WWW’s World Wide Webs. Webshops trowaa.nl bol.com Onderwijs tudelft.nl steenenbrug.nl Non-profit organisatie rodekruis.nl demaakbaremens.org Onze sites.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wij vertegenwoordigen SLIDEPLAYER.NL
Advertisements

De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Het internet.
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Het Forum Hoe ga je te werk met het forum?
foto's door Casper görannsson
Les 4 cursus WordPress. Wat gaan we doen (1) 1. Importeren via Word problemen 2. Alle pagina’s en berichten verwijderen, incl prullenbak leegmaken 3.
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
Website usability Door Dyonne en Yanthe.
Naam: Mijn info : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “sport” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Ontwikkeld door Anne Coppens en Carlo Verhaar les Navigatie I-C1#, datum.
Wouter Mennen & Paul van Ulft Informissi
W EBSITE U SABILITY. H&M. COM Herkenbaarheid: 8 Navigatie: 9 Snelheid: 9 Zoeken: 7 Opmaak: 9 Schrijfstijl: 8 Hyperlink: 7 Interactie: 7 Accessibility:
Websites maken Waarom? Voor Wie? Hoe?
Website usability Door Niels Verheyden en Aaron Saam (V4C)
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Welkom bij de cursus Handig met Internet! Handig met Internet -Wat doet u al met internet? -Wat wilt u nog meer met internet doen? -Hoe kunt u beter.
Het oog wil oog wat. Kijk ook op
HTML Les 1: Introductie HTML
Website Usability.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Voorstelling prototype ontwerp website DPB Bisdom Brugge – Basisonderwijs.
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Geen natuurlijke kleur. Het moet groen,bruin, zandkleurig etc. zijn. Maar geen blauw. Logo en plaatjes van het bedrijf.
Om willekeurig welke site en welk werk dan ook overzichtelijk te houden, moeten er eerst (sub)directories gemaakt worden: Bijeenkomst 2 online journalistiek.
EMEG-LIJST BEZOEK DE SITE WAT IS Een site waar je allerlei informatie kan vinden overal alles wat ook maar een beetje.
G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats.
Interpreteren van data
Wat is WordPress en hoe installeer je het?. Wat is WordPress? WordPress is een CMS (Content Management Systeem) net als Joomla; Met een CMS kan een gebruiker.
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Website Usability.
Deze PowerPoint gaat over de website leukedingetjes1.weebly.com!
NOS Journaal Kijk een week lang het NOS Journaal. Ga op zoek naar de succesfactor.
Website Usability Anouk Wassenbergh & Dimfy Lambriex V4.
Presentatie Website Oldtimer Caravan Club
Basis vaardigheden PowerPoint
Zet de telefoon aan en voer je pincode in.
Deltion College Engels A1 Spreken/Presentaties[Edu/002] thema: Welcome… can-do : kan een korte, vooraf geoefende mededeling doen aan een groep © Anne Beeker.
Instructie weblog. Start van je eigen weblog 1) Ga naar weblog.aocfriesland.nl 2) Je krijgt het volgende scherm te zien. 3) Ga naar inloggen, zowel links.
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Topic 2: Website usability Innovative Generations © Innovative Generations.
Mannen en vrouwen Verschil?! Overeenkomst?! Naam: Mathilde den Boer
Design je eigen web-pagina Met behulp van Photoshop.
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #1 ZWAMBIE ZWAMBIE ZWAMBIO!
herkenbaarheidJa,er staat altijd bol.com boven NavigatieSubmenu’s zijn makkelijk te gebruiken snelheidNee, soms laden ze heel langzaam zoekenJa, een heel.
Ismay Sonnemans & Khedy Gorissen
MM2 webcommunicatie Mijn gegevens:
Phone Challenge Workshop Mbo niveau l Jouw telefoonkosten l Film ‘Een dag vol data’ l Dataquiz l Abonnementen vergelijken l De Mobiel Profiel.
Unfold your potential Excellente Excel-tips Februari 2015.
Iedereen gebruikt social media.
Website usability. Inhoud Webshop Onderwijs Non-profit organisatie Overheid Eigen keus.
WAI-NOT Internet voor mensen met een mentale beperking
Website Usability. 10 websites worden beoordeeld door drie dingen: 1.URL. 2.Categorie. 3.Conclusie.
1 Phone Challenge Workshop 2015 Niveau 1+2 mbo. Introductie.
Buy Your Pin | Why do it yourself? |. Koop de DIYs die je nooit zou maken Bij Buy your Pin kan je eindelijk al die leuke pins die je opgeslagen hebt maar.
Invullen van de tevredenheidspeiling door ouders via het Ouderportaal.
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
LAM Forum LAM Forum : presentatie. LAM Nederland website Laatste keus in het menu „LAM Forum“ opent een nieuw tabblad met het LAM Forum.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Aan de slag met haarlemmermeervoorelkaar.nl een praktische handleiding Stap 1. Aanmelden Ga naar
Workshop website bouwen Les 4. Wat heb je geleerd?
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Surfen op het internet Basisbegrippen
ClupApp van HTV Berg & Dal
Handleiding Prodas-app
Transcript van de presentatie:

