Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Logo Gemeente Laat Kracht en Pracht van (lokale) Sport zien! Datum 2012 Presentatie Sprekers:
Advertisements

Ervaringen in samenwerking
Schoolsport Club Onderwijs & Omgeving Laak (Den Haag, stadsdeel Laak)
Sport en Beweegbeleid 2.0 Platform Weert in Beweging
Een laagdrempelige inloop in de wijk
TIJD VOOR SENIORENSPORT 'Bewegen als levenslange uitdaging' Task Force 50+ Sport en Bewegen Donderdag 1 december 2005 Remco Boer, Hans Arends (NISB)
Sportief Deventer. Sportbedrijf Deventer streeft naar een Sportief Deventer, waarin alle bewoners op het eigen niveau het plezier van sport en bewegen.
Jeugd in beweging Weert 14 oktober 2013 Jeugd in beweging.
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
Vereniging van de Toekomst America 24 september 2007.
Schoolsportclub SCOOL (Den Haag, stadsdeel Laak)
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Brede School Rotterdam
Meerjaren Welzijnskader
Nieuwe vrienden maken en
Project: Coöperatie Esbeek
Lien Verwaeren Kabinet Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Vlaamse Regering Naar een nieuw decreet Lokaal Cultuurbeleid.
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
KVLO Bijeenkomst Politieke Lobby GR 2014 Woensdag 26 juni 2013 Goed Leren Bewegen!
Steeds Vaardiger: Marketing&Communicatie VWC conferentie 7 oktober 2008.
EMMen Maakt Meer Mogelijk. Impuls brede scholen, sport en cultuur maart 2008.
Doe-Mee-Pas. Waarom? Kinderen doen mee Twee kwetsbare groepen in samenleving kans geven om deel te nemen aan sport en culturele activiteiten.
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
Donderdag 15 januari 2009 – 13:30 uur
Herstructurering Sociaal Domein
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Wat is een IKC? Samenhangende voorziening met onderwijs, opvang en zorg voor kinderen en heeft de volgende kenmerken: Eén visie Het kind van 0-12 jaar.
Het avontuur om je lichamelijke en Geestelijke gezondheid te verbeteren! Ontstaan vanuit GOF 2010 Ontwikkeld vanuit de Unie Gebaseerd op Bijbelse waarden.
Zorgcoöperatie Hoogeloon. Wonen, Welzijn en Zorg in Bergeijk Hoe regelen we dat? Interactieve studiemiddag Interactieve studiemiddag Doel: Impuls aan.
Sport en bewegen in de buurt Buurtsportcoaches in Deurne.
De Wiekelaar als ontmoetingspunt De rol van Kulturhusen en de Wmo.
Hoe spelen we daar in de dorpen op in? Presentatie: 4 maart 2015 Veranderingen in de zorg.
Stichting Torion, welzijn voor jong en oud Welke diensten levert Torion Informatie en advies Lokaal Loket Wijkteam Ouderenadvies Verkennend huisbezoek.
Presentatie| door: Verkenning ontwikkeling Dorpscentrum - Multifunctionele Accommodatie Kloetinge 2015.
Het Groene Woud  Nationaal Landschap Het Groene Woud (2005)  Aantrekkelijk natuur-, cultuur- en recreatiegebied tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.
Sportieve omgeving / onderneming Hulsberg Jack Opgenoord Huis voor de Sport.
Raadsledenbijeenkomst April Enkele resultaten enquete Ongeveer 1700 raadsleden bereikt 270 ingevulde enquetes retour (16%) 138 positieve reacties.
Platform ‘Weert in Beweging’ Platform Weert in Beweging Iedereen gezond in beweging!
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Kwartiermakers(festival) Ondersteunt kwetsbare mensen, bevordert hun re- integratie en doorbreekt hun isolement. * Werken aan een meer positieve beeldvorming.
monumenten- en erfgoedraad 1 De MONUMENTEN- en ERFGOEDRAAD een motor in het gemeentelijke CULTUURBELEID van Borgloon.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
LAC FRISIA 1883 Onze vereniging Een historische vereniging die staat voor: Plezier en prestatief Top amateurvoetbal Maatschappelijke en sociale betrokkenheid.
Jelle Zwart Senior beleidsmedewerker Gemeente Groningen.
Sportvereniging en School een winnende combinatie Sport in Delft.
2 jaar Veens: Verhalen & Feiten Gemeente: Veranderingen in het sociale Domein: het moet anders in Veenendaal ! Model Veenendaal - aanbesteding Vitras,
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Participatieraad Assen 7 juni Gezond in Assen Landelijke regeling aanpak gezondheidsachterstanden Uitvoering Tinten Welzijnsgroep i.s.m. Progez,
DORPSONTWIKKELINGSPLANNEN projectwethouders Carine Blom en Jan Brenninkmeijer.
<plaats en datum>
Agenda Ontstaan Samen in de Stad Ontwikkeling Kernwoorden/visie
Resultaatgericht Samenwerken
ViaVia Info-presentatie
Het buurthuis als ontmoetingsplek
Instrument bij ‘Burgers mee aan Zet’ Fase 1: Visie ontwikkelen.
Dat gaat naar het meanderplein toe!
Samen werken aan leefbaarheid
OBJECTIVE 2020: Leidschendam-Voorburg onderscheidt zich als dé sport- en beweeggemeente voor vitale inwoners door doelgerichte samenwerking voor vitale.
Slotbijeenkomst Samenlevingskracht 17 januari 2018
5 BOuWstenen voor een sterk lokaal sportbeleid
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
Samenwerken in de wijk Voorstellen 4 april 2018
<plaats en datum>
Naar een nieuw decreet Lokaal Cultuurbeleid
Eigen regie: niets voor deze doelgroep? Natuurlijk wel!
Algemeen toegankelijke groepsbegeleiding ouderen
MovingFuture Femke Schot, Thomas van Breemen-Schneider, Sanne Wolters, Sam Gilling & Eva Verduin.
Start to Buurtsport David Nassen - directeur ISB
Tel mee met Taal: Meer samenwerken voor minder laaggeletterdheid
Rol van de NVZF rondom het thema: stimuleren van beweeggedrag in ziekenhuizen Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuis Fysiotherapie Maart 2018.
Transcript van de presentatie:

Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF ‘Over combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches’ Kasper Doesborgh 6 maart 2018

Nieuwe organisatievorm, samenwerking van: September 2018 ‘Live-gang’ WAT Nieuwe organisatievorm, samenwerking van: 6 werkgevers September 2018 ‘Live-gang’ Uit onderzoek bleek dat de zichtbaarheid van HA niet optimaal was. Er werd goed werk verricht, maar het was onvoldoende zichtbaar. Vervolg was een proces waarin er samen is gekeken hoe we de positionering en communicatie rondom HA konden verbeteren.

VISIE Harderwijk Actief is er voor inwoners van Harderwijk die willen sporten, bewegen en willen deelnemen aan culturele activiteiten. De ambitie is om alle inwoners te stimuleren tot een gezonde en actieve leefstijl door in beweging te komen en mee te doen. Harderwijk Actief werkt nauw samen met professionals en vrijwilligers van andere organisaties die actief zijn binnen sport, onderwijs, gezondheid, welzijn en/of cultuur. Harderwijk Actief biedt een sterke basis van structurele activiteiten voor de jeugd in onderwijs en in de wijk. Zij heeft aandacht voor inwoners die ondersteuning nodig hebben om zelf actief deel te nemen. Daarnaast speelt Harderwijk Actief in op maatschappelijke trends en ontwikkelingen die vragen om een flexibele inzet van mensen en middelen.

VRAAG Welke functionaliteiten zou je graag zien binnen Harderwijk Actief? Om te testen. Even stil bij blijven staan. Waar denken ze aan als ze de visie lezen?

WIE? HA is de zachte kant. Niet de harde kant.

DOELSTELLINGEN Algemene doelstelling Harderwijk Actief is hét platform waar samenwerking plaatsvindt tussen organisaties, professionals en vrijwilligers uit de sectoren sport, bewegen, gezondheid, welzijn en cultuur.   Subdoelstellingen Harderwijk Actief ontwikkelt een samenhangend en zo divers mogelijk aanbod aan sportieve en culturele activiteiten voor alle inwoners van Harderwijk. Harderwijk Actief werkt zichtbaar aan de bewustwording onder inwoners in de gemeente Harderwijk over sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Harderwijk Actief ontwikkelt een laagdrempelig aanbod voor inwoners die extra ondersteuning nodig hebben om deel te kunnen nemen aan sportieve en culturele activiteiten, dat aansluit bij de wensen, behoeften en (on)mogelijkheden van deze doelgroep(en). Harderwijk Actief is dé vindplaats voor (1) alle inwoners en organisaties die informatie of advies willen over sport, bewegen en cultuur en (2) inwoners en organisaties die zelf met initiatieven komen om in beweging te komen.

VRAAG Wat zou Harderwijk Actief (nog meer) kunnen doen? Doorvragen: Voor jou als vereniging? In het algemeen? Welke product?