Speedy’s go digital – basecamp base

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het maken van presentaties voor op de computer.
Advertisements

Kennis maken met Power Point Office 2007
Overdracht (grote) bestanden
Toegang tot de databanken van de PHL-bibliotheek.
MAAK JE EIGEN STARTPAGINA MET DEZE WEB 2.0 TOEPASSING Netvibes.
Installatie instructie
Werken met My-Mate Handleiding.
Instructie voor het opnemen en bewerken van video’s
Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
Een digitaal verhaal maken
Video Verwerking Movie Maker
Windows 7.
Het oog wil oog wat. Kijk ook op
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
via Picasa Bestanden op CD of DVD branden
Maak uw eigen film in drie gemakkelijke stappen
Computer Club Bodegraven Organisatie en mappen. 8 januari 2013 De programma’s en bestanden staan in het externe geheugen: 1. z.g. harde schijf(en); in-
Downloaden in de praktijk woensdag 11 februari 2015.
ComputerClubBodegraven - ccbodegraven.nl Opslaan van bestanden in de PC In de PC bevindt zich geheugen/opslag: 1. Interne opslag; wordt intern geheugen.
Basis vaardigheden PowerPoint
Les 3 sjablonen (templates), briefpapier maken
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Een Lync-vergadering plannen Als u Outlook gebruikt, kunt u een Lync-vergadering plannen met de.
AUGMENTED REALITY. W IE ZIJN WIJ ? Maureen Verdonschot Hester Smolders Wij zitten zelf ook op school, op hogeschool De Kempel. Wij komen deze middag een.
Hoe een pc met behulp van
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #1 ZWAMBIE ZWAMBIE ZWAMBIO!
Prospero cursus Just getting started!
Bestand in een map opslaan. Stap 1 Waar klik ik?
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
Stap 2) Het instellen van het netwerk Benodigdheden : -2 Verschillende IP adressen -2 Verschillende MAC-adressen -2 Virtuele machines.
Let’s go! ›Beginnerspresentatie ›Starten met prospero ›Verschil CMS en web navigator ›Nieuwe content > nieuwe folder aanmaken ›Bestanden uploaden ›Linkobject.
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
Trage Wegen Wachtebeke Op het web Op de GPS. Routes opzoeken …op het Web Trage Wegen Wachtebeke.
Media Players, muziek rippen, CD`s branden, en muziek downloaden woensdag 20 januari 2016.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Systeemherstel woensdag 17 februari Systeemherstel Help, mijn computer werkt niet goed meer !! Wat nu?
Gebruik alleen kleine letters en kies voor Opslaan als. Sla daarna bijvoorbeeld op als frans.html.
WebDoc Beknopte uitleg voor eindgebruikers Versie 13/12/2013.
Wat is een Back-up Wat is synchroniseren Wat is een kopie maken Vragen vooraf.
Deel 1 3 belangrijke toetsen op het toetsenbord Volgende = → toets.
Windows mappen en bestanden woensdag 3 februari 2016.
Computer Bestanden (Her)Inrichten
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Gebruiksaanwijzing Hoi stelletje gozerts, dit is allemaal onzin over een computer. Veel plezier ermee.
Windows 10 Creators Update
Hoe haal ik het maximum uit mijn toestel Hoe ritten delen met anderen
Hoe werkt mijn werkplek?
How to use a Imac.
Interactiviteit Deze PowerPoint hebben geen animaties of overgangen, maar kunnen er wel gebruiken. Voer max 1 animatie in per dia Kies maximaal 2 soorten.
HANDLEIDING MAC.
Zelf routes maken Hoe je eenvoudig zelf een route kunt maken en op je navigatiesysteem kunt zetten.
Werkstuk nask In de week van 23 januari 2017 (week 04) voor vrijdag 27 januari 12:15, inleveren Daarna: elke werkdag te laat: 5 punten (van de 100) van.
website pakket Je Bedrijf Onbezorgd Online!
Northwind traders Wie wij zijn Ondertitel brochure of bedrijfsslogan
Cursus 1.1 Werken met Kaarten Klas 1 KGT Lesweek 4
Klik op een app voor meer informatie: -ZermeloZermelo -Its LearningIts Learning -OneDriveOneDrive -Kahoot!Kahoot! -QuizizzQuizizz -QuizletQuizlet -Aura.
Werken met Proware en Wordpress
Hoe werkt mijn werkplek?
Blog / Vlog woensdag 26 februari 2018
(week 045) voor vrijdag 02 januari 12:15, inleveren
Wegwijs op Computer en Internet
Handleiding Interactief Aankoop systeem (IAS)
Chromecast Door Google.
Hoe werkt mijn werkplek?
FSC_LES_201904A_WindowsVaardigheden
te laten werken Vijf manieren om Outlook voor u Stijlvol ondertekenen
Wat is het Office Pakket?
Installeren van het Office pakket vanuit Office 365 in Google Chrome
Wat is het Office Pakket?
Transcript van de presentatie:

Speedy’s go digital – basecamp base Dauwnlooden en verder Speedy’s go digital – basecamp base

Wat is een computer? In feite niet meer dan: een opbergkast, met daarin een gereedschapskist en de resultaten van wat je met dat gereedschap maakt.