WWW’s World Wide Webs

Webshops trowaa.nl bol.com Onderwijs tudelft.nl steenenbrug.nl Non-profit organisatie rodekruis.nl demaakbaremens.org Onze sites Overheid (lokaal of landelijk) d66.nl overheid.nl Eigen voorkeur forum.fok.nl elderscrolls.com Menu

Opmaak: Ja, de site is vrijwel altijd goed zichtbaar. Alleen niet tijdens een bezoek aan die site met een telefoon, maar dat ligt aan de telefoon niet aan de site. Schrijfstijl: Ja, er staat niet teveel geschreven. En wat er staat is heel duidelijk. Hyperlinks: Ja, zodra je een telefoon aanklikt krijg je meer informatie vergezeld met foto’s en unboxing video’s. Accessibility: Ja, de Ja, de website is toegankelijk. Afbeeldingen & multimedia: Ze hebben een goede bijdrage en zijn niet in overvloed aanwezig. Interactie: Ja, welke Je kunt telefoons bestellen, ja. Maar meer ook niet. Webshops Menu Herkenbaarheid: Ja, de site maakt gebruik van vele foto’s en eigen design Navigatie : Ja, de knoppen zijn duidelijk. Wil je naar smartphones, dan klik je op die grote knop. Daar krijg je een lijst van alle aangeboden smartphones. Snelheid : Ja, simpelweg ja. Zoeken : Ja, welke pagina je ook bezoekt, er is altijd een zoekfunctie in beeld. Makkelijk te herkennen, bovenaan in het scherm.

Opmaak: Ja, zelfs een telefoon werkt! De site past zich gelijk aan naar een mobile- modus. Schrijfstijl: Ja, de tekst is kort maar krachtig. Hyperlinks: Ja, vrijwel elke hyperlink geeft meer informatie. Accessibility: Ja, hier is duidelijk ook aandacht aan besteed. Afbeeldingen & multimedia: Ja, ze laten zien hoe het product eruit ziet. Ook dienen ze als link naar meer informatie. Interactie: Op deze site kun je ook producten bestellen. Anders is dat op deze site de functie ‘klantenservice’ is. Dus je kunt contact opnemen met een helpdesk voor vragen. Herkenbaarheid: Ja, dat is zeker het geval. Vooral het bekende logo. Navigatie : Ja, de knoppen geven een duidelijk beeld welke functie ze hebben. Snelheid : Ja, simpelweg ja. Zoeken : Ja, de zoekfunctie is altijd in beeld Webshops Menu

Opmaak: Nee, op een klein beeldscherm is deze site niet goed zichtbaar. Schrijfstijl: Nee, er staan hele lappen tekst. Hyperlinks: Nee, op topics na staan er bijna geen hyperlinks. Accessibility: Een visueel gehandicapte zou zich op die site niet erg ‘welkom’ voelen. Afbeeldingen & multimedia: Er is niet te veel gebruik gemaakt van afbeeldingen en ze voegen zeker iets toe aan de site. Interactie: Er is geen enkele manier van interactie mogelijk. Herkenbaarheid: Ja, het logo geeft aan van wie de site is. Navigatie : Nee, het is niet zo duidelijk waar welk topic staat. Snelheid : Ook deze site voldoet aan die kenmerken. Zoeken : Ja, ook op deze site is een zoekfunctie mogelijk. Onderwijs Menu

Opmaak: Nee, de grootte van de site past zich niet aan, aan het beeldscherm. Schrijfstijl: Grote lappen tekst. Hyperlinks: Er staan bijna geen links voor meer informatie. Accessibility: Ik denk dat je met een visuele/ motorische handicap niet veel kan op deze site. Afbeeldingen & multimedia: Er staan weinig foto’s, en ik wil graag weten hoe de school eruit ziet. Dat kan bijna niet. Interactie: Je kunt een contactformulier invullen. Herkenbaarheid: Ja, het is duidelijk te zien dat het om een basisschool gaat Navigatie : De topics staan een beetje door elkaar. Snelheid : Ja, met de snelheid zit het wel snor. Zoeken : Je moet eerst op de knop ‘zoeken’ drukken, en dan krijg je een nieuwe pagina geopend. Onderwijs Menu

Opmaak: Ja, er is veel speling tussen de topics. Dus dat past zich automatisch aan, zodra je een ander beeldscherm hebt. Schrijfstijl: Korte tekst- heel informatief. Hyperlinks: Ja, er staan heel veel ‘lees verder’ links. Accessibility: De site is heel erg accessibel voor gehandicapten (logisch voor een site als ‘rode kruis’) Afbeeldingen & multimedia: Er staat een groot aantal plaatjes, en die maken het een stuk makkelijker om de tekst te scannen. Interactie: Er staat een heel tabblad ‘Wat kunt U doen’ Herkenbaarheid: Ja, je ziet overal rode kruizen. Navigatie : De topics zijn heel duidelijk ingedeeld. Snelheid : De site is snel geladen. Zoeken : Zoekfunctie is altijd zichtbaar. Non-profit organisatie Menu

