uit respect voor uw vrienden,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
ongewenste indringers op de computer
Advertisements

VEILIG ONLINE Filmpje.
Beste klant, Welkom op Modelovereenkomst.nl. Onder de knop ‘Documenten’ vind u al onze documenten geordend in mappen. Klik iedere keer op ‘pijltje naar.
Installatie instructie
1. Inhoud les 4 berichten versturen en ontvangen.
Les 4 cursus WordPress. Wat gaan we doen (1) 1. Importeren via Word problemen 2. Alle pagina’s en berichten verwijderen, incl prullenbak leegmaken 3.
Veilig Internet Volgende
Mijn gegevens op het web!?
Internet fun & veilig! titeldia.
Gastcollege Utrecht 17 oktober 2013 Thomas van Essen Spam & social media.
Wat doe je allemaal op facebook?. VRIENDEN... aanbevelen terugvinden opsporen uitnodigen.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Beveiliging van de PC. 2 december 2004NBC Presentatie2 Waar aan denken?  Beveiliging van data  Beveiliging tegen stroomuitval  Beveiliging tegen ongewenst.
Insert your picture here Wat doe jij zoal op het Internet?
Bedreigingen en Beveiliging van uw computer Presentatie Clubmiddag 18 januari 2011 door Fred Houthuijs Amstelland Senioren ComputerClub.
TIBETAANSE PERSOONLIJKHEIDSTEST
ASCC clubmiddag 19 april 2011 Ruud Vloeimans 2011 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Nadia van Turnhout2 of elektronische post (de afkorting van Electronic Mail (elektronische post) is een van de meest gebruikte toepassingen.
Didactische mogelijkheden met Google Documents FORMULIEREN
Jo David. programma’s Microsoft: Outlook Netscape: Messenger andere.
Internet fun & veilig!. Wie zijn we? Naam Wij werken voor Microsoft Insert your picture here.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
WordPress Les 10.
Werkwijze bestelling Ga naar de foto’s door te klikken op galerij.
VEILIGE S - uit respect voor uw vrienden, bestemmelingen EN UZELF.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Een contactpersoon toevoegen Via uw lijst met contactpersonen kunt u gemakkelijker communiceren.
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
Hoe toegang krijgen tot de nieuwe webapplicatie? Ga naar onze website:
VEILIGE S - Uit Respect voor uw Vrienden,Kennissen, EN UZELF
DEMO: Hoe werkt de nieuwe registratieprocedure van BEA?. De demo loopt automatisch, u moet niet klikken om verder te gaan.
Een kerstverrassing maken
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #1 ZWAMBIE ZWAMBIE ZWAMBIO!
Nu is het plan om een map op een van de 2 computers te plaatsen en die te simpel te delen naar die andere computer ook wel SFS (Simple File Sharing) genoemd.
voor leerlingen en leerkrachten van het SGi.
Een enquête maken met Google Docs Je gaat leren hoe je een enquête kunt maken in Google Docs met een Formulier. De link kun je vespreiden zodat de vragenlijst.
Beveiliging van de computer firewall anti-virus anti-Spyware spam phishing schoonhouden computer Windows Update gebruikers account beheer (UAC)
Uw website beheren was nog nooit zo makkelijk... In het menu vindt u alle opties waarmee u uw site volledig kunt beheren.
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
Opmerking: Deze brochure is ontworpen om te worden afgedrukt. Maak eerst een afdruk op gewoon papier om na te gaan of het document op de juiste positie.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Instructie Shakespeak Powerpoint
Training: Inloggen en Zoeken
De vraag is je beste vriend
Veilig en doordacht gebruik maken van .
Introductie ICT ICT Introductie.
Welkom op deze eerste cursus Windows, speciaal ontwikkeld voor ambtenaren. Vergeet niet te rusten tijdens de lessen en neem, zoals gewoonlijk, een relaxe.
Gebruik van Video en het Prospectrapport
Northwind traders Wie wij zijn Ondertitel brochure of bedrijfsslogan
Training: Inloggen en Zoeken
Recht op leerlingenvervoer:
Met wie app jij? Mediabegrip week
Training: Inloggen en Zoeken
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
VEILIGE S - uit respect voor uw vrienden, bestemmelingen
Principes van digitale communicatie
ClupApp van HTV Berg & Dal
Omgaan met vertrouwelijke informatie, waar we ons in ieder geval aan houden Wees kritisch als je gegevens van leden opslaat en streef naar het minimum.
Video Snelle naslag Lync 2013 voor Office 365 De lay-out kiezen
Handleiding Prodas-app
Sneak Preview voor CV&V Yvonne de Boer
GEBRUIKSAANWIJZING Chris
50 toetsenbordsneltoetsen in Outlook waarmee u sneller kunt werken
Meest voorkomende trucs van digitale oplichting
Omgaan met vertrouwelijke informatie, waar we ons in ieder geval aan houden Wees kritisch als je gegevens van leden opslaat en streef naar het minimum.
Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge
Speedy’s go digital – basecamp base
Wat is het Office Pakket?
Installeren van het Office pakket vanuit Office 365 in Google Chrome
Wat is het Office Pakket?
Transcript van de presentatie:

uit respect voor uw vrienden, VEILIGE E-MAILS uit respect voor uw vrienden, contactpersonen EN OOK UZELF

ALSTUBLIEFT Wees zeer voorzichtig met het doorsturen van uw e-mails Een aantal van mijn e-mailvrienden stuurt mij ongevraagd bij regelmaat leuke en/of interessante mailtjes. Ik waardeer dat enorm. Onlangs heb ik de moeite genomen om de e-mail adressen te tellen die ik in 1 ongevraagd mailtje aantrof: ik telde er 64.

OM DE ADRESSEN VAN UW VRIENDEN EN KENNISSEN NEEM DUS A.U.B. DE MOEITE OM DE ADRESSEN VAN UW VRIENDEN EN KENNISSEN NIET TE VERSPREIDEN, al is het bij vergissing. Het is ook in UW EIGEN BELANG. DE ENIGEN DIE HIER BAAT BIJ HEBBEN ZIJN DE … “SPAMMERS”, “FISHERS” en “HACKERS” ZIJ VISSEN DE ADRESSEN GEWOON UIT UW MAILS!!!

Geloof me, het is heel simpel. Lees deze informatie, sla hem op en leer - heel makkelijk - hoe dit te vermijden. Geloof me, het is heel simpel. Het is een “kleine” gewoonte van enkele kliks voordat u het mailtje verzendt. Hierna leg ik uit hoe u eenvoudig te werk kunt gaan.

Gebruik “BCC” in plaats van “Aan” of voor sommige recentere versies: in ‘t menu “Aan” vindt u “BCC” Telkens wanneer u een mail verstuurt of doorstuurt aan meer dan 1 contactpersoon, gebruik dan bij voorkeur “BCC” (« Blind Carbon Copy »). “BCC” verbergt de lijst van contactpersonen en BESCHERMT zo hun identiteit; en DE UWE wanneer uw vrienden dit ook toepassen. Dus alstublief, gebruik voortaan “BCC”. Klik indien nodig op «Beeld» en daarna « Alle Koppen» om BCC te zien (voor Outlook Express; andere programma’s hebben ook zoiets)

Gebruik “BCC” in plaats van “Aan” Windows Live Mail 2011 Google Gmail oud Google Gmail nieuw

Gebruik “BCC” ipv “Aan” (of, zoals gezegd, in het menu “Aan” verschijnt BCC) In uw mail ziet u het als volgt: U selecteert uw contactpersonen in uw adresboek (Ctrl ingedrukt) en dan klikt u op “BCC”. Al uw contactpersonen verschijnen dan in het BCC-vak. Wanneer de mail wordt doorgezonden,verschijnt enkel “Undisclosed Recipients” of “niet-openbare ontvangers”.

ZEER BELANGRIJK!!! WIS VOORAL alle vorige adressen! Voordat u een mailtje verstuurt neem even een paar seconden en WIS EERST alle e-mail-adressen van de u toegezonden mail. Ze kunnen in een mailtje op meerdere plaatsen voorkomen. U kunt ze pas wissen nadat u op “Doorzenden” of “Beantwoorden” hebt geklikt. Zelfs indien u één enkele naam of voornaam vergeet te wissen die blauw onderlijnd blijft staan, dan nog kunnen spammers het adres terugvinden.

