10

11

12 MAAR !

13 Speler nr 2 van Machelen is bij de toss nog steeds niet aanwezig
De scheidsrechter moet deze speler laten schrappen In Volley Spike = afvinken in het scherm “Administration”

14 “ De thuisploeg heeft de opslag en begint links “
Links beginnen = Team A Rechts starten = Team B A en B geven in VolleySpike aan waar men start na de toss !!!

15 Na ingeven Toss gegevens
Sign Off Kapiteins Coaches moeten tekenen !

22

23 Bij stand 6 – 7 : De coach van Vilvoorde wil de strategie bespreken met zijn spelers en vraagt een TO aan

24 De set wordt gewonnen door Vilvoorde met een stand 25 – 17

25

26 ROLL BACK functie

27 SPELER TOEVOEGEN tussen de sets Via tab ADMINISTRATION
Bij Machelen speler 2 toevoegen = in “Administration” aanvinken

28 De coach van Vilvoorde meldt dat speler 14 ziek is en daardoor onbekwaam is om verder te spelen
SPELER SCHRAPPEN Via tab ADMINISTRATION

29 Opstelling van set 2 ingeven

30 Opstelling van set 2 ingeven

31 “Score set 2” indrukken + OK Oeps : Foutje gemaakt !
Via de melding in het midden van het scherm SETUP SET kan men terugkeren naar het scherm Start set 2

32 Bij de stand 5 – 0 vraagt de coach van Vilvoorde een dubbele wissel
Speler 12 wordt vervangen door speler 11 Speler 4 wordt vervangen door speler 1

33

34 Bij de stand 12 – 10 vraagt de coach van Vilvoorde terug een wissel
Basisspeler 4 komt terug het veld op ipv zijn vervanger nr 1

35 Bij de stand 17 – 10 vraagt de coach van Vilvoorde een dubbele wissel aan
Speler 11 wordt vervangen door speler 12 Speler 7 wordt vervangen door speler 13

36 Set 2 wordt uiteindelijk gewonnen door Vilvoorde met 25 – 22

37 START SET 3 Na het ontvangen van de opstellingsbriefjes vullen we de opstellingen in

39

40 Bij stand 5 – 9 vraagt de coach van Vilvoorde een time-out

41 Bij de stand 10 – 17 vraagt de coach van Vilvoorde een tweede time-out aan

42 Bij de stand 14 – 21 wil de coach van Vilvoorde het ritme van Machelen breken en vraagt een time-out aan

43 De scheidsrechter wijst deze aanvraag onmiddellijk af aangezien de ploeg reeds twee time-outs heeft aangevraagd Door deze onmiddellijke afwijzing is er geen spelvertraging De markeerder moet dit voorval noteren als “ongegronde aanvraag” = IR

44

45 Set 3 eindigt met als eindstand 18 – 25

46 START SET 4 Net zoals bij de vorige sets vullen we de opstellingen in

47

48 Bij stand 5 – 1 ontstaat er enige discussie over de beslissing van de scheidsrechter
De scheidsrechter roept beide kapiteins en maakt hen duidelijk dat dergelijke commentaar niet gewenst is en dit moet ophouden zo niet zullen er sancties volgen Deze mondelinge verwittiging moet niet genoteerd worden op het wedstrijdblad

49 Er hangt nog altijd wat spanning in de lucht en bij stand 7 – 1 maakt speler 13 van Vilvoorde de scheidsrechter duidelijk dat hij niet akkoord is met de beslissing Aangezien er reeds een mondelinge verwittiging gegeven is, geeft de scheidsrechter een gele kaart aan deze speler

50 Bij stand 10 – 6 vraagt de coach van Vilvoorde drie vervangingen :
speler 6 wordt vervangen door speler 11 speler 3 wordt vervangen door speler 7 speler 13 wordt vervangen door speler 1 Deze vervangingen nemen echter te veel tijd in beslag omdat de vervangers nog moet zoeken achter de wisselbordjes

51 De scheidsrechter geeft een waarschuwing voor spelvertraging aan Vilvoorde
= gele kaart aan de pols De markeerder noteert deze sanctie

