In deze digitale watjemoetweten-kaart vind je 25 dia’s

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat doen wij met Gods Schepping …
Advertisements

Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
BRIDGE Vervolgcursus Vervolg op starterscursus Bridgeclub Schiedam ‘59 info: Maandagavond: 19: – of
Welkom bij het DierenDiploma!
‘SMS’ Studeren met Succes deel 1
De nieuwste uitspraken
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
ZIEHIER 36 REDENEN WAAROM BIER
Extra Uitleg: Voorstellen van Billy Brandkraan.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Presentatie gaat over: Slangen
Leeuwen Door Hanad gemaakt..
Die lieve katten Door Rik en Nandoz.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Presentatie over vogels
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Thema HACCP
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Nieuwsbrief 12 april 2013 Agenda: Maandag 15 april: groep 3 Blijde wei Dinsdag 16 april: groep 4 Blijde wei Woensdag 17 april: Juffendag/Lustrum Maandag.
Mijn stage bij Wijkenstein Naam: Amanda van de Nieuwegiessen Klas: Grijs Jaar: 4e Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas.
De Kalender en De Seizoenen Ellen Adriansens Gegradueerde in de ergotherapie BuSo – OV 2 – 2 e graad Algemene en Sociale Vorming Raamplan BuSo.
Presentatie over: Konijnen
HERFST Met het tweede leerjaar op speurtocht …
Naar het Jaareinde toe
Dieren Door Djordy en Jordi.
Groot geloof 1.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Presentatie over katten
Presentatie over wolven
Presentatie over katten
Presentatie over Mechelse Herders
Naam:chermaie klunder
O wacht even ik zie een kaT
DE IJSBEER.
De Tijger.
Door Tjalling Wessel Vis
PLAYBOY Kalender 2006 Dit is wat mannen boeit!.
Welkom in deze ochtenddienst Voorganger: Ds. H. de Bruijne
Ruimtevaartquiz De Maan De.
ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
Een Concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest LES 1 1.
Hoofdstuk 5 Vijfkaart hoog, eerste verkenning 1e9 NdF-h1 NdF-h5 1 1.
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
Gezellig samen melk drinken en fruit eten, dan doen we nog een spelletje of luisteren naar een verhaal.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Les 3: Verkeer TOETS.
Even voorstellen : Groep 3b
Lesmateriaal van: Kind en Hond Lesmateriaal van: © Tinley 2013.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
Mondeling Nederlands nieuw het verhaal
een les over kikkers (en padden) voor groep 1 t/m 3
ZijActief Koningslust
De appel valt niet ver van de boom.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Wenboekje Speelzaal Haasje Repje. Als je bij ons komt spelen mag je je jas aan de kapstok ophangen. Daar kan je zelf bij. Jas aan de kapstok.
Welkom op de kinderboerderij Laag Buurlo. Dit bord staat bij de ingang van de kinderboerderij.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
De eekhoorn Ze wonen in bijna ieder bos. Je kunt ze ook steeds vaker in parken zien. Hun lengte is ongeveer 20 cm. De staart is bijna even lang als hun.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Mijn dier, mijn vriend..
Voel je wel in je vel !.
Voeren en Verzorgen Niveau 4 Blok 2.
Woordenkist Dieren Deel 3.
Transcript van de presentatie:

In deze digitale watjemoetweten-kaart vind je 25 dia’s met theorie over de hond, kat, vogel, vis en het konijn en 5 dia’s met praktijkopdrachten. Veel plezier!

Bekijk hier het youtube-filmpje ‘hond uitlaten’ 1 THEORIE OVER DE HOND Een volwassen hond moet vier keer per dag uitgelaten worden. In totaal minstens anderhalf uur per dag. Om zijn energie kwijt te kunnen moet je hem ook regelmatig even loslaten. Bekijk hier het youtube-filmpje ‘hond uitlaten’

2 PRAKTIJKOPDRACHT KAT Maak een kattenspeeltje. Katten zijn gek op spelletjes die op jagen lijken. TIP: Gebruik aluminiumfolie om een muisje van te maken. Let op, niet te kleine deeltjes. Veiligheid voorop!

3 THEORIE OVER HET KONIJN Konijnen zijn kleine zoogdieren. Een zoogdier heeft een ruggengraat en kan geen eieren leggen. Andere voorbeelden van kleine zoogdieren zijn: muizen, ratten, hamsters en cavia’s.

4 THEORIE OVER DE VOGEL Vogels worden soms buiten in een grote kooi gehouden. Zo’n kooi heet een volière (spreek uit: vojeiruh). Sommige vogels klauteren graag en hebben horizontale spijlen, zangvogels hebben meestal verticale spijlen in de kooi.

5 THEORIE OVER DE VIS Een goudvis is een alleseter. Hij lust zowel insecten als planten. Als je goed voor een goudvis zorgt, kan hij wel 15 jaar oud worden.

6 THEORIE OVER DE VOGEL Zitstokken in een vogelkooi die buiten staat, mogen niet van ijzer gemaakt zijn. Vogels kunnen daar in de winter met hun pootjes aan vastvriezen.

7 PRAKTIJKOPDRACHT VIS Bouw je eigen aquarium. Neem een oude (schoenen)doos mee en tover ’m om tot een vissenparadijs. TIP: Ga naar de dierenspeciaalzaak om te zien hoe een aquarium eruitziet.

8 THEORIE OVER DE HOND Een hond is gek op vlees. Maar er zitten te weinig voedingsstoffen in, zoals kalk. Geef hem daarom kant en klare hondenvoeding van een goed merk. Daar zit alles in wat een hond nodig heeft.

