Het dekken van de tafel Het tafelkleed

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tafelmanieren Start de vragen.
Advertisements

Lees dan zeker verder en zoek uit wat je zelf kan verbeteren!
Lampenhoes Nodig: Stofschaar Stof Touchlamp van de Action € 7,95
welkom op de kerstwebsite
De tafel Servetten leggen
Introductie tot de Horeca en Hospitality Industrie
Zuivelproducten en Eieren
Techniek: Een Brug Te Ver
Benedenverdieping Jaren ‘30 huis
Leonardo da Vinci project 2010 – 2012
Menu’s 1. Soorten van menu’s De type van menu is op basis van een paar factoren: Tijd van de dag Type van klant Prijsklasse Occasion Stijl van gerechten.
De Rosep Hotel Restaurant Feesten en partijen Vergaderen.
Het dekken van de tafel Voltooiing. Het dekken van de tafel - voltooiing Extra items op de tafel: Cruets (zout, peper, mosterd en mosterd lepel) Boter.
Voorbereiding Clubbridge Les 4 SA en alerteren VC LES 4 Versie
© Flipside On-Line Reserveringssysteem Reserveren via uw eigen site, snel en eenvoudig.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Startzondag 09 september 2012 Is er meer? Er is meer! 1Korintiërs12:4-11 Er zijn in de gemeente van Christus verschillende gaven, maar er is één Geest,
BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE
SISO Deurne Korte kapsels.
Als een goed voorbeeld van een ondersteunende factor vanuit de digitale hoek heb ik zelf een PowerPoint gemaakt voor het Thema Bloemen zaden vruchten.
Voel u thuis ´t Strandpaviljoen biedt u met zijn sfeervolle inrichting en fraai terras een zee aan mogelijkheden. Iedereen.
Kan je zelf een geschikte schaalverdeling maken
Hellingen kunnen berekenen
workshop praten werkt! Karianne Kalshoven François Raymond
Restauratie van een plattegrond met een plan voor verversing van het grachtenwater in Amsterdam (1759) Stadsarchief Amsterdam Afdeling Restauratie Oktober.
Serveren van fleswijn Mise en place:
Het dekken van de tafel Bediening aan tafel
Affiene meetkunde.
Snede van Ritter Herman Ootes.
Fauvisme = Kijk naar het filmpje. Wat valt op? Let het kleurgebruik, manier van afbeelden (als een foto of juist niet), vormen, etc.
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Lampenhoes Nodig: Stofschaar Stof
Spreekbeurt van Ole, dinsdag 4 maart 2014
Stap voor stap Opdracht 0528
Als mijn dromen werkelijkheid waren Zou alles er lieflijk uit zien Dan waren er geen gevaren Geen pijn,ellende of verdriet.
van het vierde leerjaar
Seculariseer uw school! 20 tips Hoe de katholieke identiteit van uw school zéker verloren laten gaan? “Ironie is de hoogste vorm van ernst.” (S. Kierkegaard)
Dirigeren Wat doet een dirigent?. inhoudsopgave Wie laat ik spelen? Ga ik aftellen? Welke opdrachten kan ik geven? Hoe laat ik ze stoppen?
5L week : ‘Herhaling’ Meetkunde 5L week 8: ‘Herhaling’
Vormleer: vlakke figuren - vierhoeken
Meetkunde 5L week 15: Driehoeken tekenen vierhoeken vlakke figuren
Meetkunde 5L herhalingsweek: 5L : ‘herhalingsweek’
Vormleer: herhaling vlakke figuren
5 te gebruiken gereedschappen voor het perfecte verfwerk in je woning Voor een goed verfwerk is er meer nodig dan enkel een kleurtje kiezen. Doch, een.
1 Instellen van de Beeldschermwerkplek. 2 Richtlijnen  Minimum oppervlakte / afmeting ruimte –eenpersoonskamer 8 m2 –tweepersoonskamer 17 m2 –vierpersoonskamer.
Verftips Top 5 dat een professioneel je niet vertelt Een frisse laag verf kan wonderen verrichten in een kamer. Het brengt leven en frisheid aan een doffe.
Meetkunde 5L week 14: Vierhoeken tekenen vierhoeken vierkant vlieger
MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier.
Inpaktechnieken.
Compositie = de manier hoe “iets” in beeld geplaatst is
Compositie = de manier hoe “iets” in beeld geplaatst is
IJsster maken.
Tork® kleuradvies per seizoen
Berekeningen in de ruimte
Gegevensdeling via de hubs iShare conferentie 12/11/2015
HAVO/VWO Driehoeken en hoeken 1 1.
Smul gezond.
Welkom bij workshop Stilleven fotografie
Verpleegtechnische vaardigheden
G15 2 Strook- en schijfdiagrammen M A R T X I © André Snijers W K U N
Hoofdstuk 16 Informatieve doubletten
M A R T X I W K U N E D S 2 M38 Bewijs: de eigenschappen van de zijden, hoeken en diagonalen in een vierhoek © André Snijers.
Bewijzen met congruente driehoeken
Vierhoeken tekenen Vierhoeken tekenen Vierhoeken tekenen
Les 10 De herbieding van de openaar
Place _______________________________________________________________
Bridge onder begeleiding 2
Bridge onder begeleiding
Transcript van de presentatie:

Het dekken van de tafel Het tafelkleed

Tafel linnen – Het is een veel gevraagd stuk van catering faciliteiten en een deeltje van decoratie.

Tafelkleed – een element van een tafelzetting, het moet passen bij de interieur design. Een juiste grootte van de tafelkleed moet afhankelijk zijn van de tafel uiterlijk , en de comfort van de gasten.

Banket tafelkleed - een tafelkleed is bedoeld voor het dekken van lange tafels tijdens een feestje waar de gasten staan of zitten. Het is gelegen over lange tafels welke gedekt worden wegens dezelfde configuratie.

Slip kleed(napperon) – een groot tafelkleed welk een decoratie deeltje van de tafel is, het is altijd gelegen over een tafel langs zijn lengte of zijn diagonaal.

Laufers- grote decoratieve tafelkleden altijd met borduurwerk of kantwerk. Wij kunnen bloemen, kaarsen en spiegels er op zetten.

Rok (skirtings) - verzameld, sier strook, wordt gebruikt als decoratief in de zijden van de tafels, vaak voor buffetten. Wij verbinden die aan het tafelkleed in de hoogste punt van de tafel waar wij een haak of klittenbandsluitingen kunnen gebruiken.

Kleuren van de tafel linnen De witte tafel linnen is traditioneel toegepast voor het leggen over de tafels om een aangename ontvangst en de diner te bieden. Tafels zijn bedekt met gekleurde tafelkleden voor het ontbijten s’ morgen en in snacks voor namiddag en in cafés en restaurants met een rustige ruimte.

De klassement van de tafelkleden en servetten kleur is afhankelijk van decoratie van de instelling en karakter van de viering. Tafelkleden moet zacht zijn met een discreet patroon. Een geschikte linnen kleur van de tafel toont de dienst niveau in een plaats voor gerechten, bovendien vervolledigd het de uiterlijk van de pand.

Het Tafelkleed Leggen Tafelblad moet proper zijn. Wees zeker dat de tafel niet wiebelt.

Het Tafelkleed Leggen De hoeken van het tafelkleed bedekt onvermijdelijk de poten van de tafel De overlap rond de tafel moet tot 30-40 cm zijn De vouwen van het tafelkleed moet in dezelfde richting gelijk met de kamer zijn

Het Tafelkleed Leggen Indien je een tafelkleed voor een grote feest wil gebruiken, overlap de twee tafelkleden met een strip afgekeerd van de ingang.

Het Tafelkleed Leggen De type van het bedekken hangt er van de type van de geserveerde borden af, en het aantal borden. Richting van het bedekken moeten met de klok mee zijn.