PH en Ec.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bio-esthetiek vaktechnologie Mevr. Thyssen. 6de jaar 1ste trim.
Advertisements

Extractie Extractie: Scheiding op basis van de oplosbaarheid van een component in twee niet-mengbare fasen Vaste stof/vloeistof Vloeistof/vloeistof Experimentele.
CHEMISCH EVENWICHT.
Enzymen I Eiwitten maken voor meer dan 50% uit van het gewicht aan drooggewicht van de meeste cellen. Meest belangrijke eiwitten zijn enzymen Enzymen.
2. Hoe zuur is azijn? 2.1 Wat is azijn?
De theorie van Brønsted
3T Nask1 Hoofdstuk 1 Elektriciteit
Zuren en basen Zure stoffen kennen we allemaal; bv azijn of ontkalker
B1 Stoffen worden omgezet
voetstap-afstand onderzoek
§5.2 - Neerslagreacties.
Hoofdstuk 4 Zouten.
Zuren en Basen Introductie Klas 5.
Zuren en basen Zure stoffen kennen we allemaal: azijn of citroen
Zuren en basen Zure stoffen kennen we allemaal: azijn of citroen
Opstellen van zuur-base reacties
Toepassen van neerslag
5 VWO Hst 8 – zuren en basen.
Bruisende badballen onderzoeken
STOFFEN - SCHEIDINGSMETHODEN
5 VWO Hst 8 – zuren en basen.
Een zout herkennen 4GT Nask2 Hoofdstuk 5.5.
Titreren 4GT Nask2 Hoofdstuk 6.6.
Zuur-base reacties 4GT Nask2 Hoofdstuk 6.4.
Scheikunde leerjaar 2.
Spijsvertering door enzymen
Energie De lading van een atoom.
Stappenplan neerslagreacties
Thema 2 Cellen § 2.4 Opname en afgifte van stoffen tussen cellen en het uit- of inwendig milieu.
Toepassingen van evenwichten
Zuren en basen Hfst 14 ACH 21: Karin Langereis.
Molariteit Molariteit concentratie van stof X [X] = Eenheid molair M
Zuur base reactie Zo doe je dat
Herhaling neerslag Vooral het rekenen…. Neerslag I Frits heeft 20 ml van een 0.20 M natriumcarbonaatoplossing en wil de carbonaationen hieruit verwijderen.
Meten aan Bier Mout Gewicht Water Volume Maisch Temperatuur Zuurgraad
HOOFDSTUK 6 ZUREN EN BASEN
Scheikunde theorie klas 1
Reacties met ionenuitwisseling in waterig midden CB AB  CD  A+ + B-
HOOFDSTUK 1 STOFFEN.
Zuren en basen Scheikunde Niveau 3 Jaar 2 Periode 3 Les 2.
Hoofdstuk 4 Mengen en scheiden
Theo Jacobi We beperken ons tot de grootheden die wij als amateur wijnmakers meten.
en temperatuurverandering
Scheikunde Chemie overal
Wat is het verband tussen pH en concentraties?
Chemie Overal , hoofdstuk 2.5
Organische meststoffen
Bindingen Waterstof H : H Natriumchloride Na+ Cl- Na+ :Cl- Waterstofchloride δ + δ - H : Cl atoombinding ionbinding polaire atoombinding dipoolmolecuul.
Zuur base titratie Methode om concentratie bepalingen te doen Nodig
Zuur base reactie Zo doe je dat
Basisstof 2 Enzymen Chemische reacties verlopen traag
Scheikunde leerjaar 2.
Scheikunde Chemie overal
PH en EC..
Voeding en vertering.
PH Kalibreren.
Oplosvergelijkingen maken. De oplosvergelijking van het oplossen van natriumfosfaat Begin met het opschrijven van de verhoudingsformule van het zout Na.
Hoofdstuk 2 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
Zuur base titratie Concentratie bepaling Onbekende oplossing zuur
Hoofdstuk 2 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
Ph Hoe kun je het basiser maken Manieren om basis te maken
Zuurgraad Periode 8; Les 6.
Hoofdstuk 2 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
Zuur base reactie Zo doe je dat
Zuur base reactie Zo doe je dat klopt
Deze reacties breng je onder in 3 groepen:
Zuur-base reacties. Benodigdheden Micro spatel Zoutzuur 1,0 M NaOH 1
pH sturen is niet altijd makkelijk.
Hoofdstuk 3 Wat weten we al over conserveren?
Bemesting van bodem en substraat
Transcript van de presentatie:

PH en Ec

PH Het concept pH is in 1909 geïntroduceerd door Søren Sørensen als PH in zijn publicatie Enzymstudien II: Uber die Messung und die Bedeutung der Wasserstoffionenkonzentration bei enzymatischen Prozessen, waarbij hij zich baseerde op eerder onderzoek door Svante Arrhenius

Wat is Ph Ph is een maat voor de zuurtegraad van een waterige oplossing De ph van een neutrale oplossing is 7 Zure oplossingen hebben een ph lager dan 7 en dus een hogere zuurgraad Baschische oplossingen hebben een hoger ph dan 7 en dus een lagere zuurgraad Verhogen door zuur of water toe te voegen verlagen door een baschische stof toe te voegen

Hoe Meet je PH? Ph kan op verschillende manieren gemeten worden: Er zijn kleurstoffen die verkleuren als ze een ion opnemen of afstaan Deze verkleuring vind dan plaats bij een bepaalde ph aan de kleur kan dan gezien worden wat de ph is. Er zijn electromagnetische reacties waarbij de ionen betrokken zijn men kan de ph meten door de spanning van de elektromanetische reactie onder gecontroleerde omstandigheden te meten

Wat is EC? EC staat voor het begrip electronic conductivity wat betekent hoeveel elektrische geleidheids vermogen een substantie heeft Zouten zorgen voor deze geleidheid in de substantie. Puur water heet geen EC en dus een waarde van 0, in puur water zitten dus geen zouten en mineralen die zorgen voor de EC. Verhogen kan door zout toevoegen Verlagen kan door verdunnen

Hoe werkt een EC? https://www.youtube.com/watch?v=I0ocA4fIlAM

Hoe meet je de EC? Om de EC te meten word een EC meter gebruikt deze meet de electronische geleidheid van het water en dus hoeveel zouten er in zitten. Hoe meer Voeding/zouten je toevoegt aan het water hoe beter de electrischiteit in het water zal geleiden hoe hoger de EC op de meter zal worden weergegeven.