THEMA ALBUM T H E M A L B U M.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bidt; geef ons heden ons dagelijks brood
Advertisements

Wat is de vee-industrie?
Vraag 1: Welke dieren leven in de Nederlandse vee-industrie?
Oostenrijk Door Caro.
Het leven in de Steentijd
Aan al onze lieve vrienden En iedereen die wij kennen.
Het Scheppingsverhaal.
Zuivelproducten en Eieren
Paragraaf 1.3 Jagers worden boeren.
De actieve voedingsdriehoek
De gezonde voedingstest
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Van oerwoudbewoner tot boer
Opscheppen! Bunschoten
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Zomaar een kaartje.
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Productiemiddelen H8 B129 – B131 Stan & Boudewijn.
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Godsdienst.
Thema 2: Voeding en Vertering
7.1: duurzame ontwikkeling
Wat doet onze school voor het milieu ???
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Deze pp is gemaakt door Vic en Arne. Jonge diertjes.
Wortelpuree met vissticks
EEN BERICHT Een powerpoint van
Paragraaf 1.4 Leven van de landbouw.
Schade aan het milieu Laten we beginnen wie schade veroorzaakt.
Lekker en Gezond de Quiz
LEVENDE OCEANEN Wat weten jullie al over de oceanen? Maak een mindmap en schrijf alles op! In de oceanen leven duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben.
LEVENDE OCEANEN Oceanen zijn het prachtige leefgebied van duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben de oceanen een grote rol bij het regelen van het.
Mijn gemeente Mijn omgeving Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
U zult bij het zien van deze serie over foto’s misschien (nog beter) begrijpen dat de kinderen in India, maar ook de leerkrachten en de ouders van hen,
De bouw van een plant.
Sience project milieuvriendelijk gebouw Door: Ilse Bosch, Fé Bracco Gartner en Jennifer Murphy.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. Wij hebben.
Welkom en Afkondigingen > ♪8:1,3 ♪283:1,5 ♪25:2,6 ♪8b:2,3,4 ✝GEN1:26-2:3 ♪513 ✝EXO20:8-11 ♪365:2 ✝MAT6:25-34 ♪316:1,4 ♫571 :ref. 2x ♪415.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Groen op je bord.
Voedsel verbouwen Thema 2 – blok 2.
Tuinieren… 1.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
LES 9 – PLANTEN ALS VOEDSEL
WINTERSE GEDACHTEN.
Psalm 8 Heer, wat bent U goed! U ziet alles en iedereen op de aarde.
Vraagkaarten Intensieve veeteelt.
Welkom in deze kerkdienst
Smul gezond.
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
Schijf van vijf.
Het Scheppingsverhaal.
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
Wortelpuree met vissticks
Als je hier weggaat, weg van de tafel,
Woordenkist Dieren Deel 3.
Woordenkist De Boerderij.
Het eten.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Zing Nederlands Met Me 20 april 2018.
Kenia voeding . Maarten & Floor.
volgende bladzijde terug
Transcript van de presentatie:

THEMA ALBUM T H E M A L B U M

Kijk eens met andere ogen naar postzegels en maak een thema album

Maar wat vertellen die zegels …en wat Postzegels zijn op zich , kwitanties vooruitbetaald port. Dat zijn de postzegels ook voor de meeste verzamelaars, wanneer deze ze naar landen van uitgifte rangschikken en ze‘ t liefst, netjes op nummer in hun album zetten. De meeste postzegels zijn echter méér dan alleen een betaalmiddel. Te zien is de naam van het land en een afbeelding. Waardoor de enkele postzegel veel meer vertelt. Bv. Onze dagelijkse levensbehoeften. Het postzegelalbum Alle zegels op volgorde zoals de catalogus het aangeeft. Maar wat vertellen die zegels …en wat laten zij zien?

Het land werd bewerkt met de hand en met trekdieren Het land werd bewerkt met de hand en met trekdieren. Nu met heel veel machines. WIE ZAAIT ZAL OOGSTEN Alles voor ons dagelijks voedsel en drinken.

We zaaien, poten en kweken: aardappelen, groeten, granen, fruit en bloemen. Bakken brood en brouwen bier en maken wijn. Houden vee voor vlees en melk en vangen vis. Daar is oa. voor nodig: water, hout, glas, papier en vervoermiddelen. De glasblazer aan het werk. Houtindustrie

Door de jaren heen worden er diversen soorten graan/rijst verbouwd. Bijen en vlinders voor bestuiving van de gewassen.

Vissen naar vissen om in leven te blijven! ‘de vis wordt duur betaald’ komt uit het toneelstuk Op hoop van zegen (1900). Hoofdpersoon van dit toneelstuk is Kniertje, een vissersweduwe. Ze is niet alleen haar man aan de zee verloren, maar ook twee van haar zoons. Deze verloren mensenlevens maken de vis zo duur. Koeien , varkens en andere diersoorten worden gehouden/ gefokt voor consumptie.

Pluimvee. Onder pluimvee verstaat men de door de mens gedomesticeerde vogels die hoofdzakelijk voor produktie doeleinden worden gehouden. Het betreft daarbij producten als vlees en eieren.

Bedankt voor uw aandacht, misschien heb ik u op een idee gebracht. Via deze powerpoint bedank ik iedereen, die mij blij hebben gemaakt, het afgelopen jaar, met zegels en velletjes die in mijn verzameling passen. Bedankt voor uw aandacht, misschien heb ik u op een idee gebracht. Veel plezier met het postzegelen. Heleen

Fijne feestdagen en een gezellige jaarwisseling. Graag tot 2019

HAPPY NEW YEAR 2019