De Geest heeft twee doelen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Metamorfose door vernieuwing van inzicht
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
4 De kracht van de Geest.
libel eendagsvlieg metamorfose Grieks: meta morphoo trans formeren gedaante verwisseling.
Wandel en gedrag Romeinen
Vermanen ??.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Leven zoals God het bedoelde?!
Koen Minderhoud 30 november 2014
23 november 2013 Den Haag. Romeinen Want uit Hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen: Hem zij de heerlijkheid tot in eeuwigheid! Amen. ek =
Strijd tegen de zonde?.
Deel worden van Gods familie
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
11 okt Zoetermeer. Titus 3 1 Herinner hen eraan, dat zij zich aan overheid en gezag onderwerpen, gehoorzaam, tot alle goed werk bereid zijn, de.
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
22 nov Den Haag.  aanslagen Parijs  wraak & vergelding  9/11  aanval op Irak  Irak valt uiteen  IS  terreuraanslagen West-Europa  bombardementen.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Bevrijdende gehoorzaamheid Preek over HC Zondag 32.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,
Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
1.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Romeinen
Kind van God.
De 6-voudige roeping (of bediening) van een Christen
Het lukt me niet… 1.
Genesis 1:26-27 NBV God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen.
30 april 2017 The day after 2 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
“Allereerst nu dank ik mijn God door Jezus Christus voor u allen, omdat uw geloof in de hele wereld wordt verkondigd.” (Romeinen 1:8)
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
Leren denken vanuit Christus
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
9 – Is er maar één waarheid?
de vrucht van de geest: mildheid
onze logische eredienst
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
De dwaasheid van het kruis
De brief van Jakobus 4. Door geloof alleen?.
De Heer Jezus is de bruidegom
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
DE GELUKKIGE GOD! 5. een gelukkig mens! zondagmiddag 27 mei 2018 Maarn.
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

De Geest heeft twee doelen Alles is nieuw Lezen Efeziërs 1:15-20 De Geest heeft twee doelen 1. Christus en de Vader leren kennen 2. Je volmaken naar het beeld van Jezus

Alles is nieuw De Geest speelt een rol 1. Voor onze wedergeboorte 2. Op het moment van onze wedergeboorte 3. Na onze wedergeboorte

Alles is nieuw De Geest is onze waarborg EEN ZEGEL EEN ONDERPAND

Alles is nieuw Wie wilt dit? HOE VERANDERT DE GEEST ONS? HOE LEERT HIJ ONS CHRISTUS EN DE VADER BETER KENNEN? Wie wilt dit?

1. De Geest maakt levend en Hij doodt Joh. 6:63 Combinatie Gods Woord en zijn Geest 1 Tes.5:19-21 2 Tim.3:16-17 2 Petr.1:20-21 Openb. 22:16-17

1. De Geest maakt levend en Hij doodt Twee doelen 1. Jezus centraal 2. Ons veranderen Rom.8:9-11 Rom.8:12-14

2. Het geheim van de godsvrucht Lezen Johannes 15:1-5 en 15:16

2. Het geheim van de godsvrucht Hoe doe je dit in de praktijk? 2.Gedrag 3. Gevoelens 1.Denken Romeinen 12:1-2: 121Ik vermaan u dan, broeders, met beroep op de barmhartigheden Gods, dat gij uw lichamen stelt tot een levend, ​heilig​ en Gode welgevallig offer: dit is uw redelijke eredienst.2En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken, opdat gij moogt erkennen wat de wil van God is, het goede, welgevallige en volkomene.

2. Het geheim van de godsvrucht Twee problemen in de wereld 1. Welk kader? 2.Gedrag 3. Gevoelens 1.Denken Gods woord! 2. Welke kracht? Gods Geest!

3. Tot slot… Als je niet wil veranderen… Als je niet wil je relatie met de Heer verdiepen… Titus 3:4-7: ”4Maar toen de goedertierenheid en mensenliefde van onze Heiland (en) God verscheen, 5heeft Hij, niet om werken der ​gerechtigheid, die wij zouden gedaan hebben, doch naar zijn ontferming ons gered door het bad der wedergeboorte en der vernieuwing door de ​heilige​ Geest, 6die Hij rijkelijk over ons heeft uitgestort door ​Jezus​ ​Christus, onze Heiland, 7opdat wij, gerechtvaardigd door zijn ​genade, erfgenamen zouden worden overeenkomstig de hope des eeuwigen levens.”