Verzelfstandiging dislocatie Bossche Broek

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 1 De Gelderse Maat Discussie Regionale Uitvoeringsdiensten in relatie tot externe veiligheid 1 december 2009 Jaarcongres Relevant Gerard Nieuwe Weme.
Advertisements

Medezeggenschap op de Julianaschool Wie zijn wij Waarvoor is er een MR Wat doen wij.
Herontwikkeling locatie Oosteinde 241/243/245 Informatieavond 29 oktober 2012 Project herontwikkeling locatie WZH De Sonneruyter - Informatieavond 4 december.
Gemeentelijke huisvesting. Inhoud • Burgemeester Bert Bouwmeester: inleiding • Wethouder Geert Roeles: samenhang centrumplan • Peter van Dijk: ontwikkeling.
Toekomstige ontwikkelingen Basisonderwijs Graft-de Rijp.
Presentatie gemeente Beek
1 Inkoop en financiën Jeugdhulp Gemeente Rotterdam 8 juli 2013.
STAPPENPLAN BESTUURLIJKE EN FINANCIELE ASPECTEN Voorpublicatie Instrumentarium passend onderwijs November 2011.
Stand van zaken DBC informatiebijeenkomst 3 november 2006 Revalidatie DBC.
SWV 2802 Bijeenkomst 26 november Johan Frisoschool Lansingerland.
SWV passend onderwijs i.o. Informatieavond mr 5 juni 2012.
Informatie-avond accommodaties 28 juni Programma Het doorlopen traject tot op heden Toelichting visie Dynamiek Toelichting Stichting Brouwershuis.
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
Ontwikkelingen Basisonderwijs Graft-de Rijp Ouder Informatieavond
Informatieavond andere (school)tijden
TAC. 1.Voorzitter 2.Vertegenwoordiging primair onderwijs (sbao) 3.Vertegenwoordiging SO cluster 3 4.Vertegenwoordiging SO cluster 4 Per bespreking 5.Wisselende.
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
Startbijeenkomst Netwerk Sociaal Domein
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
bestuurlijke verzelfstandiging Plateau
Op weg naar de groenste school, resultaatverantwoordelijke teams (RT’s)
Welkom Informatiebijeenkomst voor medewerkers over AFS 4 juli 2013.
Samengaan opvang en onderwijs in integrale kindcentra
Van zorgen voor naar zorgen dat
Ouderavond toekomst Martinusschool Beegden.  Welkom  Doel van de avond informeren en afstemmen:  Wet en mogelijkheden  Historisch perspectief  Stand.
Voorgenomen besluit tot een scholenfusie SBaO door de besturen van voorgenomen besluit tot een scholenfusie SBaO door de besturen van Scala & WvO informeren.
Nieuw Gent Projectenatelier Stand van Zaken 12 januari 2015.
Voorlichting POVO 2015 Kees Blaauw. fokor De rol van het voortgezet onderwijs Certificering voor OSO in OT Elke vo school heeft.
De Salamander. De partners Basisschool de Schatgraaf Basisschool de Arabesk Peuterspeelzaal de Schatkist Kdv Wigwam Bso de Toverburcht Goed voor 1000.
Samen de krimp te lijf! Blijvend goed onderwijs in Drachtstercompagnie
UPDATE PROCES SAMEN VERDER 28 JUNI 2015 GKV & NGK.
Ontwikkeling Stationsgebied Haren - Fase II. Even voorstellen Welkom vanavond!
WELKOM! Kick-Off Passend Onderwijs SWV V(S)O uur Duiven, 23 oktober 2013.
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
