Supermarkt Voedselveiligheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GMP and HACCP in school restaurants
Advertisements

Ongewenste micro-organismen
Hygiëne en doel van het schoonmaken
Keukenhygiëne.
Les 7 Deze les duurt 90 minuten
Diensten Voedselveiligheid Plaagdierpreventie Waterveiligheid.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
Hoe word je gelukkig ? Datum: Les 2 Ethiek – Hoe word je gelukkig – Les 2.
Thema HACCP
NASK – VEILIG PRACTICUM
BASISHYGIËNE EN ISOLATIE BELEID
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
Hoe ga jij vanavond danken?
Les 13 Presenteer je zelf (1)
Training Hygiëne /HACCP Horeca
Adviesrapport Restaurant keuken.
Voedselhygiene.
Wie is verantwoordelijk Inleiding wet- en regelgeving.
HACCP in eipakstation Cursus HACCP november 2014 Thielen Consult BV
HACCP in eipakstation Opfriscursus HACCP 2013 Thielen Consult BV
The Doctor Who’s In Sub-Sahara Afrika en Azië sterven er elk jaar kinderen aan diarree. Dat komt omdat erg heel erg gebrek is aan hygiëne is.
Wat doet de voedsel- en warenautoriteit.
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
Onhygiënisch werken.
Vakleer L. van der Meer Hygiëne Vakleer L. van der Meer.
Zorg en Welzijn Door floor.
Hygiëne in de keuken.
Hoofdstuk 4 Netjes houden van de werkplek en werkomgeving.
Hoofdstuk 3 Presentatie van artikelen in de winkel.
Hoofdstuk 2: Organiseren van het werk Werken in een arbeidsorganisatie.
Toastmasters Johan van der Meer. voedselverspilling in Nederland Toastmasters Johan van der Meer.
HACCP.
Verzorg jezelf: Do´s & Don´ts
Huisvesting en Hygiëne
Moleculen Mo eculen Les 5 Zoek het uit! deel 1.
Infectiepreventie van AtotZ
Huisvesting en Hygiëne
HACCP.
4.1 Voedsel Jaarlijks groeit de wereldbevolking met mensen.
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Les 14 Jij en internet Wat doe ik hier vandaag?
Persoonlijke hygiëne.
HACCP.
Bloed, bloedafname en bloedonderzoek
Veilig en verantwoord werken
Veilige microbiologische technieken
Supermarkt Ontvangst en opslag.
De supermarktmedewerker
Veilig en verantwoord werken
De supermarktmedewerker
Supermarkt De supermarktbranche.
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
Orderverzamelen, verzenden en inventariseren
Veilig werken in de logistiek (KAM)
Supermarkt De supermarktbranche.
Supermarkt Winkelcriminaliteit.
Omgaan met verschillen
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Pak je boeken! Paragraaf 3.4!
Hoofdstuk 3 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
Landschappen en klimaten
Orderverzamelen, verzenden en inventariseren
Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Herkomst van voeding Eigen verspillingsgedrag.
HACCP.
Transcript van de presentatie:

Supermarkt Voedselveiligheid

Hoofdstuk 1 De supermarktbranche Hoofdstuk 2 De supermarktmedewerker Hoofdstuk 3 Winkelcriminaliteit Hoofdstuk 4 Voedselveiligheid Hoofdstuk 5 Foodproducten bewerken Hoofdstuk 6 Ontvangst en opslag

Was jij je handen op deze manier? Voedselveiligheid Was jij je handen op deze manier? Wat denk je dat handen wassen te maken heeft met werken in een supermarkt?

Wat heb ik in de vorige les geleerd? Wat ga ik nu leren? Voedselveiligheid Bederf Wetten en richtlijnen Hygiëne

Voedselveiligheid Bederf van voedsel en voedselvergiftiging voorkomen Hygiëne

Wat doet Theo in dit filmpje allemaal voor de voedselveiligheid? De supermarktbranche Wat doet Theo in dit filmpje allemaal voor de voedselveiligheid? Bekijk het filmpje

Bederf Maakt voedsel ongeschikt voor consumptie. Oorzaken: Voedselveiligheid Bederf Maakt voedsel ongeschikt voor consumptie. Oorzaken: Fysisch bederf Bederf door enzymen Bederf door micro-organismen

Bederf voorkomen Voedsel verpakken: Voedsel bewaren: Hygiënisch werken Voedselveiligheid Bederf voorkomen Voedsel verpakken: Luchtdicht Weinig zuurstof Voedsel bewaren: Koeling Hygiënisch werken Schone materialen Persoonlijke hygiëne

Wetten en richtlijnen Kwaliteitssysteem: Controle door NVWA Regels Voedselveiligheid Wetten en richtlijnen Kwaliteitssysteem: Regels Controle Registratie Controle door NVWA

Hygiëne in de supermarkt Voedselveiligheid Hygiëne in de supermarkt Schoonmaakplan: Hoe vaak? Door wie? Waarmee?

Persoonlijke hygiëne Bijvoorbeeld: Handen wassen Beschermende kleding Voedselveiligheid Persoonlijke hygiëne Bijvoorbeeld: Handen wassen Beschermende kleding Lang haar in een staart dragen Kleine wondjes afdekken met pleister Bij grotere wonden: niet met voedsel werken Geen kunstnagels of nagellak Geen piercings