De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oplosvergelijkingen maken. De oplosvergelijking van het oplossen van natriumfosfaat Begin met het opschrijven van de verhoudingsformule van het zout Na.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oplosvergelijkingen maken. De oplosvergelijking van het oplossen van natriumfosfaat Begin met het opschrijven van de verhoudingsformule van het zout Na."— Transcript van de presentatie:

1 Oplosvergelijkingen maken

2 De oplosvergelijking van het oplossen van natriumfosfaat Begin met het opschrijven van de verhoudingsformule van het zout Na 3 PO 4

3 De oplosvergelijking van het oplossen van natriumfosfaat Zet de verhoudingsformule voor de pijl en geef met een (s) aan dat je te maken hebt met een vast zout Na 3 PO 4 (s)

4 De oplosvergelijking van het oplossen van natriumfosfaat Zet de ionen die in het zout voorkomen los van elkaar na de pijl en geef van elk ion de lading weer. Geef met (aq) weer dat je te maken Hebt met de losse ionen in waterige oplossing Na 3 PO 4 (s) Na + PO 4 3- + (aq)

5 De oplosvergelijking van het oplossen van natriumfosfaat Controleer of de ladingen voor en na de reactie gelijk zijn. Dit kan je doen door het aantal positieve en negatieve lading op te tellen of door te kijken naar het aantal deeltjes. Na 3 PO 4 (s) Na + PO 4 3- + (aq) 3

6 Samenvattend 1.Bepaal de verhoudingsformule van het zout 2.Zet de verhoudingsformule van het zout voor de pijl 3.Ze de ionen (met (aq) erachter) die in het zout voorkomen na de pijl los van elkaar gescheiden met een + teken 4.Maak de positieve en negatieve lading gelijk of maak het aantal deeltjes voor en na de reactie gelijk


Download ppt "Oplosvergelijkingen maken. De oplosvergelijking van het oplossen van natriumfosfaat Begin met het opschrijven van de verhoudingsformule van het zout Na."

Verwante presentaties


Ads door Google