Even vertalen Een computer is een apparaat gevuld met 3 soorten digitale zaken: Programma’s. (Denk bv. aan Word, Excel, Albelli, Picasa) Met programma’s kun je dingen maken, die noem je: Bestanden. Die bestanden kun je opslaan in Mappen. En sommige programma’s verbinden je met internet; Internet Explorer, Google Chrome, Tyre. En Basecamp.

Nog effe verder Programma’s als Word en Excel kun je offline, dat wil zeggen: zonder internet, gebruiken. Andere programma’s gebruik je om in verbinding te zijn met internet, online dus. Om daar dingen te lezen, te schrijven. Maar ook om bestanden te downloaden. Oftewel: van het internet naar je eigen pc te sleuren. Of andersom (= uploaden, bijvoorbeeld foto’s naar een website). En vervolgens die bestanden te gebruiken of weer elders te plaatsen. Bijvoorbeeld op je navigatiesysteem. Maar Hoe Weet Je Nu Wat Waar Te Vinden Is Op Je PC ???

Verkenner Een heel belangrijk programma is “Verkenner”. In feite de inhoudsopgave van alles dat op je PC staat, keurig geordend. Maar … die ordening moet je zelf maken. Standaard kent een PC een ordening, de zogenaamde “default”, of “standaard”-instelling. Tja, en die is héél mager. Dus maak je eigen “kast-indeling”!!! Van groot belang is dat je zelf vooraf bedenkt wat voor jou een slimme indeling is !!!

De opbergkast C/: schijf – voor programma’s en zaken die de computer laten functioneren. Hieronder bv. Windows zelf. D/: schijf – bij voorkeur voor eigen maaksels, dowloads, foto’s van je camera (of telefoon), kopietjes van anderen E/: - interne CD/DVD-speler F/: en verder – externe schijven. Bijvoorbeeld een USB- stick. Of je naviagratiesysteem.

Schijven en mappen Elke schijf is een grote doos gevuld met mappen. En elke map bevat Onderliggende mappen en/of Bestanden.

Dingen maken en verzetten Hoe maak je een bestand (Nieuw document – Opslaan als) Hoe verplaats je een bestand (kopiëren/knippen & plakken) Hoe maak je een map (“nieuwe map”) Hoe verplaats je een map Hoe doe je een dauwnlood? Belangrijk(st)e term: “opslaan als” Hierna een “live”-demo, op een lege USB-stick.

Dauwnlooden van de Speedy site Iezze (bijna) siempel. Ga naar de site, log in en ga naar routes. Kies de gewenste route en klik op download. LET OP: Wie Google Chrome gebruikt kijkt naar de dan zich openende Verkenner. Wie Internet Explorer gebruikt ziet iets anders. (zie volgende dia) Zoek de plek waar je het bestand wil opbergen Klik die map aan en klik dan op “opslaan”

Downloaden via Internet Explorer Bij downloaden vanuit Internet Explorer gelden twee extratussenstappen: Als je internet Explorer gebruikt krijg je onderstaand beeld nadat je op “download” hebt geklikt: Klik dan op het kleine driehoekje rechts naast “opslaan. Je krijgt dan de volgende opties. Als je nu “opslaan als” kiest, dan krijg ook jij de Verkenner in beeld en kun je verder zoals op vorige dia.

Bestandsformaten Bestanden zijn er in soorten. Veel programma’s hebben een eigen format. Herkenbaar aan “extensies”, de letters achter de punt. .docx = Word .xlsx = Excel .jpg = plaatjes/foto’s .itn = TomTom .gdb = Garmin .gpx = nieuwe navi-standaard, Garmin én TomTom 400

Van PC naar Navigator Iezze even siempel: Sluit je navi aan op de PC Open Verkenner Vouw de map op je PC met het routebestand open (dus niet de .jpg!) Vouw ook de map open (F:/ schijf bv) waar het bestand heen moet Kopieer of knip het bestand (slepen, rechtermuisknop, sneltoets ctrl c, x, v) Ga naar de doelmap en plak. Klaar.

Andere dauwnloods Niet een route, maar bv een plaatje downloaden? Zoek afbeelding, zet cursor er op. Klik rechtermuisknop Klik “afbeelding opslaan als” Verkennerscherm komt op Goeie map? Ja, ga naar bestandsnaam Nee? Zoek de gewenste map en klik er op. Ga dan naar bestandsnaam Bestandsnaam is blauw. Akkoord? Kies “opslaan” Niet akkoord? Wijzig naam en kies opslaan

Oeps!!! En wat als je onverhoopt toch een bestand kwijt bent, niet kunt vinden? Start Plan B !!! Klik linksonderop de Startknop en vul (een deel van) de naam van het bestand in. En zie: alle bestanden met dat stukje tekst in de bestandsnaam of in de tekst komen in beeld. Dubbelklik het gewenste bestand en klaar is …