DE VOEDINGS – DRIEHOEK.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

Een handleiding voor de leerkracht
je dagelijkse gezonde energieleverancier
Gezonde voeding.
Voor onze jeugdspelers
De actieve voedingsdriehoek
De gezonde voedingstest
Stofwisseling.
Samenstelling van voedsel
Een handleiding voor deleerkracht
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
De actieve voedingsdriehoek
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding bij tieners
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
Voeding van pabostudenten
TOEPASSING VAN DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK IN DE DIABETESVOEDING
De actieve voedingsdriehoek
Simone van Ballegooie Fysiotherapeut
Bewust, gezond en lekker!
Thema 2: Voeding en Vertering
De PABO student, die de juiste voeding kent!
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
De invloed van voeding op sportprestaties
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie,
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Informatiebijeenkomst
Jeugdopleiding FC Dordrecht.  Koolhydraten  Vetten.
Voeding en zwangerschap
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Voetbal & Voeding Angela Schokker, (sport)diëtist 15 december 2015.
Koolhydraten
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Stappen. Inhoudsopgave 1. Overzicht stappen 2. Wat verstaan we onder laagdrempelige fysieke activiteit? 3. Waarom bewegen? 4. Hoeveel bewegen?
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
25 januari 2017 Joggingclub Keerbergen legt GOUD op hun bord
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Lesweek 2 Theorie pagina 173 t/m 181 De Schijf van Vijf
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Schijf van vijf.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Eet je Fit!.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Schijf van Vijf.
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

DE VOEDINGS – DRIEHOEK

VOEDINGSDRIEHOEK

De voedingsdriehoek bestaat uit 7 verschillende stadia’s Lichaamsbeweging Water Aardappelen en graanproducten Groenten en fruit Melkproducten en vlees, vis en eieren Smeer- en bereidingsvet Restgroep

1. LICHAAMSBEWEGING Dagelijks aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging: Voor volwassenen: minstens 30 minuten. Voor kinderen en jongeren: minstens 60 minuten

2. WATER Minstens 1,5 l water per dag drinken!! Essentieel bestanddeel voor een gezonde voeding Totale vochtbehoefte per dag ligt op minimum 2,5 l (Het water dat je drinkt + vocht van de voedingsmiddelen)

3. GRAANPRODUCTEN EN AARDAPPELEN 5 tot 12 sneden bruin brood!! 3 tot 5 gekookte aardappelen!! Deze groep omvat alle soorten graanproducten zoals deegwaren, rijst, brood… Leveren hoofdzakelijk koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen.

4. GROENTEN 300 g per dag!! Groenten leveren meervoudige en enkelvoudige koolhydraten, voedingsvezels, mineralen en vitaminen. Afwisseling is heel belangrijk!

FRUIT 2 à 3 stuks per dag!! Leveren enkelvoudige koolhydraten, vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Fruit kan gebruikt worden als tussendoortje of snack, als brood-beleg en als dessert.

5. Melkproducten en Calciumrijke sojaproducten. 3 à 4 glazen halfvolle of magere melk!! 1 à 2 sneden kaas!! Leveren calcium, eiwit, alsook vetten, mineralen en vitaminen van de B-groep. Behoren ook tot deze groep: yoghurt, kaas en karnemelk, …

Vlees, vis, eieren en vervangproducten 75 tot 100 g per dag!! Behoren ook tot deze groep: sojaproducten, peulvruchten en noten. Leveren verzadigde vetten. Vis levert ons meervoudig onverzadigde vetten

6. SMEER- EN BEREIDINGSVET Matigen!! 1 mespuntje per snede brood!! 1 eetlepel bereidingsvet per persoon, per dag!! Leveren energie, eiwitten en koolhydraten, essentiële vetzuren en vetoplosbare vitaminen. Behoort tot deze groep: minarines, margarines, boter en oliën.

7. RESTGROEP Matigen !! Hiertoe behoren de voedingsmiddelen die strikt genomen niet noodzakelijk zijn in een evenwichtige voeding. Behoren tot deze groep: snoep, alcoholische drank, suikerrijke drank, mayonaise, chips,…