Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Godsdienst.
Advertisements

Genezing op sjabbat Johannes 5:1-18
“Het is allemaal toch maar gedoe”
De beroemdste persoon die er is …
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Jezus onze Hogepriester
Geluk heb je zelf in de hand!
'perspectieven in het boek Ruth' deel II.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Huiswerk gemaakt!?.
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
Kerstviering groep 4 Fijn dat jullie er zijn!.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
De Ben Adam Psalm 8.
Paulus' toespraak in Antiochië (II)
David, een profeet psalm 16.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.
…..overrompeld door verdriet
Godsdienst.
Godsdienst.
Godsdienst.
Beloofd is beloofd.
Wie nodig je als eerste uit?
Godsdienst.
Thema voor vanavond is:
‘voor de kinderen’.
Koningslied op Bevrijdingsdag Psalm 144. Koning en volk Figuur van koning: niet op zichzelf Figuur van koning: niet op zichzelf Volk en vorst verbonden.
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
God is trouw Hij gaf zijn woord
Judaïsme Zonen en dochters van de wet
Zingen Vers 1 Laat ieder ‘s HEREN goedheid prijzen,
Sta op en schitter.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Oude Wonderlijke verhalen
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Zondag 5-6 HC Franeker 13 december 2009
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Preek Matteüs 2: 1-12.
De geboorteplaats van de Messias
De profeet Pablo Gargallo ( ).
“ Mijn handen hebben de hemelen uitgespannen, Ik riep het sterrenleger te voorschijn” Jes.45:12.
De beroemdste persoon die er is …
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
Recht en macht David als koning.
Durf te dromen.
Hoe vier je Kerst?.
Welkom Zondag 30 augustus 2015
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Er bloeit iets op! Kerstproject Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
30 januari 2016 Urk Jozef bij Potifar (Genesis 39)
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Welkom op TOV! Op wie wil je lijken??. Jij bent jij..
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
1. Zoon van David Matteüs 1 & 2. 4 evangeliën 12. En laat er voor de lasteraars geen hoop zijn, en mogen alle boosdoeners in een oogwenk vergaan en zij.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Les 1 voor 2 april Mattheüs schreef het Evangelie om te introduceren:
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Kerstklanken Druk op de F5 –toets om te beginnen, daarna niet meer.
Zandloper van Gods geschiedenis
Transcript van de presentatie:

Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd De joodse wortels van de Christelijke Religie

Aartsvader Abraham Bijna offer van zijn Bloedeigen zoon Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd Nu Ca. 1700 (4000 jaar geleden) Aartsvader Abraham Bijna offer van zijn Bloedeigen zoon

Bloed op hout van de deurposten Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd Nu (4000 jaar geleden) Abraham Bijna offer van zijn Bloed-eigen zoon (3500 jaar geleden) Profeet Mozes Bloed op hout van de deurposten Bevrijding uit slavernij JHWH spreekt vanuit een doornstruik

Uit zijn geslacht komt een eeuwig regerende koning Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd Nu Ca. 1700 (4000 jaar geleden) Abraham Bijna offer van zijn Bloed-eigen zoon Ca. 2200 (3500 jaar geleden) Mozes Bloed op hout van de deurposten (3000 jaar geleden) Koning David, Uit zijn geslacht komt een eeuwig regerende koning

Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd Nu (4000 jaar geleden) Abraham Bijna offer van zijn Bloed-eigen zoon (3500 jaar geleden) Mozes Bloed op hout van de deurposten (3000 jaar geleden) David Koning, Er komt een eeuwig regerende koning (2200 jaar geleden) Verschillende profeten: Jesaja Een kind is ons gegeven. Betlehem geboorte-plaats Man van lijden Na 3 dagen ziet hij het licht

Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd Nu (4000 jaar geleden) Abraham Bijna offer van zijn Bloed-eigen zoon (3500 jaar geleden) Mozes Bloed op hout van de deurposten (3000 jaar geleden) David Koning, Er komt een eeuwig regerende koning (2200 jaar geleden) Verschillende profeten: Jesaja Een kind is ons gegeven. Betlehem geboorte-plaats Man van lijden Na 3 dagen ziet hij het licht Mensen van het joodse volk maakte bijzondere dingen mee. Men was zich daar van bewust toen dat bijzondere al gebeurt was. Bekende joodse figuren uit de oudheid schreven deze gebeurtenissen op. Zo kon men nadenken wat dat alles te betekenen had. Van ouds her leefde het joodse volk in de hoop dat er een einde zou komen aan de ellende die jij en ik meemaken. Er zou hoog bezoek komen (van boven) … de Messias. Door alle gebeurtenissen heen en met de uitspraken van profeten zou de Messias moeten kunnen worden herkent…men wist zelfs zijn geboorte plaats, Bethlehem. De geschiedenis van het joodse volk is dus op te vatten als een kunstwerk in de tijd. Klaar? Stencil lezen, vragen maken en inplakken.