9 THEORIE OVER DE KAT Een kat die veel eet en te weinig beweegt kan dik worden. Dat is ongezond. Hij kan dan last krijgen van zijn hart en gewrichten. Wil je weten of je eigen kat te dik is, vraag dat dan aan de dierenarts.

10 THEORIE OVER DE HOND Jonge pups moeten iedere dag kort wandelen. Lange wandelingen zijn niet goed. Ze zijn nog in de groei dus het is slecht voor de botten. Ze mogen nog geen lange strand- of boswandeling maken.

11 THEORIE OVER DE KAT Veel mensen denken dat melk goed is voor een kat. Katten vinden melk meestal lekker. Maar het is niet altijd goed voor de darmen. Ze kunnen er diarree van krijgen. Er is wel speciale kattenmelk te koop in de dierenspeciaalzaak.

12 THEORIE OVER HET KONIJN Een konijn is een planteneter en heeft veel vezels nodig. Geef een konijn daarom naast zijn brokjes altijd onbeperkt hooi, daar zitten veel vezels in.

13 THEORIE OVER DE KAT Katten zijn schone dieren. Ze plassen en poepen netjes in de kattenbak. Maar niet als de bak vies is. Maak de bak schoon met heet water. Schoonmaakmiddelen ruiken voor ons wel lekker maar voor een kat niet.

14 THEORIE OVER DE VIS Op tv en in strips zie je vaak een ronde vissenkom. Toch is dat niet goed voor een vis. Een ronde kom heeft een kleine opening, daardoor krijgt de vis te weinig zuurstof.

15 PRAKTIJKOPDRACHT HOND Interview het baasje van een hond over de verzorging. Maak er een leuk verslag of filmpje van. TIP: Maak foto’s en/of filmpjes als hij eet, speelt of geaaid wordt.

16 THEORIE OVER DE HOND Een dierenarts maakt o.a. honden beter. Hij of zij wil ieder jaar de hond controleren op ziektes. Dit gebeurt tijdens een jaarlijkse gezondheidscheck. Alle lichaamsfuncties worden gecontroleerd. En als het nodig is, krijgt de hond inentingen.

17 THEORIE OVER DE KAT De kat stamt af van de katachtigen. Leeuwen en tijgers zijn ook katachtigen. In de natuur jagen katten op prooien, thuis jagen ze op speeltjes.

18 THEORIE OVER DE HOND Vlooien zijn vervelende beestjes die vaak in de vacht van huisdieren zitten. Er zijn verschillende producten om ze tegen te gaan. Voor in huis zijn speciale sprays met vlooienbestrijdingsmiddel te koop.

19 PRAKTIJKOPDRACHT KONIJN Kies twee klasgenoten uit en houd samen een spreekbeurt over de verzorging van konijnen. TIP: Vraag de dierenarts of assistente om hulp of ga met je ouders naar de dierenspeciaalzaak.

20 THEORIE OVER DE KAT Een kat kan zijn nagels intrekken. Een hond kan dat niet. Meestal verzorgen katten zelf hun nagels. Toch is het slim om regelmatig de nagels te controleren. Soms is het nodig om ze te knippen met een speciale nageltang.

21 THEORIE OVER DE HOND Alle honden stammen af van één voorouder. De wolf. Door de ontwikkeling van ‘het wilde dier naar huisdier’ zijn er inmiddels 400 hondenrassen ontstaan.

22 THEORIE OVER HET KONIJN Een konijn eet ’s nachts een deel van zijn eigen keutels op. Ze zijn goed voor zijn gezondheid. Konijnenkeutels zitten namelijk vol met eiwitten en vitaminen.

23 THEORIE OVER DE KAT Elk jaar kijkt de dierenarts of een kat gezond is. Als het nodig is, geeft de dierenarts hem inentingen. De kat is dan beschermd tegen kattenziekte, hondsdolheid en niesziekte.

24 THEORIE OVER DE HOND Puppies groeien heel snel. De eerste dag krijgen ze moedermelk waar veel belangrijke stoffen in zitten. Dit heet biest.

25 PRAKTIJKOPDRACHT VOGEL Maak een vogelhuisje en versier hem zo mooi als je kunt. TIP: Vraag je meester of juf naar de bouwtekening.

26 THEORIE OVER DE KAT Katten wassen zichzelf met hun tong. Alleen als de vacht heel vies is moeten ze gewassen worden met water en shampoo. Gebruik dan een speciale shampoo voor dieren.

27 THEORIE OVER DE HOND Als je een hond wilt aaien, vraag dan eerst aan het baasje of het mag. Ga voorzichtig met je hand naar de hond toe. Laat hem even snuffelen en aai hem.

28 THEORIE OVER DE VOGEL De veren van een vogel gaan niet een heel leven mee. In de herfst vallen ze meestal uit en groeien er nieuwe aan. Dit heet ruien.

29 THEORIE OVER HET KONIJN Een konijn is een slim beest. Hij houdt van afwisseling. Geef hem af en toe een ander speeltje en zet ’m regelmatig in een buitenren. Een konijn wordt gelukkig van spelen.

30 THEORIE OVER DE HOND Dieren aaien is leuk en geeft een vriendschapsgevoel. Maar ga altijd voor het eten je handen wassen, want je weet nooit of je huisdier een bepaalde ziekte bij zich draagt.

OVER HUISDIEREN? Kijk op www.dierendiploma.nl, Hyves en YouTube Deze presentatie is onderdeel van het DierenDiploma® lespakket. NOG MEER WETEN OVER HUISDIEREN? Kijk op www.dierendiploma.nl, Hyves en YouTube 52013 versie mei 2013