Effectiviteitsmeting NOD

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheidonderzoek Maatjesproject
Advertisements

Informatie en gebruikershandleiding versie 3.0 Mei 2010 Arthur Kleijn
Duizenden mensen in de zorg zetten zich in 26 JUNI CHANGE DAY NEDERLAND Iedere dag staan er duizenden mensen in de zorg klaar om anderen te helpen. Zij.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
“Dromen, Denken, Doen”. De 3-D Ondernemersmeter UWV e.a. uitkeringsverstrekkers vragen garanties 70% starters uit uitkering: binnen 1 jaar succes (mits.
  Droogbed (+) cursus.
Informatie en gebruikershandleiding versie 2 April 2009 Arthur Kleijn
om deze presentatie uit te voeren
Systematische en individuele patient registratie in de CAM praktijk Voorjaarsconferentie Stichting CAM research 11 juni 2010 van Praag Instituut, Utrecht.
Welkom! Klik hier om te beginnen
De NVD komt naar je toe! Ketenzorg Hoe zijn we zover gekomen? Wat verwachten we? Samenwerking!
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Nieuwsbrief Januari 2014 De cijfers Koppeling met Landelijk Register Orthopaedische Implantaten Stand van zaken: onderzoek met stappenteller Contact Volgende.
Effectiviteitsmeting NOD
In vogelvlucht het wedstrijdformulier
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
X-stream les 4 WELKOM. Wat gaan we deze les doen?  Korte terugblik vorige les  Doelen van deze les  Digitale identiteit  Online samenwerken  Eindopdracht.
ALV 13 november 2014 Algemene Ledenvergadering FYNE 13 november 2014 Welkom.
Dit is een test. Een tweede dia biedt mogelijk uitkomst.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
ROM Kunstzinnige Therapie Erik W. Baars. Overzicht Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg, Hogeschool Leiden Noodzaak Rol van het lectoraat Over ROM.
Waarom? Je hebt ontdekt wat je interesses zijn. Behalve dat het van belang is dat je doet wat je leuk vindt, is het ook belangrijk om te doen waar.
Webinar 18 februari 2016 Hoe gebruikt u de gemeentelijke monitor Sociaal Domein?
Digitale psycho-educatie autisme Presentatie Digitale PE voor volwassenen met ASS Wie zijn wij Voorstelrondje? Vragen tussendoor welkom.
Een onderzoeksvoorstel naar het effect van supervisie tijdens looptraining bij claudicatio intermittens Daria Jaenicke & Rachel Verbeek Presentatie BO.
Invullen van de tevredenheidspeiling door leerlingen via het Ouderportaal (uitleg aan de ouders)
PH Forum debat, Utrecht 28 september 2009 Toekomst voor GGD Epidemiologie Betere cijfers, minder geld! Lejo van der Heiden Afdelingshoofd OGZ/ Directie.
De effectiviteit van geoptimaliseerde medicatiebeoordelingen voor patiënten met geriatrische problemen in de huisartspraktijk Opti-Med studie Floor Willeboordse,
Rob Goossens Komende lessen Werkomschrijving, werkplan en werkplanning.
Zicht op Samenspel! Meander & Bas Schepers. Programma EERSTE HELFT –Inleiding –Verwachtingen & Vragen –Project of Traject ? –Volgen RUST TWEEDE HELFT.
9/17/2016 Werksessie 3 Hoe meet je resultaten? Twee meter geluk Hoe meet je effecten? Martijn Bool / Hanneke Mateman Regiobijeenkomsten MOgroep najaar.
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Kerntaak: triëren Werken o.a. aan werkproces 1.1: de zorgvrager op een professionele wijze te woord staan en het kanaliseren van de zorgvraag. Werken.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Anders kijken, anders doen
Startbijeenkomst Monitor BoekStart in de kinderopvang meting 2017
Heeft uw kind (vermoedelijk) ADHD?
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Training: Cliëntsessies
Uw website bovenaan in Google!
Cliënteninformatie: Wat kan ik met ROM?
Rob Goossens Het Werkplan.
E.F. Taminiau-Bloem, M. Locadia, M.A.G. Sprangers
Welkom op de Lentiz | Dalton MAVO
Zelfstandige teams Een zelfstandig team:
© UNIEK IN DE KLAS.
Beste ath 4..
Resultaten ICT monitor 2002
Aanmeldingen nieuwe cliënten voor paramedici op de revalidatie
De Kwaliteit Verbetercyclus
Training: Cliëntsessies
Duurzame inzetbaarheid
Onderstaande balk s.v.p. niet verwijderen
Effectiviteit van een dieetbehandeling
De Sensatie van een Goed Leven Prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking Samen ontwikkelen van een ‘zorgtraject’ voor begrip.
Gezond Rondkomen bij de JGZ Utrecht
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
Thuiszorg: ruil de auto in voor de e-bike Inspiratiesessie mobiliteit en logistiek in de zorg 12 april 2018.
Kato bruyneels, Lore Driessens
volgende bladzijde terug
Duurzame inzetbaarheid
Procesondersteuning binnen de sociale zekerheid
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Persoonlijke doelen maken
Spellenboek buitenschoolse opvang
ADL Les 1.
Helicopterview Aansluitend op de vorige spreker nemen wij jullie mee: niet in de trauma helikopter maar, als symbool van helicopterview want zoals bij.
Effectmeting Cultura en Gemeente Ede
Transcript van de presentatie:

