, waar de bezoeker geacht wordt te beginnen. Het via hyperlinks 'reizen' door een web heet navigeren. Een web hoeft niet op internet te staan: het kan ook op een cdrom, een usb-stick, of een willekeurig map op een lokale vaste schijf. Eenvoudige webben worden gemaakt op een vaste schijf en van daaraf gekopieerd naar internet, Blackboard, cdrom, etc. Op de vaste schijf zitten alle bestanden van een web in één map, die eventueel weer submappen kan hebben. De submappenstructuur kan overeenkomen met de navigatiestructuur (linker voorbeeld), maar het hoeft niet (rechter voorbeeld). De lezer merkt het verschil niet.

© IOWO 2006Willibrord Huisman - Onderwijsmateriaal publiceren via Blackboard5 Vormen van navigatie binnen een web 3. hiërarchisch: een index linkt naar enkele bestanden, die zelf weer verder linken 2. plat: één index linkt naar alle bestanden 5. meer toegangen: een tweede index linkt naar een deel van de bestanden en/of toont ze in een andere ordening. 4. hypertekst: diverse bestanden linken naar diverse andere bestanden 1. sequentieel: elk bestand linkt naar een volgende 6. zoekmachine: via een zoekprocedure worden alle bestanden toegankelijk gemaakt.

© IOWO 2006Willibrord Huisman - Onderwijsmateriaal publiceren via Blackboard6 Navigatie van buiten en naar buiten 7. Deeplinken: u of iemand anders neemt op een pagina buiten uw web een hyperlink op naar een pagina binnen uw web, maar niet naar het indexbestand. De bezoeker komt als het ware in de bijkeuken binnen; het kan verwarrend zijn. Als u iets aan de bestands- of mapnamen van uw web verandert, werken de deeplinks niet meer. 8: Hyperlinks naar buiten: u neemt in uw web hyperlinks op naar pagina's buiten uw web. - Als dat afgeschermde pagina's zijn, verifieer dan dat uw studenten er bij kunnen - Wees voorzichtig met deeplinken (zie 7) want het kost blijvend tijd en aandacht om te zorgen dat die werken. NB: alles van deze vijf dia's kan tegelijkertijd in of met hetzelfde web worden gerealiseerd. Het lijkt 'gastvrij' om alles op allerlei manieren toegankelijk te maken. Vaak echter wordt de navigatie hierdoor juist ondoorzichtiger. En: het wordt zo'n warboel dat u het zelf niet meer onderhouden kan - met gebroken links als gevolg. Moraal: maak keuzes, hou het zo simpel mogelijk.

© IOWO 2006Willibrord Huisman - Onderwijsmateriaal publiceren via Blackboard7 Deze powerpoint is een onderdeel van IOWO-ICTO-element 39: Op die webpagina vindt u verwijzingen naar meer studiemateriaal over deze en andere onderwerpen. Wilt u contact opnemen met de auteur, zie dan