Waar sta jij op een schaal van tot ?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Advertisements

In deze dienst zal Ds. G. F. de Kimpe voorgaan. Voor de dienst zingen we Gz. 165 Na de zegen Gz. 121: 1, 3, 7 Schriftlezing: Job. 29: 1, 2, Job.
KOM EN KOOP VAN MIJ.
Denken en dienen Romeinen 12-15
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
1. 3 Indien iemand een andere leer verkondigt en zich niet voegt naar de gezonde woorden van onze Here Jezus Christus*... * = de woorden die de Here Jezus.
Romeinen 5:17 …veel meer zullen zij, die de overvloed van genade en van de gave der gerechtigheid ontvangen, leven en als koningen heersen door de ene,
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
1 Tim 4. 1 Tim 4 1 Timotheüs 4 Afval in de laatste tijden 1 Maar  de Geest zegt uitdrukkelijk dat in latere tijden sommigen  afvallig zullen worden.
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
"in geen ding bezorgd" 1.
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Onder tucht Niet stelen: je naaste liefhebben Niet stelen: je naaste liefhebben In de greep van genot? In de greep van genot? Hebzucht Hebzucht.
Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Brood & beker deel 1.
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
Deel worden van Gods familie
Zingen Vers 1 Genadig Heer, die al mijn zwakheid weet,
Ik heb meer nodig. Mattheüs 5: 6 Zalig die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid,
Preek over Psalm 63 (Feest van genade, themaweek 1)
ETEN & DRINKEN Urk.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
Het evangelie van de opstanding
Levend water Kind-School-Kerkdienst Baflo, 22 maart 2015.
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
Van doornstruik naar cipres
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
1 Timoteüs 6:10: “Want de wortel van alle kwaad is geldzucht. Door zich daaraan over te geven zijn sommigen van het geloof afgedwaald en hebben ze zichzelf.
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
Welkom en Afkondigingen > Orde van de dienst Zingen:314:1,2,3 Zingen:939:1,2,3 Zingen:Opw. 32 (2x) Zingen:ELB 262 Schriftlezing: Jesaja 55:1-3 Jesaja 55:10-13.
-Arm of rijk? 1. -Welke rijkdom? 2 -Arm of rijk? -Welke rijkdom? 3 Thema: God wil ons de ware rijkdom leren 1.Christelijke tevredenheid 2.Christelijke.
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
1. Wat is het verschil … 3. Nat van binnen naar buiten …
Geef ons vandaag ons..... brood. BIDDEN OM ……BROOD 1.koninkrijksbrood 2.dienstbrood 3.samen-brood.
Brief aan de Galaten -50- de vrucht van de geest: zachtmoedigheid inhouding.
De koperen slang!. Heer’, wij komen vol verlangen, op Uw roepstem naar Uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts.
Verblijdt U!. 1 Thessalonicenzen 5:16-18 Verblijdt u te allen tijde, bidt zonder ophouden, dankt onder alles, want dat is de wil Gods in Christus Jezus.
Geluk Zondag 6 augustus 2017.
Levenskracht in overvloed
Welkom in deze kerkdienst maandag 5 juni 2017, 2e Pinksterdag voorganger: Dr. A.A. Teeuw.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Een heilig priesterschap
De Schepper En gaan Wandelen.
Het Evangelie naar JOHANNES studie november 2016 Bodegraven.
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
F18 Christus centraal Filippenzen 1:21-24 (18).
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
DE INVLOED VAN MATERIALISME
Ds J. A. Dekker, Lemele Oud v dienst, Greet Lindenberg Organist, Anne Kroeze Collecte, diaconie Thema : Dankbaarheid.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
WAT ZEGT DE BIJBEL OVER JOU NIEUWE RELATIE EN HET KONINKRIJK VAN GOD ?
De kracht van Goddelijke blijdschap
Onze Goddelijke natuur ?!
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
Prediking zondag 16 september 2018
(solo) Hoe is Uw naam, waar zijt Gij te vinden? Eeuwige God,
Ben jij een tevreden mens…?
BenT U een tevreden mens…?
dood, eeuwig leven en toekomst
1.
Efeziërs 1: 3-5 3Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen.
Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Waar sta jij op een schaal van tot ?

