Spelregelavond veldvoetbal Assistent-scheidsrechter
DIOS Van E naar…. D Jeugdcoördinatie C en D Taat van Ewijk
Taakgroep Scheidsrechterszaken - Waterpolo District 2 - November 2005
Spelregelwijzigingen Instructies Spelregelwijzigingen: Gebruik gele vlag bij de jurytafel Een speler die tijdens de serie wordt uitgesloten,
Spelregels 2014 Regel 1 tot en met 17.
COMPETITIEREGLEMENT  De wedstrijden worden gespeeld op zaterdagmiddag van 13:00 uur – 17:30 uur  Iedereen wordt 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd.
4. time-outs en vervangingen (wissels) F - Cursus.
DIOS Van E naar…. D Jeugdcoördinatie C en D Taat van Ewijk Jan Schrama
Freddy Coreman - 03 maart 2007 COMPETITIE 2006 – 2007 EVALUATIE.
KBKB 30 juni 2014 KBKB 30 juni 2014 Wedstrijdformulier Wedstrijdformulier
Het scheidsrechtersblad
Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr. 2013P.L. /G.F.
 Van harte welkom!  Graag GSM uitschakelen!  Verandering benaming jeugd: Junioren  U19 Scholieren  U17 Kadetten  U15 Miniemen  U13 Preminiemen 
Zaalhockeyregels Spelen van de bal Speelveld / duur van de wedstrijd
Zaalhockey
KONINKLIJKE BELGISCHE KORFBALBOND
2015 Opgemaakt: R.Cornelis Scheidsrechterscommissie Provincie Antwerpen.
Het wedstrijdblad. De hoofding Antwerpen x x x x olvocbovocMechelen IHAM 25/ H1P Wachters L kribbelkrabbel Op 25 september wordt de.
3. De scheidsrechter. De scheidsrechter Taken van de scheidsrechter Toepassen van de spelregels. Onderbreekt het spel als, naar zijn oordeel, een speler.
5. De spelhervatting.
1. Het veld en de bal. INITIATIECURSUS VOOR BEGINNENDE SCHEIDSRECHTERS.
8. Antwoorden op spelsituaties. Antwoorden op spelsituaties 1. Spelsituaties buitenspel 2. Spelsituaties overtredingen.
CvW in samenwerking met COS 18 augustus 2015 Wedstrijdformulier Wedstrijdformulier
CLINIC : SCHOTKLOK ZAALSEIZOEN oktober 2015 Guy Vandenberghe 5 oktober 2015 Guy Vandenberghe.
Zaalhockeyregels 2015/2016 Speelveld / duur van de wedstrijd
COVS Zuid II zaalvoetbaltoernooi 10 januari 2016 Sporthal ‘t Hout Mahoniehoutstraat 9a Helmond.
4. De wedstrijd. De wedstrijd Duur van de wedstrijd Het competitiereglement bepaalt de duur van de wedstrijd. Ook het aantal periodes en de rust vari.
De spelhervatting. Algemene principes De wedstrijd dient op het voorziene uur aan te vangen. Na elke spelonderbreking, moet het spel zo snel mogelijk.
Opzet competitie 3. Spelen Zondagen: 11 sept, 25 sept, 9 okt, 6 nov Competitie in teamverband; aantal spelers: Rood: 1-12, Oranje: 2-8 Automatische deelname.
Passie voor water Instructies 2016 – Spelregels 2013 – Sinds FINA Congres 2013 in Barcelona zijn er geen nieuwe spelregels ingevoerd Tijdens.
Presentatie nieuwe / aangepaste spelregels. Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Op 1 maart 2016 heeft de IHF de verschillende.
Assistent Scheidsrechter 10 oktober 2017
Zaalhockey Jongste Jeugd (6E- en 8E-tallen)
De scheidsrechter.
Het 24 spel.
RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd
Coach bijeenkomst Zaalhockey!.
Beide formaties situatief tekenen
Welke rol speelt de EU bij de vrijmaking van de internationale handel?
Transcript van de presentatie:

Duur van de wedstrijd Het competitiereglement bepaalt de duur van de wedstrijd. Ook het aantal periodes en de rust variëren volgens leeftijdscategorie. Raadpleeg altijd het schema bij de voorbereiding van jouw wedstrijd.

Duur van de wedstrijd Vorm Duur Rust 1e ploegen 11 v 11 2 x 45’ Max .15’ Reserven 2 x 45' Max. 15' U19-U21 Elite U17-U19 Max. 15’ U15-U17 4 x 20' Max. 2 x 2' + 1 x 10' Elite U15-U16 2x 40’ Bij lange onderbrekingen moet de verloren tijd bijgeteld worden vb: wissels, kwetsuren, tijdswinst, drankpauzes, enz…

Wedstrijd die de reglementaire duur niet gehad heeft Te lang gespeeld: - gedurende de rust of na de wedstrijd deze vaststelling op het wedstrijdblad noteren. Te vroeg stilgelegd: - het spel laten hervatten voor de overgebleven tijd. Anders ook noteren op het wedstrijdblad.

Wedstrijdverlenging bij strafschop Indien een strafschop moet genomen of hernomen worden, wordt de duur van elke speelhelft verlengd tot de strafschop zijn uitwerking heeft gehad.