Opmaak: Deze site vertoond nog enkele problemen met het openen op een ander beeldscherm Schrijfstijl: Ja, de site is opgedeeld in allemaal tussenkopjes. Hyperlinks: Ook bij deze site staan er veel ‘lees meer’ links. Accessibility: De site is goed te gebruiken, hoor. Afbeeldingen & multimedia: Geen probleem met teveel plaatjes. Perfect. Interactie: Er is een mogelijkheid om je als vrijwilliger op te geven. Herkenbaarheid: Je ziet vrij snel dat het om een non-profit organisatie gaat. Navigatie : Ja, maar het is minder duidelijk dan ‘het rode kruis’. Snelheid : Ja, ik vind dit eerlijk gezegd een rare vraag. Volgens mij laadt elke site wel binnen tien seconden. (Ik kan het niet testen met een langzame verbinding, want die heb ik niet) Zoeken : Ook op deze site is een zoekfunctie mogelijk. Non-profit organisatie Menu

Opmaak: Ja, de site is gewoon perfect (dit is geen propaganda voor de d66, hoor!). Schrijfstijl: Ja, het is kort maar krachtig en duidelijk. Hyperlinks: Er staan op goede plaatsen links die verwijzen naar meer informatie. Accessibility: Ja, de site is heel goed beschikbaar voor gehandicapten. Je kunt de tekst zelfs laten voorlezen. Afbeeldingen & multimedia: De afbeeldingen voegen veel toe aan de tekst. Ze laten een bepaalde sfeer zien. Interactie: Er is niet echt interactie mogelijk. Dat niet, nee, maar je kunt wel op ze stemmen! (dit is al helemaal geen propaganda) Herkenbaarheid: Ja, het is duidelijk dat het over de D66 gaat. De kleur en het logo. Navigatie : De site is heel duidelijk ingedeeld en je weet meteen hoe hij werkt. Snelheid : Bij elke site is de snelheid perfect! Zoeken : Er is ook een handige zoekfunctie, ja. Overheid (lokaal of landelijk) Menu

Opmaak: Ik vind persoonlijk de site veel te druk. Schrijfstijl: Met heel veel saaie tekst. Hyperlinks: Er zijn ook te veel hyperlinks. Accessibility: De site lijkt me helemaal niet handig voor visueel gehandicapten. Afbeeldingen & multimedia: Er wordt geen gebruik gemaakt van afbeeldingen. Interactie: Er is een contactmogelijkheid. Herkenbaarheid: Nee, als je niet leest dat het van de overheid is, zou ik er nooit achter zijn gekomen. Navigatie : Ik vind het heel onduidelijk. Je weet niet hoe je het beste van de ene pagina naar de andere kunt gaan. Snelheid : Ja, óók bij deze site gaat het laden snel genoeg. Zoeken : Ja, er is een sitemap en een zoekfunctie. Overheid (lokaal of landelijk) Menu

Opmaak: Ja, deze site is heel duidelijk. Op elk beeldscherm. Schrijfstijl: De schrijfstijl wordt bepaald door de gebruikers, dus er staan nogal wat fouten in. Hyperlinks: Er staat naar elk topic een nieuwe link. Accessibility: Ik denk dat het voor iedereen toegankelijk is. Afbeeldingen & multimedia: Er staan geen standaard afbeeldingen, maar die worden wel gepost.. Interactie: Je kunt een bericht plaatsen, en inloggen. Herkenbaarheid: Ja, je ziet aan de opbouw van de site dat het om een forum gaat. Navigatie : De kunt op een topic klikken, en dan weer kiezen uit een aantal topics. Dus, ja, het is duidelijk. Snelheid : Elke site tot nu toe! Zoeken : Ja, er is een zoekfunctie. Wat is een forum zonder zoekfunctie? Eigen Voorkeur Menu

Opmaak: Ja, deze site is heel duidelijk. Op elk beeldscherm. Schrijfstijl: Alle teksten zijn kort maar krachtig en in vele talen beschikbaar. Hyperlinks: De hyperlinks worden duidelijk aangegeven. Accessibility: Het wat kleinen lettertype kan onduidelijk zijn mede namens contrast met de achtergrond. Afbeeldingen & multimedia: Er staan veel afbeeldingen, maar goed verdeeld over de pagina’s Interactie: Je kan snel en makkelijk gebruik maken van social media zoals facebook. Herkenbaarheid: Ja, het logo en kleurgebruik doet aan the elder scrolls denken. Navigatie : Onder de topics is duidelijk onderscheidt gemaakt tussen de verschillende spellen. Snelheid : Ja, ook deze laatste site wordt snel weergegeven. Zoeken : Nee, op de site is geen zoekfunctie te vinden. Eigen Voorkeur Menu

Dit waren alle 10 de site Terug naar Menu EXIT