52 Bij stand maakt speler 7 van Machelen op een beledigende manier duidelijk dat hij het niet eens is met de beslissing van de scheidsrechter De scheidsrechter ‘beloont’ dit met geel + rood in 1 hand De speler wordt dus Uitgewezen en moet voor de rest van de set in de strafruimte blijven Een uitgewezen speler moet reglementair vervangen worden De coach duidt speler 4 aan als invaller

53 Testje - We willen speler 4 van Machelen vervangen

54 Stand 16-13 en de coach van Vilvoorde vraagt een time-out
De scheidsrechter fluit na ca 30 sec voor het einde van de time-out De spelers van Machelen komen onmiddellijk op het terrein, maar de coach van Vilvoorde heeft duidelijk nog één en ander uit te leggen Ook na een aanmaning door de scheidsrechter komen de spelers niet op het terrein

55 De scheidsrechter geeft daarom een sanctie voor spelvertraging aan Vilvoorde
Aangezien deze ploeg reeds een waarschuwing gekregen heeft, wordt dit een bestraffing voor spelvertraging De scheidsrechter bedekt daarom de pols met de rode kaart Gevolgen van de bestraffing : een punt opslag voor de tegenpartij

56 Als de spelers van Vilvoorde uiteindelijk op het veld komen, maken ze op een beledigende wijze duidelijk wat ze over het optreden van de scheidsrechter denken De scheidsrechter roept de kapitein = speler nr 10 bij zich en zegt dat dit onaanvaardbaar is Hij toont de gele + rode kaart in één hand waardoor de kapitein uitgewezen wordt

57 Een uitgewezen speler moet reglementair vervangen worden
Maar : Alle reserve spelers hebben reeds deelgenomen aan het spel Gevolg : De uitgewezen speler kan niet meer reglementair vervangen worden De ploeg wordt bijgevolg onvolledig verklaard

58

59 Door het onvolledig verklaren van Vilvoorde kan er niet verder gespeeld worden
Gevolg : De ontbrekende punten tot 25 worden aan Machelen toegekend zodat zij deze set winnen met 25-13

60 De setstand is nu 2 – 2

61 Voor aanvang van de vijfde set wordt er opnieuw getost
De thuisploeg wint de toss en kiest voor de opslag De bezoekers willen starten op de linkse speelhelft

62 A en B geven enkel aan waar men start
Set 4 Gevolg : de ploegen wisselen van letter A en B ! A en B geven enkel aan waar men start Links of Rechts ! Set 5

63 Na het ontvangen van de opstellingsbriefjes worden de opstellingen ingevuld

64

65 Bij stand 4-7 vraagt de coach van Machelen een time-out

66 Bij stand 6-7 vraagt de coach van Machelen een wissel :
Speler 4 wordt vervangen door speler 2

67 Bij stand 6-8 moeten de ploegen wisselen van speelhelft

68 - De set eindigt met een stand van 13-15 in het voordeel van ploeg A = Machelen
In de resultatentabel blijft A en B behouden zoals bepaald bij de eerste toss !!

69 We noteren bij “Comments” volgende opmerkingen:
Speler nr 14 van Topsportschool heeft de wedstrijd verlaten voor aanvang van de tweede set

70 Indien er tijdens de wedstrijd een protest is geweest ( voorbehoud is gemaakt) noteert de markeerder op vraag van de ploegkapitein - mits toestemming van de eerste scheidsrechter - het protest onder de tab “COMMENTS” op het hoofdscherm

71 het plaatsen van de handtekeningen
En nu het sluitstuk : het plaatsen van de handtekeningen De scheidsrechter ziet eerst via het hoofdscherm het volgende na : Results = resultatentabel Sanctions = de bestraffingen Comments Report = de opmerkingentabel Daarna geeft hij toestemming om te tekenen : tablet rechtop houden ! Achtereenvolgens tekenen: De markeerder(s) De ploegkapiteins De scheidsrechter(s) Op tablet = onder item RESULTS vindt men SIGN OFF Nadat de SR getekend heeft moet hij drukken op CONFIRM Daardoor wordt het blad afgesloten en beveiligd

72 Daar moeten nu 3 groene vinkjes staan !
Op het startscherm kan men nu BACKUP / UPLOAD MANAGER aanklikken Daar moeten nu 3 groene vinkjes staan ! Enkel het uploaden van het wedstrijdblad moet nu nog gebeuren door de verantwoordelijke van de thuisploeg