Wat doet God in Nederland?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SCHOOL VOOR GELOOFSVERDIEPING Weten wat je gelooft Welkom
Advertisements

De jeugdgroep PRZ bestaat om
Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
N God roept, geeft gaven en leidt ons met Zijn Geest. Christus verlossingswerk is de basis. n Hij roept ons om te dienen, liefdevol, bescheiden en integer.
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Woord van Leven April 2014.
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
BOODSCHAP VAN PAUS BENEDICTUS XVI VOOR DE VASTEN VAN 2009
Gezonde Relaties
Een heilig leven leiden betekent:
Make a choice, the right choice
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Hemelvaart: Met ons Hoofd in de wolken en de voeten op aarde.
Kracht.
5 waarschuwingen in Hebreeën: - tegen onachtzaamheid, geen acht slaan op (2:1-4) - tegen verharding (3:7-19) - tegen verachtering (5:11-14) - tegen nalatigheid.
Kracht in zwakheid Genade is genoeg.
Leiderschap in Nederland
Woord van Leven Februari
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Identiteit VBG Enkhuizen
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Opwekking De urgente noodzaak ervan 1 Marcus 9:29 En Hij zei tot hen: “Deze soort kan door niets worden uitgedreven, tenzij door gebed”
Woord van Leven Juni 2014.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Preek Jakobus 2:
Eén Heer: Christus Jezus
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
Introductie op het thema
Welkom in deze kerkdienst
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Goed voorbereid naar de Pabo!
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
Preek Matteüs 5: Een discipel van Jezus Discipel: volgeling, leerling De juiste overtuigingen, het gewenste gedrag? Kan ik zelf echt discipel zijn?
Goed voorbereid naar de Pabo
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
1 Korinthe 12 BOUW MEE AAN GODS GEMEENTE “…en kom naar Hem toe als naar een levende steen, die wel door de mensen verworpen is, maar bij God uitverkoren.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Geen hindernissen. Christendom 2016: een van de grote wereldreligies, 2.4 miljard mensen, ca. 32% van de wereldbevolking Startte als een Joodse sekte.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Transformatie van denken
Schrijf jouw boodschap met stoepkrijt in je spreekballon.
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Ruim 20 kerken in Alphen (en nog enkele kleinere groepen)… Jezus’ gebed in Johannes 17: bewaar hen (vers 11 en 15). Bewaar hen: in waarheid, heiligheid,
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
23 april 2017 The day after Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Hoeveel kerken in deze plaats…
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Gods plan Met ons.
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
Encour strategie Beleidsplan
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Wat verwacht jij van God?
Transcript van de presentatie:

Wat doet God in Nederland?

Er is een crisis in de kerk Kerkverlating neemt toe (ook onder actieve christenen), ondanks de 5% ‘succesgemeenten’ Leiderschapscrisis (burn-out en gebrek aan visie en authenticiteit) Maatschappelijk niet echt relevant (10-15 jaar achter op de cultuur en onvoldoende een tegen-cultuur) Veel activisme, weinig genade en kracht van boven (‘Laodicea-complex’) Terwijl buiten de kerk een opwekking van spiritualiteit is (Mat. 22)

Wat zegt de Geest tegen de gemeente?

De focus is Jezus, niet de kerk

Wat betekent dit? Als wij discipelen maken, bouwt Jezus zijn gemeente Als wij het Koninkrijk van God brengen, ontstaan er nieuwe groepen Structuur volgt het leven, niet andersom Het gaat om het volgen van Jezus (gehoorzaamheid), niet om kerkelijke programma’s en activiteiten

De kerk heeft een nieuwe reformatie nodig Een herfundering van de gemeente op Christus en de boodschap van zijn Koninkrijk Een herontdekking van hoe Jezus wil dat zijn Lichaam functioneert en van God’s bestemming in deze wereld en de wereld die gaat komen

Sleutels voor reformatie (1) Van afgoderij naar de erkenning dat Jezus Christus het hoofd van zijn gemeente is: - van programma’s naar wat God zelf heeft voorbereid - het opheffen van valse middelaarstructuren - van denominationalisme naar één lichaam

Sleutels voor reformatie (2) Van religieuze kerksystemen naar vitale discipel-makende bewegingen - priesterschap van alle gelovigen - een basisbeweging van aanbidding, gemeenschap, zending en gerechtigheid - Jezus brengen waar de mensen zijn

Sleutels voor reformatie (3) Van een op zichzelf gerichte kerk naar een holistische tegencultuur van het Koninkrijk - impact in steden en regio’s - de aanwezigheid van Jezus in elke levenssfeer: overheid, economie, media, onderwijs, sport, kunst, wetenschap, technologie, milieu

Sleutels voor reformatie (4) Van ‘onderhouds-christendom’ naar het in overeenstemming brengen van onze (financiële) middelen met God’s hart en bestemming - Mammon onttronen - breken met onbijbelse tiendenschema’s - ontwikkelen van een vrijgevige levensstijl - ten behoeve van de armen, verdrukten, onbereikten, apostolisch werk, en de plaatselijke gemeenschap

Sleutels voor reformatie (5) Van één-voorganger structuren naar meervoudige bedieningsteams - gezamenlijk van God horen - wederkerige rekenschap - handelen, gericht op het brengen van het Koninkrijk van God - vieren van eenheid in diversiteit

Ontwikkel een op Jezus gerichte levensstijl van reformatie Opwekking van het hart Vernieuwing van denken Reformatie van structuren

De drie belangrijkste vernieuwingen in de kerk Herontdekking en verdieping van het werk van de Heilige Geest Geestelijke opleving onder jongeren (SoSu, TtT, KJD, etc.) Groei van de gebedsbeweging (jongeren, steden, 24h)

De ‘missing-link’ Het trainen van (jonge) christenen in: - het horen van God’s stem - genezing en bevrijding - het maken van discipelen - het starten en vermenigvuldigen van kleine groepen - ‘poet-gardener’ leiderschap

Uitdaging voor Agape Kunnen/willen jullie weer een discipelmakende basisbeweging worden en durven jullie het aan om nieuwe groepen en gemeenten te starten? Bill Bright moedigt jullie vanuit de hemel aan

Tijd om de kom te verlaten Kijk goed waar God aan het werk is, wat Hij heeft voorbereid Denk buiten de gevestigde kaders, ga nieuwe wegen Denk groter dan jezelf, werk toe naar vermenigvuldiging

Voorbeelden Kleine groepen / gemeenten in huizen, scholen, universiteiten, kantoren, cafés Incarnatie in ‘stamverbanden’ (rainbow people, buitensporters, Apple-freaks) Nieuwe evangelisatiemethoden (storytelling, servant evangelism, tarot, tabernakel-evangelisatie, podcasting)

De vier belangrijkste doelgroepen voor zending Moslims Kinderen, jongeren, studenten (scholen, universiteiten) Achterstandswijken (relaties, opvoeding, gezondheid) Spirituele zoekers (wicca, neo-heidendom, esoterie, new age)

De kerk moet weer mobiel worden

Breng Jezus bij mensen (en vorm nieuwe groepen daar om heen = incarnatie-zending)

Literatuur Simson, Houses that change the world Hirsch, The shape of things to come Garrison, Church planting movements Webber, The younger evangelicals Ward, Liquid Church Barna, Revolutionaries Barabasi, Linked