Voorstellen Ir. J.B. (Hans) de Mare Mare Architectuur & Advies, Helmond voormalig architect (-directeur) bij Eindhovense bureaus tot voor kort bestuurslid.
Prestatie afspraken met Union1 Prestatie afspraken Gemeente Oud-Beijerland en Union Commissie Ruimte + Commissie Samenleving 3 december 2008.
Werken aan de doorgaande lijn van 0-13 jaar De visie van 7 onderwijsbestuurders.
Haalbaarheidsonderzoek Project Bossche Poort 8 maart 2007.
Berkelland in cijfers Wat betekent dit?. Taken procesbegeleider: Partijen bij elkaar brengen Introduceren van nieuwe instrumenten voor gemeenten en onderwijs.
Ontmoetingsplek De Kloosterhof Weurt. Doel van de avond Stand van zaken totaalproject Stand van zaken ontwerp gebouw Werkatelier openbare ruimte.
Informatiebijeenkomst ‘Bouw kindcentrum Delfzijl-West’ De Zaaier donderdag 19 mei 2016.
Informatiebijeenkomst ‘Scholentransformatie te Middelstum’ GBS de Klim-Op, CBS Wicher Zitsema, OBS de Wilster & kinderopvang Kids2b 30 maart 2016.
Nieuwbouw zwembad BIO 9 april Doel van de presentatie Informatie verstrekking over: Projectorganisatie. Stand van zaken project /planning. Stichtingskosten.
Informatiebijeenkomst Kindcentrum Delfzijl West CBS De Windroos Donderdag 12 mei 2016.
Goede Herderkerk Informatieavond 3 november 2011.
13 december Implementatie op hoofdlijnen 2.Uitwerking programmering Monitoring Aanwijzen en afvoeren Voorlichting en informatiesysteem 3.Wat kunt.
Heroriëntatie steunfuncties binnen de Sociale- en Culturele pijler. De stand van zaken 18 november 2005.
Kindcentrum De Troubadour samen aan het roer Mirjam Brussée Afdelingsmanager 0-6.
De dorpsschool in Warmond de Alleman Oostergeest de Waaier Fasering Oriëntatiefase Intentiefase Onderzoeksfase Besluitvormingsfase Inrichtingsfase Wet.
N279 Stuurgroep Resultaten verkeerskundig onderzoek verkeersafwikkeling en faseringsvarianten
Presentatie Inloopavond Integraal Kindcentrum Zevenhoven Noordeinde 26 oktober 2016, Teylersplein Nieuwveen.
T ransformatie SRE. Herziening Regionale samenwerking Doel: 1. Sterker naar buiten treden. 2. Eenduidig opereren op regionale schaal. 3. Efficiënt (regio)intern.
Terugblik & stand van zaken Vluchtelingenopvang Amersfoort
Informatiebijeenkomst GOL
Tijdelijke subsidieregels Innovatiegelden
Tijdelijke subsidieregels Innovatiegelden
Uitvoeringsprogramma Landerd 2020 Sterkte-/zwakteanalyse
meningen van de bewoners van Kloetinge
Kindcentrum 2020 in een nieuw gebouw…….
Ontwerp Wmo beleidsplan
De digitale Omgevingsvergunning verkavelingen en bijstellingen verkavelingen December 2017.
Welkom.
Stichting Klimkoord Bijeenkomst SKJ.
"Naar een toekomstbestendig Noord-Beveland"
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
INFORMATIE-BIJEENKOMST 5 oktober 2017
Herijking verordening vrijwilligers Jeugd en Jongerenwerk
Terugkerende taken MR September ADVIES: schooljaarplan, teamscholing
<Naam bijeenkomst>
Nieuwbouw school Kinderburg Rank
Transcript van de presentatie:

