Werken als wegbeheerder bij de provincie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Duurzaamheid en Watertechnologie Wat gaan we vandaag doen?
Advertisements

Praktisch verkeersexamen
Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef..
verkeerskrant gemaakt door:
Welkom bij de World Vision Quiz.
De kleurenleer Primaire kleuren Secundaire kleuren
In de wereld van : chocola.
digitale verkeerskrant van Rilland
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
Hoeveel boterhammen eten wij?
Trek een stukje van een ansichtkaart uit de hoge hoed.
De Olifant Door Simon.
5.3 Schaduw en spiegelbeeld Marianne & Janine H2C
ALLES EN NOG VEEL MEER OVER HET VERKEER !
Snelwegsystemen Jos Beukeveld Mei 2011.
Eigenschappen van hoeken
Gemaakt door: Maya Opdeweegh
Verkeersveiligheid. Een Overzicht Een Analyse Omschrijving Een Rapport Een Presentatie Een Persbericht Persoonlijke stellingname.
Wijkraad Pathmos Veranderingen openbare ruimte
Het praktisch verkeersexamen start vanaf
?.
Rijkswaterstaat als wegbeheerder
Quizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Utrecht.nl Hier komt tekst Hier komt ook tekst Wat doet een wegbeheerder eigenlijk? 1 Wegbeheer bij de gemeente Utrecht.
Vraag 1: Het aantal inwoners van Obelin is in zes jaar van naar een kwart miljoen gestegen. Hoeveel inwoners zijn er in die zes jaar bijgekomen?
Regenwormen.
Verhaalsommen groep 8. Peter doet mee aan de 10 km hardlopen. De baan is 400 m per ronde. Hoeveel ronden moet Peter lopen? a)15c) 20 b) 25d) 30.
De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns.

Resultaten enquête Agenda Inleiding door de voorzitter (1/6 enquêtes retour) Bespreken van de enquête Volgorde van belang bepalen door u?
Gebr. Bac Anti maaislab Gebr. Bac Oud-schaik 33a 4141 JA Leerdam
SNOEIEN Handel. GEREEDSCHAPPEN Er zijn verschillende snoeigereedschappen. De kwaliteit wordt onder meer bepaald door: - Het handvat (ligt het goed in.
Wegwijs Groep 8 Thema 2Weer en verkeer Introductieles: 30 minuten Zelfstandig werken: 90 minuten Afsluiting: 30 minuten. presenteren.
De eekhoorn Ze wonen in bijna ieder bos. Je kunt ze ook steeds vaker in parken zien. Hun lengte is ongeveer 20 cm. De staart is bijna even lang als hun.
De mens en zijn milieu ZW4 Hoofdstuk 4. §1 De mens en het milieu Milieu: de omgeving waarin een organisme leeft Mens en milieu: de mens en zijn omgeving.
Meten en meetkunde in het verkeer
Les 4: SAMENGESTELDE GROOTHEDEN
Ontdekkingen in de zomer
Vandaag: Restant les 3 Verhoudingen
Lessenserie: Atlas- en kaartvaardigheden
Groen op je bord.
Kleur….
Het praktisch verkeersexamen start vanaf
Cursus 1.1 Wat zie je in een landschap Klas 2 KGT Lesweek 1
Thema 1 Wie ben ik?.
Utrechtse Heuvelrug Rit 2017
Cursus 1.1 Wat zie je in een landschap Klas 2 BB Lesweek 1
VWO 6 Wiskunde C – les 1 Meneer Ypma.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Grafheuvels in de provincie Utrecht
Door Laura, Alicia, Ben en Brooklyn
Thema 1: vriendschap Week 1.
Regenwormen.
Kiezen met Kaarten.
PowerPointpresentatie Algemene staatsinrichting
2.1 beeldbestek.
Werken als wegbeheerder bij de provincie
Oorcheck op het mbo 1 Over gehoor en gehoorschade
Snoeien en snipperen.
Kiezen met Kaarten.
Rekenen Les 2: Oriëntatie.
Semantisatieverhaal: Gisteren was het een chaos op de weg
Tellen met kaarten.
Tellen met kaarten.
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik heel graag zou willen
Kiezen met Kaarten.
Rijkswaterstaat als wegbeheerder
Leren programmeren met Scratch
Het grote voetgangersexamen
Welkom! Vandaag ga ik jullie iets vertellen over kanker. De reden dat ik mijn spreekbeurt over kanker houd is dat [reden toevoegen]. [Eventueel een foto.
Transcript van de presentatie:

Werken als wegbeheerder bij de provincie

Provincie utrecht De provincie Utrecht onderhoudt in totaal ruim 300 km wegen en ook nog een paar rivieren (waterwegen). Dit doen we vanuit twee locaties. Op de kaart zie je meerder kleuren wegen staan. De provincie is opgedeeld in 8 rayons. Ieder rayon heeft zijn eigen kleur. Iedere weg heeft ook zijn eigen nummer, bijv. N201 of N226. Je kunt dit herkennen aan die bordjes die langs de weg geplaatst zijn. Vraag: Wie weet hoe zo’n bordje eruit ziet? (Daarna fotootje tonen volgende sheet.)

Wegbeheer en onderhoud Wegbeheer/onderhoud Hier gaan we het vandaag wat meer over hebben.

Wegbeheer - veiligheid Is dit veilig?  Verkeersveiligheid – wat bedoelen we daar precies mee? Met veiligheid bedoelen we dat we op een veilige manier op de weg kunnen rijden.   Is dit veilig?

Wegbeheer - veiligheid Is dit veilig? Om een weg veilig te houden is het nodig de weg goed te onderhouden, zodat er geen gaten en scheuren ontstaan. Ook is het belangrijk dat de strepen goed op de weg staan en dat er in het donker goede verlichting aanwezig is. De weginspecteur controleert de weg hierop. Als een weginspecteur ontdekt dat er een gat in de weg zit schakelt hij een aannemer in om het weer te repareren.

Wegbeheer - veiligheid Is dit veilig?    Ook moeten we er voor zorgen dat de bomen op tijd gesnoeid worden, zodat er geen dode takken op de weg vallen. Om hoeveel bomen gaat het denk je? (55.000) dat de bermen goed afwateren zodat er gaan water op de weg blijft staan .

Wegbeheer - doorstroming Doorstroming – wat bedoelen we daar mee? Daar bedoelen we mee dat het verkeer goed doorstoomt, zonder files e.d. (plaatje) Om al het verkeer op een veilige manier over een kruispunt te laten rijden, hebben we een VRI geplaatst. (Wie weet wat dat betekent, VRI en hoeveel er ongeveer staan?) (100 st.)

Wegbeheer – snoeien en maaien Langs de provinciale wegen hebben we veel gras dat we moeten maaien. De totale hoeveelheid gras beslaat ongeveer 700 voetbalvelden. Ook moeten we er voor zorgen dat de bomen op tijd gesnoeid worden, zodat geen dode takken op de weg vallen. Om hoeveel bomen gaat het denk je? (55.000)

Wegbeheer – Hulp bij ongelukken De weginspecteur helpt om de weg zo snel mogelijk vrij te krijgen na een ongeluk.

Wegbeheer - strooien In de winterperiode moeten we de wegen op tijd strooien. We gebruiken daarvoor zout. (plaatje) Dit zout wordt met vrachtwagens aangevoerd. Hoeveel kg zout denk je dat er in deze vrachtwagen zat? (35.000 kg) Per strooibeurt wordt er ongeveer 50.000 kg zout gestrooid op de provinciale wegen. We strooien gemiddeld zo’n 35 keer per winterseizoen.  

Hebben jullie nog vragen?