Supermarkt Voedselveiligheid
Hoofdstuk 1 De supermarktbranche Hoofdstuk 2 De supermarktmedewerker Hoofdstuk 3 Winkelcriminaliteit Hoofdstuk 4 Voedselveiligheid Hoofdstuk 5 Foodproducten bewerken Hoofdstuk 6 Ontvangst en opslag
Was jij je handen op deze manier? Voedselveiligheid Was jij je handen op deze manier? Wat denk je dat handen wassen te maken heeft met werken in een supermarkt?
Wat heb ik in de vorige les geleerd? Wat ga ik nu leren? Voedselveiligheid Bederf Wetten en richtlijnen Hygiëne
Voedselveiligheid Bederf van voedsel en voedselvergiftiging voorkomen Hygiëne
Wat doet Theo in dit filmpje allemaal voor de voedselveiligheid? De supermarktbranche Wat doet Theo in dit filmpje allemaal voor de voedselveiligheid? Bekijk het filmpje
Bederf Maakt voedsel ongeschikt voor consumptie. Oorzaken: Voedselveiligheid Bederf Maakt voedsel ongeschikt voor consumptie. Oorzaken: Fysisch bederf Bederf door enzymen Bederf door micro-organismen
Bederf voorkomen Voedsel verpakken: Voedsel bewaren: Hygiënisch werken Voedselveiligheid Bederf voorkomen Voedsel verpakken: Luchtdicht Weinig zuurstof Voedsel bewaren: Koeling Hygiënisch werken Schone materialen Persoonlijke hygiëne
Wetten en richtlijnen Kwaliteitssysteem: Controle door NVWA Regels Voedselveiligheid Wetten en richtlijnen Kwaliteitssysteem: Regels Controle Registratie Controle door NVWA
Hygiëne in de supermarkt Voedselveiligheid Hygiëne in de supermarkt Schoonmaakplan: Hoe vaak? Door wie? Waarmee?
Persoonlijke hygiëne Bijvoorbeeld: Handen wassen Beschermende kleding Voedselveiligheid Persoonlijke hygiëne Bijvoorbeeld: Handen wassen Beschermende kleding Lang haar in een staart dragen Kleine wondjes afdekken met pleister Bij grotere wonden: niet met voedsel werken Geen kunstnagels of nagellak Geen piercings