Probeer het zelf maar: plaats de cursor op ‘t overgebleven stuk van de blauwe naam, rechtse muisklik + Eigenschappen - het volledige adres verschijnt. Ik verzeker u, de lijst van vorige mail-contactpersonen wissen is erg gemakkelijk en gaat heel vlug!

Spammers Wat is SPAM ? Per definitie zijn dit ONGEVRAAGDE berichten. Heel vaak zijn dit reclame-berichten; in elk geval ONVEILIGE BERICHTEN. Hoe komen zij aan uw adres? Spammers pikken en verzamelen adressen uit de berichten die u uw vrienden massaal toestuurt: mopjes, afbeeldingen, video’s, dia’s… Zij verzamelen deze adressen en verkopen nadien deze adreslijsten - of wisselen ze uit - aan en met andere spammers.

Valse e-mails Computercriminelen sturen veel valse e-mails. Klik niet op links in mailtjes die lijken te komen van bijvoorbeeld de Belastingdienst of banken. De Belastingdienst waarschuwt regelmatig voor valse e-mails. Die mails lijken te komen van de fiscus. De ontvanger wordt gevraagd op een link te klikken in het bericht. Wie dat doet, komt terecht op een site die lijkt op de echte, maar die is dat niet. Daar worden allerlei persoonlijke gegevens gevraagd, zoals het DigiD. De site is niet van de Belastingdienst, maar van criminelen.

Niet klikken! Ook kun u mails ontvangen die afkomstig lijken te zijn van instanties zoals banken of curatoren in een faillissement. Allemaal komen ze op hetzelfde neer: u wordt nieuwsgierig gemaakt en uitgenodigd om op een link te klikken. Of u nu wel of geen gegevens invult, de afzender weet nu wel dat het gebruikte e-mailadres in gebruik is. DOE DIT DUS NIET! Negeer deze mails en gooi ze meteen weg. Deze methode van “hengelen naar uw gegevens” wordt ook wel “phishing” genoemd. Banken, de Belastingdienst, curatoren en andere financiële instellingen vragen u nooit op deze manier om gegevens. Zij zullen bij voorkeur via de post contact met u opnemen.

Stuur ze niet door maar WIS deze mails. … En de e-mails die uw hulp vragen om een kind van kanker te redden?? Al deze e-mails, die u vragen hun mail naar 10 (of meer) vrienden door te sturen, ZIJN gewoon LEUGENS. Stuur ze niet door maar WIS deze mails. ... En virussen? Zend geen bestanden door - en open ze ook NIET - met de extensie .exe .com .pif .bat .scr (en tevens de zo zware ! .zip en .rar), tenzij de afzender te vertrouwen is. Dit zijn ideale bestanden voor virussen die pas dagen of zelfs weken later actief kunnen worden. BEANTWOORDT NOOIT EEN E-MAIL INDIEN U DE AFZENDER NIET KENT! ECHT NOOIT! Ook niet uit nieuwsgierigheid

google eens op “valse kettingbrieven”. Kettingmails Er bestaat geen klein meisje met de naam Amy Bruce (of andere naam) die van kanker aan ‘t sterven is, en een “stichting” die u voor haar via Internet om hulp vraagt nog minder ! U kunt trouwens info inwinnen op bepaalde sites: het Franse www.hoaxbuster.com of op de Engelstalige site van de stichting: www.wish.org/home/frame_chainletters.htm of google eens op “valse kettingbrieven”. Geloof niet in geld, wonderen of mirakels indien u ‘n mail aan 10 vrienden doorstuurt! Er zal u ook echt niets slechts overkomen doordat u zo’n mail NIET doorstuurt!

EINDE Alvast bedankt wanneer u deze regels in acht neemt en zo uw vrienden EN UZELF beschermt. Het is belangrijker dan u denkt! Vriendelijke groeten, Ad