Effectiviteitsmeting NOD Kwaliteit Qol NOD, een erkend netwerk van de NVD. Dank aan Willy dat we gelegenheid krijgen onze effectiviteitsmeting te laten zien. NOD was al langere tijd bezig met hoe we ons kunnen profileren. Er is een werkgroep gevormd bestaande uit Louise, de vorige voorzitter, Lia van der Geest, Janny Meijles en klinisch epidemioloog Fleur Kortekaas. Samen aan de slag om gevalideerde vragenlijsten te onderzoeken en te testen op bruikbaarheid voor de effectiviteitsmeting. Nu is het dan zover. De Meting is klaar. Kwaliteit is belangrijk in zorgverzekeringsland, maar hoe laat je je als dietist je kwaliteit zien. Dat is het effect van je behandeling. QoL, quolity of life is belangrijk voor je client.

Een monitoring van de dieetbehandeling Presenteren kort de opzet van het onderzoek voortkomende uit het werk van de werkgroep en natuurlijk onder bezielend oog Hanneke Achterberg Komende 20 minuten meer over onderzoek. Eerst over de opzet Daarna neemt Food Figures het over om uitleg te geven aan hoe we gegevens gaan verzamelen Vervolgens is er ruimte voor het stellen van vragen Stellen van vragen liever niet tussendoor, maar noteer ze en stel ze achteraf. De presentatie komt op de website meeschrijven is niet nodig

meten in een periode van een half jaar Effectiviteit meten in een periode van een half jaar gedurende 3 consulten Gedurende een half jaar meten we op 3 momenten met gevalideerde vragenlijsten.

Aantoonbare effectiviteit maakt professionaliseren profileren mogelijk Het is als dietist heel belangrijk om je effectiviteit te laten zien. Dat is niet makkelijk, voeding is heel breed. Wat wij met onze effectiviteitsmeting vooral willen doen is je dieetbehandeling monitoren, in kaart brengen.

www.orthomoleculairdietisten.nl www.fleurkortekaashealth.nl Fleur heeft als klinische epidemiologe toezicht gehad op het uitzoeken van de gevalideerde vragenlijsten. ze heeft ook achtergrond informatie/literatuur gezocht. Maar met een papieren effectiviteitsmeting komen we niet er. We hadden ook een bedrijk nodig die er een programma voor zou maken. dat is Foodfigures geworden, een jong enthousisast bedrijg . Misschien bij sommigen van jullie bekend door hun voedingscalculator (die o.a. gebruikt wordt door nutrica) en zeer gebruikersvriendelijk is. Justin de Kleer Koen van den Outenaar www.foodfigures.nl

Gevalideerde vragenlijsten: Overzicht Eerste consult + eerste meting Tweede meting Derde meting Intake Monitoren gezond gedrag en parameters MYMOP 1 FFQ 1 SF20 1 Monitoren gezond gedrag en para- meters MYMOP 2 FFQ 2 SF20 2 Monitoren gezond gedrag en parame- meters MYMOP 3 FFQ 3 SF20 3 Patiënttevredenheid Tijdens de 3 consulten worden de volgende metingen gedaan; 1e consult: intake, vaststellen gezond gedrag, mymop 1, FFQ (food ferequency questeionary met groente en fruit lijst, SF20 of MO 20, dat is een kwaliteitvan leven vragenlijst. Tweede meting, Mymop en derde meting wordt weer een mymop, FFQ, MO20 en als afsluiting de patientteredenheidsvragenlijst gebuikt. Een deel wordt in het consult gedaan, maar de mYMOP doet de patient thuis. Via FF komt er een mail met een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Persoonsgegevens zijn beschermd en afgeschermd. De uitkomsten zijn van ons dietisten en niet van een onderzoekspartij.

Gevalideerde vragenlijsten: Intake In de volgende sheets laten we steeds een of meerdere vragen zien per gevalideerde lijst zodat jullie weten wat er voor vragen gesteld worden. Als eerste de intake

Gevalideerde vragenlijsten: MYMOP (Measure Your Medical Outcome Profile) Vervolgens de MYMOP, Measure Your Medical Outcome Profile. Het gaat hierbij om klachten die de client ervaart, 1 of 2. deze vragenlijst wordt 3 keer ingevuld zodat het goed te volgen is wat er met deze klachten gebeurd. Deze vragenlisjt kun je als dietist inzien zodat je je behandeling kunt afstemmen op het erlop van de klachten.

Gevalideerde vragenlijsten: SF20 SF20 of MO20, dat is de verkorte vragenlijst van de Rand36 of SF36. Hier een voorbeeld vraag over b

Gevalideerde vragenlijsten: FFQ Food Frequency Questionnaire

Wil je meedoen? GRAAG! Onderzoeksperiode is april-november 2014 Minimaal 5 cliënten 3 meetmomenten Kosten meer informatie over de effectiviteitsmeting op www.orthomoleculairdietisten.nl Hoe meer deelnemers hoe goedkoper

ONS werk heeft écht effect en dat gaan we meten! Kwaliteit QoL ONS werk heeft écht effect en dat gaan we meten!

Vragen? www.orthomoleculairdietisten.nl netwerkorthodietist@gmail.com