Verzelfstandiging dislocatie Bossche Broek Toelichting MR vergadering 6 november 2018

AGENDA Voorgeschiedenis Wat vragen we van de MR en waarom Globale tijdsplanning verdere verloop traject Vragen

Voorgeschiedenis Kindcentrum het Bossche Broek is ontstaan  uit de fusie tussen de R.K. Basisschool St. Aloysius en de R.K.Basisschool Keysershoff op 1 augustus 1994; Het kindcentrum is gevestigd op twee locaties in de wijken Centrum en Zuid; Het streven van bestuur Signum en directie Bossche Broek is altijd geweest om te komen tot één integraal kindcentrum. In het kader van de beoogde nieuwbouw is er door de gemeente ‘s-Hertogenbosch in het voorjaar 2018 een haalbaarheidsstudie uitgevoerd; Conclusie; de realisatie van een nieuw IKC op één locatie behoort niet tot de mogelijkheden behoort. Het streven van één nieuw integraal kindcentrum op één locatie is daarmee niet realiseerbaar . Kindcentrum Het Bossche Broek is ontstaan uit de fusie tussen de R.K. Basisschool St. Aloysius en de R.K.Basisschool Keysershoff op 1 augustus 1994. Het kindcentrum is gevestigd op twee locaties in de wijken Centrum en Zuid. Beide locaties voldoen niet meer aan de hedendaagse onderwijsvraag en de gebouwen zijn dusdanig verouderd, dat er op korte termijn iets dient te gebeuren. Daarbij is het altijd de voorkeur geweest om te komen tot één nieuw IKC op één locatie. In dat kader is er door de gemeente ’s-Hertogenbosch een haalbaarheidsstudie verricht (bijlage 1). De conclusie uit deze haalbaarheidsstudie laat zien dat de realisatie van een nieuw IKC op één locatie niet tot de mogelijkheden behoort. Het streven van één nieuw integraal kindcentrum op één locatie is daarmee niet realiseerbaar .

Bestuurlijke afweging Het doel om te komen tot één IKC op één locatie blijkt niet mogelijk; Stadsfoto en Kindcentrum monitor laten zien dat bestuurlijke actie nodig is om de verdere kindcentrum ontwikkeling niet in het gedrang te laten komen; We opteren dan ook voor twee zelfstandige KC’s op de huidige locaties met een eigen directeur; Om zelfstandige locaties te kunnen ontwikkelen kunnen we nu een beroep doen op het traject “verzelfstandiging dislocatie”, waardoor we in de bekostiging recht hebben op twee directeuren. Als bestuur geconfronteerd met het feit dat het doel van 1 Kc op 1 locatie niet mogelijk is. Wat dan? De Stadsfoto en Kindcentrum monitor laten zien dat actie noodzakelijk is. Noodzakelijk om de verdere kindcentrumontwikkeling vorm te geven en om tegemoet te blijven komen aan de eisen van hedendaags onderwijs. Al snel kwam het bestuur tot de conclusie dat permanente aansturing op beide locaties nodig is om door te ontwikkelen. Om te voorzien in bekostiging van twee directeuren kan men het traject “verzelfstandiging dislocatie” door lopen bij het ministerie. Heel platgezegd vraag je hiermee een stand-alone BRIN nummer aan waardoor er in bekostiging van twee directeuren kan worden voor zien.

Gevraagd besluit Gevraagd besluit Het College van Bestuur vraagt de MR van het Bossche Broek om in te stemmen met de aanvraag van een BRIN nummer voor de dislocatie van het Bossche Broek.

Globale tijdsplanning Voortraject Juni – Sept 2018 Voorgenomen besluit CvB voor instemming bij MR + indienen bij DUO: November 2018 Behandeling IHP gemeente December 2018 Opstellen profielen nieuwe directeuren inclusief organisatiemodel December 2018 Profilering definitief vaststellen / Formatiegesprek Hoofd P&O Januari 2019 Formatieverdeling in MR Maart 2019 Eerste concept taak-/werkverdeling April 2019 Besluit DUO (al dan niet toekennen BRIN nummer) April 2019 KC plan, jaarplan en kindcentrumgids per locatie voorleggen aan MR Juni 2019 Voorgenomen formele start twee zelfstandige kindcentra Augustus 2019 Na 1-8-2019: wordt ontwikkeling verder doorgezet gekoppeld aan het nieuwe strategisch beleidsplan van Signum.