Prediker 5:18 (NBV) 1 Timoteüs 6:6 (NBG) Wanneer een mens geniet van rijkdom en bezit, wanneer hem dat door God wordt toegestaan als zijn rechtmatig deel en hij zich verheugt in alles wat hij moeizaam heeft verworven, is dat een geschenk van God. 1 Timoteüs 6:6 (NBG) Nu brengt inderdaad de godsvrucht grote winst, (indien zij gepaard gaat) met tevredenheid. 

Platonisch dualisme

1 Timoteüs 4:4-5 Want alles wat God geschapen heeft, is goed en niets is verwerpelijk, wanneer het onder dankzegging aanvaard wordt. 5Want het wordt ​geheiligd​ door het Woord van God en door het ​gebed.

1 Timoteüs 6:6-10 (NBG) Nu brengt inderdaad de godsvrucht grote winst, (indien zij gepaard gaat) met tevredenheid. 7Want wij hebben niets op de wereld medegebracht; wij kunnen er ook niets uit medenemen. 8Als wij echter onderhoud en onderdak hebben, dan moet ons dat genoeg zijn. 9Maar wie rijk willen zijn, vallen in verzoeking, in een strik, en in vele dwaze en schadelijke begeerten, die de mensen doen wegzinken in verderf en ondergang. 

10Want de wortel van alle kwaad is de geldzucht 10Want de wortel van alle kwaad is de geldzucht. Door daarnaar te haken zijn sommigen van het geloof afgedwaald en hebben zich met vele smarten doorboord. 11Gij daarentegen, o mens Gods, ontvlucht deze dingen, doch jaag naar ​gerechtigheid, godsvrucht, geloof, ​liefde, volharding en zachtzinnigheid. 12Strijd de goede strijd des geloofs, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen.

We moeten hebzucht tegengaan. Hebzucht = iemand met een dringend verlangen om meer te willen; vooral van een ander Referenties: Kolossenzen 3:5-7, Lukas 12:15-21, Efeziërs 5:5, 1 Korintiërs 5:10, 1 Korintiërs 6:10

Filippenzen 4:11-13 Niet dat ik dit zeg vanwege gebrek, want ik heb geleerd tevreden te zijn in de omstandigheden waarin ik verkeer. 12En ik weet wat het is vernederd te worden, ik weet ook wat het is overvloed te hebben; in elk opzicht en in alles ben ik ingewijd, zowel in verzadigd te zijn als in honger te lijden, zowel in overvloed te hebben als in gebrek te lijden. 13Alle dingen kan ik aan door ​Christus, Die mij kracht geeft.

Jesaja 55:1-2 O, alle dorstigen, kom tot de wateren, en u die geen ​geld​ hebt, kom, koop en eet, ja, kom, koop zonder ​geld, zonder prijs, ​wijn​ en melk. 2Waarom weegt u ​geld​ af voor wat geen brood is, en uw arbeid voor wat niet verzadigen kan? Luister aandachtig naar Mij, eet het goede, en laat uw ziel vreugde scheppen in de overvloed.   Openbaring 22:17 En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En laat hij die het hoort, zeggen: Kom! En laat hij die dorst heeft, komen; en laat hij die wil, het water des levens nemen, voor niets. Matteüs 5:6 Zalig zijn zij die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden.

We moeten hongeren en dorsten naar God! Jesaja 55:1-2 O, alle dorstigen, kom tot de wateren, en u die geen ​geld​ hebt, kom, koop en eet, ja, kom, koop zonder ​geld, zonder prijs, ​wijn​ en melk. 2Waarom weegt u ​geld​ af voor wat geen brood is, en uw arbeid voor wat niet verzadigen kan? Luister aandachtig naar Mij, eet het goede, en laat uw ziel vreugde scheppen in de overvloed.   Openbaring 22:17 En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En laat hij die het hoort, zeggen: Kom! En laat hij die dorst heeft, komen; en laat hij die wil, het water des levens nemen, voor niets. Matteüs 5:6 (waar gaat de honger en dorst naar uit?) Zalig zijn zij die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden.